Michael Jackson statue helps pave road between slum and asphalt, by Tiago Donato
If you never fancied the big Art Deco Jesus Christ statue on top of Rio’s Corcovado hill, and were not the beach type either, perhaps you might have argued having no reason to come to Rio, but that niche has just narrowed recently, as a bronze-cast Michael Jackson statue was just unveiled on Morro Santa Marta.
Jeśli już chcieli zrobić tak dokładną kopię 'olodum' to mogli to zrobić do końca, a nie jakiś dziwny uśmieszek w sumie to nie wiadomo do czego nawiązujący.
endka wrote:jakiś dziwny uśmieszek w sumie to nie wiadomo do czego nawiązujący.
Nawiązujący do tego, że lubił się śmiać. Może myśleli, że lepszy będzie uśmiechnięty i lepiej się kojarzył. W rzeczywistości może lepiej widać niż na zdjęciach.
Osobiście dla mnie również lepiej wyglądałby krzyczący.
pierwsza reakcja:
nie no z tym uśmiechem to komuś ręka w projekcie poleciała! Michael na haju ;D
nie wiem co więcej powiedzieć. ale będę spoglądać na ten posąg ilekroć zepsuje mi się humor.
Michael ma najpiękniejszy uśmiech na świecie, cóż, trudno go odwzorować na posagu :D Ale mogli się bardziej postarać, teraz to wygląda tak jakby komuś się zamarzył uśmiechnięty Michael, ale wykonawcy posagu nie chciało się skupiać na zębach i zrobił... no właśnie coś takiego. Chociaż idea fajna, pomysł usmiechu tez mi się podoba, bo zawsze albo zaciśnięte szczęki albo krzyczący. A przecież Michael tak często się śmiał :)
mi nie kojarzy się ten posąg z olodum tylko Michaelem wstającym rano z łóżka, przeciągającym się i śmiejącym się'' o jak mi się dobrze spaaało''
Na plus,że w ogóle powstał taki posąg! ahh a w Polsce jakby taki postawić ba, w Polsce nawet tablicy nie umiemy to co krytykować Brazylie.
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Czy ten posąg robili w Polsce? Bo jakoś tak bardzo podobny stylem wykonania do wielu koszmarnych pomników Jana Pawła II, którymi nasz kraj od morza po góry zapełniony :P Jak dla mnie-ohyda. Tak jak dmuchany "pomnik" z HIStory.