"Do You Know Where Your Children Are" [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Get_On_The_Floor

Post autor: Get_On_The_Floor »

No i mam dzień z głowy... ;-) Ta piosenka to jest ten Michael, którego chcę słyszeć !!! Wymiata !!! Dzięki za wrzucenie jej ;-)
Ostatnio zmieniony wt, 16 lis 2010, 13:25 przez Get_On_The_Floor, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Piosenka bardzo ciekawa, ale strasznie nie wyraźna - to znaczy głownie dalsze partie wokalne Michaela (bridge). Nie wiem czy to wersja skończona czy demo. Być może to przez słabą jakość.

Wspaniałe wpasowałaby się do płyty Blood on the dance floor - jako siostra Ghost :) Te piosenki mają dużo do siebie - na pewno powstawały w bliskim okresie czasu.

Mam nadzieje, że Sony oprzytomnieje i doda to jako bonus do 'Michael'.
Obrazek
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

To mój Mike! To jego głos!
A piosenka WYMIATA!!!
Dlaczego ten wariat nie dał jej na Dangerous? Te gitary i w ogóle.
I coś takiego to pieprzone $ONY powinno wydać. Nawet jeśli było z sekretarki lub tak jak ta piosenka, że niektórych partii nie słychać.
TO jest piękne!!! Jak ktoś zrobi listę oceniającą od razu daję 6+++
:mj:
Obrazek
spoil

Post autor: spoil »

Boskie. Na to właśnie czekałam. Michael z pazurkiem. Ostre brzmienie, ten cudowny wokal. Wszystko pasuje do siebie idealnie. Zatem pytam: dlaczego nie DYKWYCA a BN? :D Kocham to...I Pan Jay-z zupełnie nie potrzebny w wersji mix :D
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Poza świetną muzyką (jak dla mnie produkcja nadaje się wprost na płytę) - jestem pod wrażeniem słow. Ostry, przemyślany, sensowny tekst.

Piosenka była w rękach fanów od kilku dni. Teraz, kiedy wciąż gra ją mjtunes, wszelka konspiracja nie ma sensu. Ale trochę szkoda, że wyciekła, bo gdyby została wydana, mogłaby stać się prawdziwym hitem, który pogodziłby - wystawianych w ostatnim czasie na próbę - fanów. A tak pewnie na żadnym wydawnictwie już się nie znajdzie. No chyba, że podzieli los "Hold my hand" ;)

I właśnie takie utwory miałam na myśli pisząc wczoraj o "prawdziwych" archiwach Michaela Jacksona. Jestem przekonana, że tam są właśnie tak dobre utwory.
Awatar użytkownika
shamar

Post autor: shamar »

Wszystko fajnie : tło, gitarka, zwrotka, do momentu jak wchodzi gospelowy refren, który jest ... średni. Tu się prosi o jakiś wymiatajacy , mocny refren w klimacie rockowym a nie takie cuś.
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"
Obrazek
Awatar użytkownika
nikolka

Post autor: nikolka »

Rewelacyjny kawałek.Jestem pod wrażeniem :dance:

Bardzo wielka szkoda ze nie bedzie go na płycie :-/

----------------
m.
Obrazek
Awatar użytkownika
KarolinaMandolina

Post autor: KarolinaMandolina »

Swietny jest ten kawałek..Totalnie wstylu MJ, charakterny, chwytliwa melodia, swietny aranż, no i tekst..Hymn dla wszystkich rodziców dzisiaj, którzy są zbyt zapracowani any zajmować się swoimi dziećmi :))
Michaelka111

Post autor: Michaelka111 »

Po prostu niesamowite. Szczęka mi opadła.
Takiego Michaela właśnie teraz potrzebowałam! Dokładnie takiego.
Gdyby w temacie była ankieta, bez zastanowienia kliknęłabym w kropkę tuż przy cyferce 6.
When we meet again, I'll ask you how you're doing
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Świetny kawałek - co prawda pochodzi gdzieś z pogranicza "Bad" i "Dangerous", ale przedstawia Michaela w najlepszej formie, w jakiej chcemy go pamiętać zawsze. Przyjemny beat, przygrywki na gitarze, i chociaż demówka ma kiepską jakość, to sprawia mi więcej przyjemności niż jakakolwiek piosenka, którą ostatnio słyszałem.
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Nie no piosenka jest mega! Ta gitara! Miód dla uszu dosłownie!
Oszz jak mi tego brakowało:(
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

No i proszę ile nagle szczęścia ! I o to chodzi. Dlaczego w tym temacie nikt nie ma żadnych obiekcji do wokalu ? Odpowiedź jest prosta ! Bo to do cholery czysty, stu procentowy Michael Jackson. Tej marki nie pomyli się z niczym innym.

Odnośnie piosenki. Podobał mi się już sample,podoba się i całość. Co prawda słuchałem dziś jej tylko raz,bo goniłem do pracy,ale już za moment po powrocie,nagrywam płytkę i zapuszczam w swoim kinie domowym :)
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Rzeczywiście brzmi jak odrzut z Dangerous. Ale jak dobry odrzut! I z prawdziwym Michaelem Jacksonem! Na dłuższą metę pewnie może zmęczyć, ale - póki co - piosenka ma szansą stać się jednym z moich faworytów Michaela od czasów... no... nie pamiętam. Może Gangsta. Albo She Got It. Prosimy zdolnych muzyków, producentów, remiksujących o konwersję na utwór nie trącący myszką w roku 2010. No, 2011. I wywalenie tych śmiesznych ozdobników.
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

Może juz ktos napisał , ja nie czytałam całego wątku, ale na MJJC spekulują, że to jest na płycie pod tytułem Hollywood Tonight , o tym mają świadczyć słowa oraz to, że przeciek w tej chwili nie jest przypadkiem.
Obrazek
Detox

Post autor: Detox »

Megi1975 pisze:Może juz ktos napisał , ja nie czytałam całego wątku, ale na MJJC spekulują, że to jest na płycie pod tytułem Hollywood Tonight , o tym mają świadczyć słowa oraz to, że przeciek w tej chwili nie jest przypadkiem.
Nawet jeżeli to prawda to napewno będzie to zupełnie inna wersja piosenki. Ewindentie słychać w przypadku tej ,że to czyste demo porzucone przez Michaela..

Ale za to po prostu genialne. Czuć ,że to robota Michaela a nie $ony. CUDO!
ODPOWIEDZ