MJ: VIDEO CHARTS (Po Zawodach)
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- hubson1986
- majkelzawszespoko
10 - Smooth Criminal
9 - In The Closet
8 - Another Part Of Me
7 - Jam
6 - Remember The Time
5 - You Rock My World
4 - Say Say Say
3 - Ghosts
2 - Don't Stop 'Til You Get Enough
1 - Can You Feel It
Ghosts w sumie imponuje mi tylko choreografią, bo pod względem fabuły i wyglądu głównego bohatera to dla mnie jest słabizna. Michael jest fajnie wystylizowany, ale twarz to już wygląda średnio. Do tego strzela miny, które wzbudzają politowanie. Nie przepadam, no ale na liście znaleźć się musiał, bo nie będę hipokrytą, przecież stawiam YRMW wyżej ; )
Another Part Of Me uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam. To był szczyt a za szczytem zaszczyt za zaszczytem.
Z kolei gdyby przy teledysku do Remember The Time pracował inny stylista, zdecydowanie stawiałbym go wyżej, tak, jak na to zasługuje. Przecież studenci kulturoznawstwa i historii sztuki omawiając architekturę Starożytnego Egiptu w dzisiejszych czasach, oglądają ten klip ; ) Jedynym jego minusem dla mnie jest ponownie wygląd Michaela.
9 - In The Closet
8 - Another Part Of Me
7 - Jam
6 - Remember The Time
5 - You Rock My World
4 - Say Say Say
3 - Ghosts
2 - Don't Stop 'Til You Get Enough
1 - Can You Feel It
Ghosts w sumie imponuje mi tylko choreografią, bo pod względem fabuły i wyglądu głównego bohatera to dla mnie jest słabizna. Michael jest fajnie wystylizowany, ale twarz to już wygląda średnio. Do tego strzela miny, które wzbudzają politowanie. Nie przepadam, no ale na liście znaleźć się musiał, bo nie będę hipokrytą, przecież stawiam YRMW wyżej ; )
Another Part Of Me uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam. To był szczyt a za szczytem zaszczyt za zaszczytem.
Z kolei gdyby przy teledysku do Remember The Time pracował inny stylista, zdecydowanie stawiałbym go wyżej, tak, jak na to zasługuje. Przecież studenci kulturoznawstwa i historii sztuki omawiając architekturę Starożytnego Egiptu w dzisiejszych czasach, oglądają ten klip ; ) Jedynym jego minusem dla mnie jest ponownie wygląd Michaela.
- Sephiroth820
- Site Admin
10 - ANOTHER PART OF ME
9 - IN THE CLOSET
8 - SMOOTH CRIMINAL
7 - MAN IN THE MIRROR
6 - YOU ROCK MY WORLD
5 - SAY SAY SAY (with Paul McCartney)
4 - CAN YOU FEEL IT (with The Jacksons)
3 - GHOSTS
2 - BEAT IT
1 - REMEMBER THE TIME
Bez specjalnego uzasadnienia.
Na dzień dzisiejszy w takiej kolejności bym je ułożyła, chociaż pierwsza czwórka, jesli nic z niej nie odpadnie w najblizszym czasie, raczej nie będzie się zmieniać.
9 - IN THE CLOSET
8 - SMOOTH CRIMINAL
7 - MAN IN THE MIRROR
6 - YOU ROCK MY WORLD
5 - SAY SAY SAY (with Paul McCartney)
4 - CAN YOU FEEL IT (with The Jacksons)
3 - GHOSTS
2 - BEAT IT
1 - REMEMBER THE TIME
Bez specjalnego uzasadnienia.
Na dzień dzisiejszy w takiej kolejności bym je ułożyła, chociaż pierwsza czwórka, jesli nic z niej nie odpadnie w najblizszym czasie, raczej nie będzie się zmieniać.
- Mrkariinka
- ManInTheMirror23
O nie! Chłop żywemu nie przepuści.
Ale się Liberian Girl czepiacie. Bardzo fajny pomysł na kfm. Dziś może wydać się prosty, wtedy był nietypowy. Ale po dziś dzień sympatycznie ogląda się zaskakującą końcówkę. Coś zupełnie innego w visionowatej karierze Michaela. Dlatego lubię go puszczać ludziom nie kumatym w temacie. I zawsze relacja jest taka, jaka być miała. Nie dziwne, że potem George Michael zerżnął pomysł w Too Funky. A do tego Liberian Girl to klucz do nowych kfm artysty pokazujący, iż można zrobić cały film o nim bez niego.
Ghosts to dla mnie potęga. On tam ma tak wyglądać. Jak gotycki freak. Stąd te falbanki i trupio blada twarz. Fabuła to świetna parabola ówczesnych wydarzeń z życia Michaela. Muzyk potrafił opowiedzieć o traumie w formie bajki, nie używając melodramatyzmów, nie użalając się nad sobą i nie rzucając ku*w. Jak w tekście do 2Bad, nieprzypadkowo pojawiającym się w filmie. A rozpadająca się twarz to majstersztyk autoironii.
I chłopaki, błagam. Argumenty o tym że on nieładny tu czy tam... Toż to onetem zalatuje! A jak już, to w Beat It ma najfajniejszy look z całej epoki Thrillera.
O Remember The Time kiedyś.
01. smooth criminal /10
02. remember the time /9
03. ghosts /8
04. in the closet /7
05. liberian girl /6
06. can you feel it /5
07. beat it /4
08. jam /3
09. say say say /2
10. speed demon /1
kaem_wątp_we_wszystko_weryfikuj
Ale się Liberian Girl czepiacie. Bardzo fajny pomysł na kfm. Dziś może wydać się prosty, wtedy był nietypowy. Ale po dziś dzień sympatycznie ogląda się zaskakującą końcówkę. Coś zupełnie innego w visionowatej karierze Michaela. Dlatego lubię go puszczać ludziom nie kumatym w temacie. I zawsze relacja jest taka, jaka być miała. Nie dziwne, że potem George Michael zerżnął pomysł w Too Funky. A do tego Liberian Girl to klucz do nowych kfm artysty pokazujący, iż można zrobić cały film o nim bez niego.
Ghosts to dla mnie potęga. On tam ma tak wyglądać. Jak gotycki freak. Stąd te falbanki i trupio blada twarz. Fabuła to świetna parabola ówczesnych wydarzeń z życia Michaela. Muzyk potrafił opowiedzieć o traumie w formie bajki, nie używając melodramatyzmów, nie użalając się nad sobą i nie rzucając ku*w. Jak w tekście do 2Bad, nieprzypadkowo pojawiającym się w filmie. A rozpadająca się twarz to majstersztyk autoironii.
A to numer. One More Chance nie weszło? Naprawdę nie lubimy niskobudżetowych filmów z pomysłem? Zawsze musi kapać złotem? I nie kumam, w czym zwyczajny zlepek obrazków ordynarnie odzwierciedlający tekst Man In The Mirror jest lepszy od metaforycznego Heal The World? Jakim cudem Enjoy Yourself nie skończyło z zerowym wynikiem, a Cry dostało mniej punktów?Na listę nie weszły i kończą udział w zabawie:
One More Chance (98 pkt.)
Heal The World (67 pkt.)
Enjoy Yourself (29 pkt.)
Cry (19 pkt.)
I chłopaki, błagam. Argumenty o tym że on nieładny tu czy tam... Toż to onetem zalatuje! A jak już, to w Beat It ma najfajniejszy look z całej epoki Thrillera.
O Remember The Time kiedyś.
01. smooth criminal /10
02. remember the time /9
03. ghosts /8
04. in the closet /7
05. liberian girl /6
06. can you feel it /5
07. beat it /4
08. jam /3
09. say say say /2
10. speed demon /1
kaem_wątp_we_wszystko_weryfikuj
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Najpierw było tak:
No powiedz jak tu na Libarian Girl głosować jak to takie bezpłciowe jest, do tego ten wyjazd Michaela na końcu z kamerą, jak to niby wszystkich zaskoczył, że on tam jednak był cały czas... ble ble ble. To jest tak żałosne, że jak widzę tą końcówkę to mam ochotę krzyknąć "no i z czego się tak cieszysz?!"
Do tego zgadzam się absolutnie z tą oto wypowiedzią
Niemniej jednak czekam go z niecierpliwością, bo chcę bardzo zobaczyć do czego tym razem przekonywał będziesz.
Tym razem tak:kaem pisze:Czemu tak słabo notujecie Can You Feel It?
kaemie kaemie, czy to aby nie jest próba lekkiej niewinnej sugestii? Ojjjj nie ładnie tak.kaem pisze:Ale się Liberian Girl czepiacie
No powiedz jak tu na Libarian Girl głosować jak to takie bezpłciowe jest, do tego ten wyjazd Michaela na końcu z kamerą, jak to niby wszystkich zaskoczył, że on tam jednak był cały czas... ble ble ble. To jest tak żałosne, że jak widzę tą końcówkę to mam ochotę krzyknąć "no i z czego się tak cieszysz?!"
Do tego zgadzam się absolutnie z tą oto wypowiedzią
Tak więc masz odpowiedź na to czemu co niektórzy nie oddają głosu na ten właśnie kfm a poza tym podejrzewam, że ile userów tyle odmiennych zdań na ten temat. Więc pora się chyba pogodzić, że LG do ulubieńców nie należy i pewnie nie przejdzie do kolejnego notowania.anja pisze:Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić związek piosenki Liberian Girl z kfm? Zagęszczenie nazwisk (!) na metrze kwadratowym większe niż na czerwonym dywanie w Cannes i mimo luźnej atmosfery loczki Michaela ani drgną. Jakoś ten sztubacki dowcip w filmiku psuje mi efekt przepięknej nastrojowej ballady. To wygląda jak chichot speszonego nastolatka w sytuacji kiedy miał być romantyczny:(
Niemniej jednak czekam go z niecierpliwością, bo chcę bardzo zobaczyć do czego tym razem przekonywał będziesz.
"Najpiękniejsze usta które prawdy strzegą...
Najpiękniejszy uśmiech co cieszy smutnego."