Michael Jackson's Vision - DVD Box Set [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Na ile oceniasz wydawnictwo "Vision"?

1
3
4%
2
3
4%
3
11
13%
4
23
27%
5
17
20%
6
28
33%

Liczba głosów: 85

Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Justine1304

Post autor: Justine1304 »

kolejne zdjęcia:
ObrazekObrazek

A tu możecie zobaczyć animacje jak będzie zmieniało się opakowanie:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Abe pisze:...a jak z jakością audio/video ??
właśnie zaczęłam się martwić, niektórzy na mjjc narzekają na jakość video. To chyba subiektywne zdanie, bo z kolei część się nim zachwyca. Niestety na skalowanie filmów narzekają już wszyscy. Kilku osobom podczas "In the closet" wyświetla się zielony ekran. Cuda się dzieją ;)
więcej wrażeń tutaj
Jak Abe, czekam na przesyłkę z tego samego źródła, mam nadzieję, że jutro dotrze ;)
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

anialim pisze:właśnie zaczęłam się martwić, niektórzy na mjjc narzekają na jakość video. To chyba subiektywne zdanie, bo z kolei część się nim zachwyca. Niestety na skalowanie filmów narzekają już wszyscy. Kilku osobom podczas "In the closet" wyświetla się zielony ekran. Cuda się dzieją ;)
więcej wrażeń tutaj
..no to mam nadzieje, że te "cuda" co się dzieją to ich przyczyną są jakieś niuanse sprzętowe ...
Ciekawe czy dostaniemy wersje PAL czy NTSC, w sumie to nie ma zbytnio różnicy, bo jeśli region będzie 0 lub 2 to bez problemów będzie można odtwarzać ... na logikę, skoro zamówiliśmy w UK, to powinniśmy dostać PAL i region 2 (lub ostatecznie 0) ... zobaczymy ...
...a jak audio, zachowane jest 5.1 ... bo jak narazie nikt nie potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie ... :surrender:
lebelle

Post autor: lebelle »

Zrobilem skany.

na In The Closet wszystko jest ok

http://www.imagebanana.com/view/mnpeqdmz/itc.jpg

no Can You Feel It z lewej strony ekranu jest jasna linia

http://www.imagebanana.com/view/eczk7cfx/cyfi.jpg

ale trzeba wziac pod uwage ze to teledyski z lat 80 tych.

poza tym na Bonusowym 3. dysku jakosc zdecydowania odbiega od dziesiejszych standardow HD itd ale to np. filmy z polowy lat 70-tych

mimo to fajnie sie oglada :)
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

znalezione na MJSTAR

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
ManInTheMirror23

Post autor: ManInTheMirror23 »

Justine1304 pisze: Tak są już i sobie zakupiłam za 99,90 :)
No i jak wrażenia? Wszystkie są porządnie zremasterowane, te stare (z 3 DVD) też ? Co z dźwiękiem wszędzie w 5.1 ?
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Powiem tak. Mnie się strasznie podoba! Dali tylko inną wersję BOTDF i YRMW. A jeśli chodzi o OMC... MJ miał rację. Mógłby być ten teledysk leprzy. Jednak gdy go zobaczyłam ten "ostatni raz". Bolało mnie serce z żalu. Tka jak mówił Mandey. Zrobił swoje i odszedł. :surrender:
Obrazek
Awatar użytkownika
Vesna

Post autor: Vesna »

faktycznie media markt zrobił małą przedpremierę :) ale można było się tego spodziewać, bo płyty cd również często lądują u nich na półkach przed datami oficjalnych premier.
dla tych, którzy zwracają uwagę również na opakowanie zewnętrzne (a myślę że w przypadku tej okładki warto) - radzę dobrze się przyjrzeć - nie wiem jak tego dokonano, ale mimo podwójnej folii, większość okładek 3D ma bardzo niefajne rysy (tak przynajmniej było w MM w którym byłam), tak że trzeba troszkę powybierać. książeczka bardzo ładnie wydana. zawartość dysków przede mną, bo jestem tuż po zakupie.
Obrazek
Zając Poświąteczny ;)
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Ja zakupiłem swoje Vision w Saturnie za 90,90 zł. Opakowania wraz z okładką naprawdę bardzo ciekawe. Jednak teledyski w rozmiarze 4:3 to juz wielka wada. W dodatku niezremastrowane! Żal... Tylko te najnowsze są godne tego wydawnictwa... Ah Sony...

P.S. No i te wstępy. Najlepsze były na youtube, reszta jest dziwna. Co więcej: Another part of me, Come together i Dirty diana mają prawie takie same wstępy...
Obrazek
Detox

Post autor: Detox »

Nie wiem o co wam chodzi z tymi rysami. Ja kupiłem w empiku pierwszą z brzegu i nie widzę ani jednej ;-)

A co do klipów. Jakość generalnie dobra tylko paru klipów mogła by być lepsza. Np. Beat It jest jedna mała biała kreska u góry. Za to They Don't Care About Us Prison Version jest lepsza o 3 poziomy od tej co można znaleźć w internecie. ;-)

Najbardziej ze wszystkiego ciesze się z mimi intr. Są świetne - w szczególności do Blood On The Dance Floor i They Don't Care About Us Brazil Version. No i oczywiście książeczka ze świetnymi zdjęciami z planu :dance:

Mandeyrator >>> Temat posprzątany ze spamu. Jako, że premiera już dziś piszmy o odczuciach związanych z wydawnictwem. Czy po zakupie jesteśmy zadowoleni czy nie? Co sie nam podoba a co nie? Pytania typu ile kosztuje, gdzie to można nabyć (a wszyscy wiedzą gdzie bo przecież mamy internet!) można zadawać w tym temacie.
Awatar użytkownika
Ka$ka

Post autor: Ka$ka »

Xander pisze:Ja zakupiłem swoje Vision w Saturnie za 90,90 zł
czemu taka rozbieżność w cenie ... u mnie w Saturnie (w Łodzi) wynosi 119zł :/
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

Niektóre teledyski wyglądają jakby je zgrali z youtube... do tego dzwięk jest tylko w stero :-/

Obrazek

Obrazek

btw. Czy tylko w mojej wersj MJ ma zielone oczy w Thrillerze? (scena, w której Ola wychodzi z kina) :smiech:
Elena

Post autor: Elena »

Jestem zachwycona tym wydawnictwem.
Ksiazeczka jest dopracowana zarowno pod wzgledem graficznym jak i objetosciowym.
Zdjecia sa bardzo ciekawe,szczegolowy opis kazdego utworu,odpowiednio opatrzony zdjeciami,czesto wczesniej niepublikowanymi.

Na jakosc obrazu nie narzekam,mam idealny.
Glosnosc takze jest super.

Od wczoraj nie moge sie nacieszyc tym wydaniem.

Pierwsze wrazenie,gdy otrzymalam Vision bylo niesamowite.
Okladka trojwymiarowa ogladana dlugo,potem wyjecie ksiazeczki i ogladanie jej z namaszczeniem,wpatrywanie sie w kazdy szczegol,opis,zdjecie...

Na koniec wlaczenie do odtwarzania i to niesamowite podniecenie jak za dawnych czasow,po dlugim oczekiwaniu na kolejne wydawnictwo.

Mimo,ze teledyski znane na pamiec-to w dobie obecnej sytuacjii,odbieram to wydanie niezwykle cieplo,radosnie,ale i z bolem serca.

Zdaje sobie sprawe jak wiele jeszcze moglo nas spotkac dobrego ze strony geniusza.
Wtedy przychodzi smutek przeplatany usmiechem jak chlone kazdy teledysk,kazdy Jego ruch i spojrzenie.

Reasumujac,Vision,jak dla mnie jest wydaniem trafnym,idealnym pod kazdym wzgledem.

Czasami cichutko,w myslach wymawiam zyczenie odnosnie reszty teledyskow tu nie ujetych...
Infinity MJ
Mandey

Post autor: Mandey »

W dobie dzisiejszej techniki wydawnictwo, które przyszło mi tu opisywać jest dużo poniżej przeciętnej. Miałem okazje oglądać wideoklipy innych wykonawców dużo starsze niż Michaela nie jeden raz w swoim kinie domowym i byłem zdumiony jak można poprawić jakość dźwięku czy obrazu umiejętnie miksując dźwięk do standardów dolby 5.1 czy DTS 5.1 świetnie wyostrzając przy okazji obraz (swoją drogą popierdzieliło ich chyba z tym 4:3). Przykro to pisać ale firma Michael Jackson jest w tej dziedzinie daleko w tyle. To co, że mamy piękne pudełko z wartościowym bookletem zawierającym fajne zdjęcia i ciekawostki? Co z tego jak to co najważniejsze mamy w formie takiej jak ukazywało się dekadę wcześniej! Owszem zebrano prawie wszystko do kupy, porobiono fajne intra i co najważniejsze dano dużo niepublikowanego na DVD materiału ale to mogło wyglądać dużo lepiej. Pytanie kto się znów nie postarał? Sony? Szkoda gadać. To się pięknie zapowiadało a wyszło jak zawsze.

Gdybym miał ocenić w skali ocen szkolnych to słaba trójka bo naprawdę razi aż po uszach brak 5.1. Pal licho już obraz ale dźwięk mógł być lepszy.

Gwoli wyjaśnienia zagadek:

01. Mamy tylko dźwięk stereo!
02. Dźwięk jest podrasowany to fakt ale prostym zabiegiem polegającym na podciągnięciu głośności. Teledyski zawierające odgłosy inne niż song odstają jakością od reszty.
03. Blood On The Dance Floor w wersji tylko Refugge Camp Mix.
04. Niektóre odgłosy w klipach zostały wycięte (YRMW czy ES).
05. Obraz nie jest poddany żadnej obróbce! Czasem jest gorszy niż na pierwotnych wydawnictwach DVD.
06. Intra do niektórych songów są zrobione z pasją w innych przypadkach twórcy poszli na łatwiznę wykorzystując ten sam patent a zmieniając tylko tytuł.
07. Rock With You zawiera jakąś beznadziejną białą kręchę u boku ekranu!
08. Can You Feel It na trzecim dysku ma najgorszą jakość ze wszystkich, wyglądającą wręcz jak rip z video!
09. Gone Too Soon jest w innej wersji niż ta znana nam z Dangerous The Short Films
10. Ludzie uczuleni na jakość obrazu na nowych TV będą wściekli!

Podsumowując... żałuję, że wydałem na to tyle kasy :/
Brawa dla tych co temu czemuś dali notę 6! :ziew:

Obrazek
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
ODPOWIEDZ