Michael Jackson's Vision - DVD Box Set [koment.]
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Wydaje mi się, że niepublikowane sceny pochodzą z alternatywnej wersji Petersona nagranej na kamerze 8 mm (kiedyś juz o tym było głośno na forum).Zwrócił ktoś uwagę na nowe ujęcia/sceny w Blood On The Dance Floor na VISION ?
Jednak tamta wersja była w jakości tragicznej. Zapewne została oczyszczona (nie wierzę, uszczypnijcie mnie..$ony COŚ jednak zrobiło).
Wersja pierwotnie nie zaakceptowana przez Sony, która uznała teledysk za zbyt śmiały.
Bardzo pozytywne zaskoczenie. Nawet Remix przypadł mi do gustu.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Amelia Poulain
Nigdy nie zrozumiem czemu ludzie zachwycaja sie ochłapami. I jeszcze sei cieszą , że nie zaplacili duzo. Dostajecie stare rzeczy w nowym opakowaniu i jestescie wdzieczni, że tylko czesc materialu jest zje...na ( czyt. zjechana ? )Detox pisze:Mimo licznych wad Vision ,uważam ,że stosunek jakości do ceny jest wystarczający.
I pomysleć, że fani Queenu narzekają na ciagle odgrzewane kotlety. ALe te kotlety są przynajmniej odgrzewane w jakosci jaka powinna być standardem w XXI wieku.
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"
A tutaj fragment recenzji Moonwalkera wydanego na Blu-Ray. Myślę, że niektórych na pewno zaciekawi odnośnie jakości zarówno dźwięku jak i obrazu w Vision.
LINK DO RECENZJIVideo
Moonwalker is presented in a widescreen aspect ratio of 1.78:1.
The vignettes that make up the film come from a variety of sources, from concert footage recorded on 35mm film, to stop motion animation, to footage with hand drawn animations on the film. As such, each piece is only as good as the technical limitations of these at the time. At its best, it looks incredibly detailed. At worst, it looks like a bad DVD. Overall, the pieces that really matter (concert footage and music video) look pretty crisp and clear.
It’s obvious that a bit of restoration work has been completed. Smooth Criminal looks a little bit hazy, but that’s the way it’s always really looked, so I won’t fault the transfer for that. There’s a fair amount of grain at times, due to low light levels, but it certainly doesn’t interfere.
Overall, a pretty good effort, and likely the best quality we will ever see any Michael Jackson concert footage.
Audio
The main audio track is encoded in DTS HD Master Audio 5.1, at 24 bits.
This Blu-ray release has seen the creation of a new 5.1 mix; the previous DVD release only featured a Dolby stereo mix. It’s a pretty wide mix, with a lot of stereo separation in the main soundstage and a fair amount of bleed in the rear channels. Sometimes the stereo source of the master track is obvious, but when necessary the surrounds spring to life. While the mix is nowhere near as aggressive as the one afforded to This Is It, it’s an entirely appropriate mix and light years ahead of the DVD. Bass is supportive when necessary to underscore the music and a few explosions.
Jakbym miał kupować wszystkie wydawnictwa DvD po kolei to mi by wyszło z 4 razy drożej. A tak ma się wszystko w jednym miejscu i ładnie wydane.shamar pisze:Nigdy nie zrozumiem czemu ludzie zachwycaja sie ochłapami. I jeszcze sei cieszą , że nie zaplacili duzo. Dostajecie stare rzeczy w nowym opakowaniu i jestescie wdzieczni, że tylko czesc materialu jest zje...na ( czyt. zjechana ? )Detox pisze:Mimo licznych wad Vision ,uważam ,że stosunek jakości do ceny jest wystarczający.
I pomysleć, że fani Queenu narzekają na ciagle odgrzewane kotlety. ALe te kotlety są przynajmniej odgrzewane w jakosci jaka powinna być standardem w XXI wieku.
Wcale się ochłapami nie zachwycam a jestem zawiedziony lecz mimo wszystko nie żałuję wydania 120 zł.
Więc nawet już kosztem tej średniawej jakości klipów moim zdaniem warto to kupić. No - chyba ,że się ma wszystkie poprzednie wydawnictwa to wtedy Vision można sobie odpuścić.
Chyba się nie rozumiemy. Co z tego, że masz ładnie wydanie zewnetrznie jak wewnetrznie jest dziadostwo ?Detox pisze: Jakbym miał kupować wszystkie wydawnictwa DvD po kolei to mi by wyszło z 4 razy drożej. A tak ma się wszystko w jednym miejscu i ładnie wydane.
To jest box video tak ? Czyli najwazniejszy jest tu obraz + dzwiek a nie ladna okladka czy ksiazeczka. A więc najwazniejsza jest zawartosc. Ludzie nie kupują chyba płyt z muzyką i filmów dla okładek / pudelek / ksiazeczek tylko dla muzyki / obrazu.
A jesli pirackie wydanie jest lepsze jakosciowo niz produkt oryginalny na ktorym chce zarabiac wytwórnia... to tylko swiadczy o tej wytworni i jej stosunku do fanów.
PS - ja też nie mam wszystkiego i z checią bym sobie kupił takie Vision gdyby jakosc spelniala dzisiejsze standardy a tak pozostaje czekać na BD albo kupić coś starego albo pozyczyć i przegrać.
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"
- marcinokor
No dostałem to wczoraj skończyłem oglądać dzisiaj i... zakochałem się. Nigdy nie widziałem żadnego z tych clipów w tak dobrej jakości. Fakt niektóre intra są nieciekawe i mnie też wyświetla się jakiś biały pasek przy niektórych teledyskach ale to nic w porównaniu z tym co zobaczyłem. Daję 9.8/10, zabrakło 0.2 do ideału, ale to najlepsze DVD z Michaelem jakie chyba powstało.
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson%27s_Vision
Zebrana większość zmian w kfm-ach:
Zebrana większość zmian w kfm-ach:
Some music videos have been changed and are different from their original release.
* Bad - included in the end are the credits
* The Way You Make Me Feel - grunts and extra noises made by Michael can be heard although in some parts of the video it becomes very grainy
* Smooth Criminal - this version comes from the Moonwalker film but cuts out most of the time when there is no music playing
* Black Or White - is the original version without the racist grafitti added on to the car windows and shop door
* In The Closet - during the middle of the video a green flash can be briefly seen
* Heal The World - has an added intro which can be seen on Dangerous - The Short Films
* Will You Be There - a few seconds of the audio at the beginning is missing and the ending is different to the one previously released, as there is no angel flying down to Michael, instead he sings on his own
* Gone Too Soon - is the version found on Michael Jackson's YouTube page and not the one previously rleased as seen on Dangerous - The Short Films
* Scream - the part where Michael says 'fucking' is is kept in
* You Are Not Alone - scenes where Michael is naked with wings on his back have been cut out
* Blood On The Dance Floor - the Refugee Camp Remix version of the song is used, instead of the original
* Ghosts - is the five minute edit of the movie with the same name
* Can You Feel It - has the credits included in the end
* They Don't Care About Us (Prison Version) - has a disclaimer at the beginning plus different scenes are put in than those which were first broadcasted on TV, such as Michael making hand gestures
VISION mam od zeszłego piątku. I faktycznie zgadzam się z tym, że mankamentów nie brakuje - kiepska jakość niektórych scen w TWYMMF, białe kreski pojawiające się w niektórych klipach, gorsza jakość audio w teledyskach z "naturalnymi" odgłosami, krzykami, klaśnięciami itp. Całe szczęście, że w ITC zielonego ekranu brak. Przepiękna poligrafia, no i - co ważne - niemal wszystko w jednym miejscu. Bardzo dobry
marcinokor pisze: mnie też wyświetla się jakiś biały pasek przy niektórych teledyskach ale to nic w porównaniu z tym co zobaczyłem..
U mnie rownież pojawia sie biały pasek przy rock with you ,ale na szczescie szybko znika. Jestem w połowie ogladania i jak narazie jestem zadowolona. Rzeczywiscie z jakościa bardziej mogli sie postarac .Jak na XXI wiek mozna byłobhy wiecej zrobić, ale ogólnie podoba mi sie, szczegolnie okładka .
Chcialabym kolejny raz sie wypowiedziec odnosnie Vision.
Przeczytalam ponownie wszystkie opinie i jedno mnie uderzylo,a mianowicie w wielu wypowiedziach slychac tylko narzekania:a to zly dzwiek,obraz,brakuje tego owego,dlaczego nie ma tego teledysku,wolalabym to i owo zamiast tego,mala skala obrazu,kreska z boku,zadowalacie sie ochlapami itp itd.
Po pierwsze,prosze nie nazywac tego ochlapem,poniewaz czuje sie urazona.
Dla mnie to wydawnictwo jest ok,a aluzje tego typu sa na niskim poziomie wypowiedzi.
Moze postarajcie sie o wiecej optymizmu i samozadowolenia z tego wydawnictwa,dostrzezcie wiecej plusow zamiast skupiac sie na minusach.
Byloby cudownie i idealnie,gdyby byl pelen obraz,lepszy dzwiek,wiecej teledyskow itd...,ale ja ciesze sie z tego co jest.
Postawa roszczeniowa,naburmuszenie,niezadowolenie nikomu dobrze nie sluzy.
Zycie mnie nauczylo,ze trzeba dzis sie cieszyc,bo jutro moze Ci przyniesc tragedie.
Istnieje wiele barw,nie tylko czarna i biala.
Przeczytalam ponownie wszystkie opinie i jedno mnie uderzylo,a mianowicie w wielu wypowiedziach slychac tylko narzekania:a to zly dzwiek,obraz,brakuje tego owego,dlaczego nie ma tego teledysku,wolalabym to i owo zamiast tego,mala skala obrazu,kreska z boku,zadowalacie sie ochlapami itp itd.
Po pierwsze,prosze nie nazywac tego ochlapem,poniewaz czuje sie urazona.
Dla mnie to wydawnictwo jest ok,a aluzje tego typu sa na niskim poziomie wypowiedzi.
Moze postarajcie sie o wiecej optymizmu i samozadowolenia z tego wydawnictwa,dostrzezcie wiecej plusow zamiast skupiac sie na minusach.
Byloby cudownie i idealnie,gdyby byl pelen obraz,lepszy dzwiek,wiecej teledyskow itd...,ale ja ciesze sie z tego co jest.
Postawa roszczeniowa,naburmuszenie,niezadowolenie nikomu dobrze nie sluzy.
Zycie mnie nauczylo,ze trzeba dzis sie cieszyc,bo jutro moze Ci przyniesc tragedie.
Istnieje wiele barw,nie tylko czarna i biala.
Infinity MJ
I właśnie u nas szaruga. Dostrzegam plusy i koniec końców podoba mi się to wydawnictwo, ale chyba mamy prawo wymagać po tak hucznych zapowiedziach, czegoś na najwyższym poziomie. (wkońcu taki nam obiecywano)Istnieje wiele barw,nie tylko czarna i biala.
To Król Popu i jego Vision- to nie ma być dobre, to ma być orgiastyczne. (tak dobre jak okładka i książeczka).
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Amelia Poulain
... ale to z czego się cieszysz w dużej mierze zostało już wydane ponad 10 lat temu i wyglądało (i brzmiało) o wiele lepiej ..Elena pisze:ale ja ciesze sie z tego co jest.
To z czego się możemy cieszyć, to to, że w końcu oficjalnie zostały wydane inne short films, które wcześniej dostępne były wyłącznie poprzez niezbyt legalne środki dostępu ..