Spekulacje na temat utworu "Breaking News"
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Chociaż zaspałam do szkoły, nie mogłam się powstrzymać żeby nie zajrzeć a oficjalną stronę i nie posłuchać tej piosenki. Doznałam SZOKU.
To nie on. Dopiero od 2:10 zaczynam słyszeć głos MJa (okrzyk oooo...), wcześniejszy wokal to ewidentny fake. Od razu włączyłam forum i moje obawy się potwierdziły... W mistyfikację This is it nie wierzę, to dla mnie nie jest sobowtór, ale w tym przypadku nie mam wątpliwości. Nawet hee hee hee jest nienaturalne... Jakby nie mogli tego skopiować z innej, jakiejkolwiek piosenki MJ i wkleić w ten dziwny zlepek.
Tu jest głos MJ:
-od 2:10 do 2:40 :oooo...ah,ah,ah, you're breaking news, breaking news, whooo! oooo....,ooooo....you're breakin' breakin news
-od 3:27 youre' breakin' breakin' news
-po 3:40 już tylko szczątkowe wokale rozmywające się w fake'owych chórkach i ostatni wers: you're breaking the news
Jeżeli same dzieci Jacksona zaprzeczają jakoby to miał być głos Taty, to komu wierzycie? Ja wierzę jego dzieciom, a nie szujom które podpisały kontrakt za ileś milionów dolarów i muszą się z niego wywiązać.'
$ony niby powołało audiologów, ale to tylko po to, żeby uciszyć rodzinę MJa. Gdzie ich wyniki, analizy? O tym już nikt nie wie.
Jak można reklamować towar nazwą Michael Jackson, jeżeli to tylko w 5% Michael Jackson? To tak samo jak sprzedawać sałatkę z marchewki, kiedy tak naprawdę to sałatka burakowa ze "śladową ilością marchewki".
Gdzie nazwisko Michaela Jacksona, tam skandal, tu akurat tradycja została podtrzymana.
EDIT: wsłuchajcie się w pierwsze "oooo" w sekundzie 2:10. Z początku głos wzrasta, a potem jest wyciszany. I to też jest powodem moich wątpliwości.
Od 1:20 do 1:37 piosenka jest jakby przytłumiona, potem "wraca do siebie". Co o tym myślicie? Coś takiego pojawia się jeszcze troszkę później.
To nie on. Dopiero od 2:10 zaczynam słyszeć głos MJa (okrzyk oooo...), wcześniejszy wokal to ewidentny fake. Od razu włączyłam forum i moje obawy się potwierdziły... W mistyfikację This is it nie wierzę, to dla mnie nie jest sobowtór, ale w tym przypadku nie mam wątpliwości. Nawet hee hee hee jest nienaturalne... Jakby nie mogli tego skopiować z innej, jakiejkolwiek piosenki MJ i wkleić w ten dziwny zlepek.
Tu jest głos MJ:
-od 2:10 do 2:40 :oooo...ah,ah,ah, you're breaking news, breaking news, whooo! oooo....,ooooo....you're breakin' breakin news
-od 3:27 youre' breakin' breakin' news
-po 3:40 już tylko szczątkowe wokale rozmywające się w fake'owych chórkach i ostatni wers: you're breaking the news
Jeżeli same dzieci Jacksona zaprzeczają jakoby to miał być głos Taty, to komu wierzycie? Ja wierzę jego dzieciom, a nie szujom które podpisały kontrakt za ileś milionów dolarów i muszą się z niego wywiązać.'
$ony niby powołało audiologów, ale to tylko po to, żeby uciszyć rodzinę MJa. Gdzie ich wyniki, analizy? O tym już nikt nie wie.
Jak można reklamować towar nazwą Michael Jackson, jeżeli to tylko w 5% Michael Jackson? To tak samo jak sprzedawać sałatkę z marchewki, kiedy tak naprawdę to sałatka burakowa ze "śladową ilością marchewki".
Gdzie nazwisko Michaela Jacksona, tam skandal, tu akurat tradycja została podtrzymana.
EDIT: wsłuchajcie się w pierwsze "oooo" w sekundzie 2:10. Z początku głos wzrasta, a potem jest wyciszany. I to też jest powodem moich wątpliwości.
Od 1:20 do 1:37 piosenka jest jakby przytłumiona, potem "wraca do siebie". Co o tym myślicie? Coś takiego pojawia się jeszcze troszkę później.
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 16:14 przez MJwroc, łącznie zmieniany 2 razy.
Różne są przypadki.Detox pisze:Piosenka mi się od początku podobała sama w sobie po 1 przesłuchaniu.
Nie chodzi o kolejny hit, mogą już nie wydawać żadnych piosenek Michaela, więcej ja bym się z tego powodu nawet ucieszyła.
To nie jego barwa głosu i przekona mnie dopiero pełna demówka bez modulacji głosowych (o ile były), czekam na nią :)
- Damianos60
Moim zdaniem w demówce będzie ewidentnie słychać barwę głosu MJ'a.Talitha pisze:Różne są przypadki.Detox pisze:Piosenka mi się od początku podobała sama w sobie po 1 przesłuchaniu.
Nie chodzi o kolejny hit, mogą już nie wydawać żadnych piosenek Michaela, więcej ja bym się z tego powodu nawet ucieszyła.
To nie jego barwa głosu i przekona mnie dopiero pełna demówka bez modulacji głosowych (o ile były), czekam na nią :)
Wiem ,że to nie jest żaden dowód ale spójrzcie:
2000 Watts - Orginalny głos
http://www.youtube.com/watch?v=IFM4mIDu ... re=related
2000 Watts - Wersja z albumu
http://www.youtube.com/watch?v=moTpjLC3RBU
Użyli zapewnie tego samego efektu przy Breaking News
Ok to z wersji albumowej zrobili wersje "Orginalnego głosu" ale taki typu efekt działa w 2 strony. Pracowałem trochę nad remixami MJ'a i wiem ,że taki efekt da sie wywołac w 1 w 2 stronę.
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 16:16 przez Detox, łącznie zmieniany 1 raz.
Cóż, teraz słucham sobie tej piosenki i trochę tak... nie chcę mi się wierzyć
Ten głos kompletnie nie przypomina mi Michaela... Ale wiem, że w pewnych momentach Michael tam śpiewa, sorry, on robi aoow parę razy i coś tam dośpiewa. Ale tak, to nie sądzę, że to jest głos Michaela, choć piosenka jest świetna . Ale może się mylę, co mi się często zdarza
Ten głos kompletnie nie przypomina mi Michaela... Ale wiem, że w pewnych momentach Michael tam śpiewa, sorry, on robi aoow parę razy i coś tam dośpiewa. Ale tak, to nie sądzę, że to jest głos Michaela, choć piosenka jest świetna . Ale może się mylę, co mi się często zdarza
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 16:14 przez Zosia-MJ, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówicie, że to Michael bo przekonaliście się drogą sugestii. Po 10 - tym przesłuchaniu zaczęliście doszukiwać się podobieństw i to spowodowało, że zaczęliście zmieniać zdanie. Gdyby ktoś zaczął wam wmawiać, że jakiś przebój Michaela tak naprawdę nie jest wykonywany przez niego, to też dalibyście się wkręcić?! Nie od dzisiaj znacie twórczość Michaela (niektórzy tutaj są fanami od zamierzchłych czasów) żeby nie móc odróżnić jego głosu od głosu jego naśladowców.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Słucham tej piosenki teraz już z któryś raz... i no cóż... co jakiś czas słychać tam coś co przypomina mi głos Michaela.
Kiedy pierwszy raz ją przesłuchałam to w mojej głowie jakiś głos zaczął krzyczeć ,,to nie jest Michael!'', twierdzę że ta piosenka jest jedynie w 35 % zaśpiewana przez Michaela, ale przez chórek i dodatki po prostu tego głosu nie słychać...
Kiedy pierwszy raz ją przesłuchałam to w mojej głowie jakiś głos zaczął krzyczeć ,,to nie jest Michael!'', twierdzę że ta piosenka jest jedynie w 35 % zaśpiewana przez Michaela, ale przez chórek i dodatki po prostu tego głosu nie słychać...
Heal The World
Make it a better place
For you and for me
And the entire human race
Make it a better place
For you and for me
And the entire human race
Wokal w "2000 Watts" został z lekka podrasowany, nie na tyle jednak, aby nie móc rozpoznać głosu Michaela! W "BN" nie ma nic co by przemawiało za tym, że to jego wykonanie. A wsamplować sobie okrzyki ze starych nagrań (na moje ucho to jest z "Don't Stop 'Till You Get Enough" albo z "Got the Hots") to sobie teraz może każdy.MJwroc pisze:Chociaż teraz, jak się zastanawiam... Michael nas zaskoczył 2000 Watts, to dlaczego miałby nas nie zaskoczyć nowym głosem w Breaking News? Już sama nie wiem co myśleć, chociaż dla mnie BN to tylko 5% Michaela.
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 16:30 przez Margareta, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie sugeruj się niczyimi opiniami tylko po prostu przesłuchaj uważnie piosenkę. W ten sposób sama dojdziesz.endka pisze:A ja nie wiem co o tym wszystkim sądzić, mam mieszane uczucia,
nie wiem już czy sugeruję się waszymi opiniami,
czy rzeczywiście to on, czy nie?.
Nie chcę robić z siebie mega specjalistki.
Nie chcę oceniać na razie, poczekam na rozwój wydarzeń.
Całą noc nie przespałam, tak byłam podekscytowana. Wstaję o tej 5 rano, czekam, ekscytuję się i co?
Pierwsze słuchanie - nerwy, nerwy, zaraz... to jest on? to musi być Michael!
i tak myślałam przez jakiś czas, bo choć doznałam szoku słysząc tak dziwny głos Michaela, nie mogłam uwierzyć w podłość $ony. Potem do mnie dotarło, że taki numer jest możliwy tylko z Michaelem.
Breaking News nie jest śpiewane w 100% przez Michaela.
Mandey napisał tutaj coś bardzo racjonalnego - to może być rzeczywiście Michael zmiksowany z Malachim. Przyznaję Ci rację, Mandey, w tej kwestii.
Dla porównania - posłuchajcie sobie HMH, czy WBSS 2008, nagrane w 2007 roku. Tam śpiewa Michael, w BN nie. Przede wszystkim w BN ma jakoś dziwnie wyższy głos, 'aooow' jest rodem z lat 80 podrasowane komputerem, akcent nie ten... Nie takiego Michaela znam. Słucham go już kilka lat, jego głos poznam wszędzie i w każdej postaci. I nie mam na to dowodów. Jedynymi dowodami dla mnie są moje uszy.
Cascio chyba nie ma mózgu, skoro twierdzi, że to są piosenki Michaela. Żadne demo mnie nie przekona. Tarryl powiedział, że demo brzmi jeszcze gorzej. I naprawdę wstyd mi, bo gdy przeczytałam "it's not daddy!" poczułam ból w sercu i pytałam "jak Jacksonowie mogą to robić?". Teraz stoję murem za nimi, jestem gotowa bojkotować $ony i tę płytę. Z tego będzie grubsza afera, czuję pozew w powietrzu...
Nie kupię tej płyty, nie będę wspierała finansowo pana Jasona. Zachowam się po chamsku może, ale ściągnę te piosenki, które są śpiewane przez Michaela. Bo pewność mamy z HMH i Another Day. Tarryl mówił, ze jest kilka, które są rzeczywiście śpiewane przez MJa.
Czuję się jakby mnie ktoś wyprał, wyrznął i wytrzepał. Brak mi słów. Czekaliśmy 9 lat i proszę, taką mamy niespodziankę.
Pierwsze słuchanie - nerwy, nerwy, zaraz... to jest on? to musi być Michael!
i tak myślałam przez jakiś czas, bo choć doznałam szoku słysząc tak dziwny głos Michaela, nie mogłam uwierzyć w podłość $ony. Potem do mnie dotarło, że taki numer jest możliwy tylko z Michaelem.
Breaking News nie jest śpiewane w 100% przez Michaela.
Mandey napisał tutaj coś bardzo racjonalnego - to może być rzeczywiście Michael zmiksowany z Malachim. Przyznaję Ci rację, Mandey, w tej kwestii.
Dla porównania - posłuchajcie sobie HMH, czy WBSS 2008, nagrane w 2007 roku. Tam śpiewa Michael, w BN nie. Przede wszystkim w BN ma jakoś dziwnie wyższy głos, 'aooow' jest rodem z lat 80 podrasowane komputerem, akcent nie ten... Nie takiego Michaela znam. Słucham go już kilka lat, jego głos poznam wszędzie i w każdej postaci. I nie mam na to dowodów. Jedynymi dowodami dla mnie są moje uszy.
Cascio chyba nie ma mózgu, skoro twierdzi, że to są piosenki Michaela. Żadne demo mnie nie przekona. Tarryl powiedział, że demo brzmi jeszcze gorzej. I naprawdę wstyd mi, bo gdy przeczytałam "it's not daddy!" poczułam ból w sercu i pytałam "jak Jacksonowie mogą to robić?". Teraz stoję murem za nimi, jestem gotowa bojkotować $ony i tę płytę. Z tego będzie grubsza afera, czuję pozew w powietrzu...
Nie kupię tej płyty, nie będę wspierała finansowo pana Jasona. Zachowam się po chamsku może, ale ściągnę te piosenki, które są śpiewane przez Michaela. Bo pewność mamy z HMH i Another Day. Tarryl mówił, ze jest kilka, które są rzeczywiście śpiewane przez MJa.
Czuję się jakby mnie ktoś wyprał, wyrznął i wytrzepał. Brak mi słów. Czekaliśmy 9 lat i proszę, taką mamy niespodziankę.
Płakać mi się chce, że to wszystko tak wygląda. Nie wiem co więcej mam napisać, jest mi jakoś tak po prostu cholernie przykro, że płyta tak się zapowiada. W każdej piosence będzie szczątkowy Michael i reszta dośpiewana przez kogoś innego? Czyżby te dema, które Michael zostawił były aż w tak początkowej fazie, że aż tak bardzo trzeba przy nich majstrowac? Jeżeli Sony wypuściło akurat BN- gdzie Michaela jest tyle co kot napłakał, to co z resztą piosenek? Chcą przez to powiedzieć, że cała reszta też tak wygląda?
Cieszyłam się na tę płytę a teraz wolałabym, żeby ze wszystkiego się wycofali... Michael pewnie na to patrzy i się łapie za głowe....
Cieszyłam się na tę płytę a teraz wolałabym, żeby ze wszystkiego się wycofali... Michael pewnie na to patrzy i się łapie za głowe....
O, dokładnie....Czuję się jakby mnie ktoś wyprał, wyrznął i wytrzepał