"Slave To The Rhythm" [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Post Reply
buziaczek

Post by buziaczek »

Nie wiem, który raz już słucham tego utworu. I przestać nie mogę. Jutro pewnie będzie mnie boleć kark od potrząsania w rytm i nogi od podrygiwania :smiech: Ale inaczej się nie da. A od 2.26...to co Michael robi z głosem... :lal:. Jak go tu nie kochać :love:
1958 - forever...
Amelia

Post by Amelia »

Całość jest genialna. Wokal jest taki agresywny, przez to aseksualny dla mnie, kochany brat Michael staje się przez chwilę przypuszczalnym obiektem pożądania.
Ale cii keep it in the closet
Jak dla mnie utwór pochodzi z wczesnych lat 90-tych, mam na myśli końcową sesje do Dangerous i początki pracy nad HIStory.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
thewiz

Post by thewiz »

Dla mnie najlepszy wyciek. To co z tego, że dance totalny? Michael w takim wydaniu to miód na moje uszy. W końcu coś innego, a nie jakieś tam potworki :-) /
Xander

Post by Xander »

Jakim cudem ja się pytam ta piosenka nie wylądowała na albumie!!!! Przecież to błąd, życiowy błąd! No ludzie, żadna z tych 10 piosenek nie zajęłaby tak szybko 1 miejsca na listach przebojów! Lady Gagi się chowają! Czemu czemu tak to wszystko się zle odbywa!!! Blue gangsta i DYWYChildren oraz Slave to the Rythm zamiast BN, KYHU i Monster!
Image
Margareta

Post by Margareta »

Podkład totalnie dancowy (co nie końca mi pasuje), ale mimo to wrażenie pozytywne. I tekst konkretny, z tego co wychwyciłam, chodzi o zabieganą kobietę która robi wszystko aby w pracy i w domu wszyscy byli zadowoleni, ale jest niedoceniana.
Świetne "przejście" pod koniec utworu.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Image
Trinity

Post by Trinity »

Uważam, że ten utwór może być przebojem porównywalnym do Billie Jean, jeśli zostanie wydany oficjalnie ;]. Co najśmieszniejsze, że teksty tych piosenek wcale nie są wesołe, a linia melodyczna wpada w ucho od pierwszego taktu xD. Tylko Michael zdolny jest zrobić przebój z oskarżenia o ojcostwo i bycia biedną, niedocenianą kurą domową :P
Baby Jane

Post by Baby Jane »

shamar wrote:Sorii ale takie coś nie dla mnie.
Mi się podoba :) Jak ktoś wcześniej napisał nie mogę przestać podrygiwać nogą jak słucham. Taka energetyczna i mi się silnie z czymś kojarzy. A Wam?

Shamar co by Ci się spodobało, bo masz dość wysublimowany gust muzyczny. Pewnie wolisz ballady? :)

Pytam bo jestem ciekawa, odpisz na pw jeśli masz ochotę, żeby nie spamować.
La_Pantera_Rosa

Post by La_Pantera_Rosa »

slyszalam ze ten DJ co to wypuscil zostal aresztowany... czy ktos moze to potwierdzic??
Ain't no sunshine when he's gone :(
Trinity

Post by Trinity »

To podobno prawda:
"It's all over the news here in Germany!

DJ Stolen and another guy from Duisburg, Germany are under arrest.

Rumors say the other guy is Burim!!!

Police found many unreleased GaGa and Justin Timberlake-Songs. "

Aresztowani za posiadanie niewydanych kawałków Gagi i Timberlake'a... a o MJ'u nie wspomnieli już.
No to trochę poczekamy na całą piosenkę, jeśli posiedzi w pierdlu xD. Szkoda.
La_Pantera_Rosa

Post by La_Pantera_Rosa »

Trinity
Szkoda ze sie nie podzielil ;)

on powinien dostac posade w Son za takie przerobienie :D
zaloze sie ze Sony wykorzysta ze fanom sie to podoba i bedzie brnelo w elektroniczne rytmy w tej piosence :D
Ain't no sunshine when he's gone :(
Jako

Post by Jako »

Jeżeli to zostało nagrane w 1998 to tylko kolejny dowód na to że Michael Jackson wyprzedzał epoki, jego pioseniki łamały trendy, były tak nowatorskie, patrzyły w przyszłość poprostu...
Image
Commoner

Post by Commoner »

Ludzie kochani, to nie mogło być nagrane w latach dziewięćdziesiątych! Ja tam słyszę naprawdę nowiutki głos. Ostatnie kilka lat wchodzi w grę.
majkelzawszespoko

Post by majkelzawszespoko »

Commoner wrote:Ja tam słyszę naprawdę nowiutki głos. Ostatnie kilka lat wchodzi w grę.
to źle słyszysz.
ImageImage
shamar

Post by shamar »

Jako wrote:Jeżeli to zostało nagrane w 1998 to tylko kolejny dowód na to że Michael Jackson wyprzedzał epoki, jego pioseniki łamały trendy, były tak nowatorskie, patrzyły w przyszłość poprostu...
:smiech: z czym wyprzedzał ? sugerujesz tu, że czegos takiego nie było w muzyce przed 98 ? :smiech:
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"
Image
Billie Jean

Post by Billie Jean »

Jako wrote:Jeżeli to zostało nagrane w 1998 to tylko kolejny dowód na to że Michael Jackson wyprzedzał epoki, jego pioseniki łamały trendy, były tak nowatorskie, patrzyły w przyszłość poprostu...
Blood On The Dance Floor wyszło wcześniej, a remixy do złudzenia przypominają ten oto utwór. Nie wspomnę o innych artystach, którzy od lat zajmowali się taką muzyką. Dla mnie to nic ciekawego, bo w moim odczuciu dance'owe kawałki to tandeta i nieważne, czy robi je Michael Jackson, czy jakiś wiejski Dj. Szkoda, bo ze STTR można byłoby zrobić bardzo dobry funkowy numer. Nadal mam nadzieję, że podkład, który słyszymy, nie jest podkładem oryginalnym.
Image
Post Reply