Michael Jackson - HIStory (1995)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę płytę?

1
1
0%
2
0
Brak głosów
3
1
0%
4
23
9%
5
76
30%
6
155
61%

Liczba głosów: 256

Awatar użytkownika
dariodavis

Post autor: dariodavis »

bWWd pisze:Dobra dosc off topa bo ja pisze o zdjeciu za milion a ty mi o calym teledysku i podliczaniu za prad.Jesli uwazasz ze zdjecie na okladke jest warte milion , to... echm.
Policz koszta jeszcze raz.
Jako osoba zajmująca się grafiką (nie tylko 3D) nie mam więcej nic do dodania... Wszystko co miałem napisać - napisałem...
Maćkenzy

Post autor: Maćkenzy »

Sam widziałem jeden z tych pomników w Berlinie. Stał niedaleko wieży telewizyjnej często pokazywanej w migawkach z niemieckiej stolicy.
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

Proponowałabym spojżeć na to z jeszcze innej strony.Jeżeli Michael Jackson Jest geniuszem(mam nadzieję, że nikt nie ma co do tego wątpliwości), ma doskonały, dobrze rozwinięty talent, nie jest takim zwykłym przeciętniakiem jak my to .....po kiego grzyba ma oszczędzać na każdym wydatku?To by nie miało sensu...jeżeli go na to stać to niech szokuje nas kolejnymi trendami... proste
Uważam że dyskusja na temat JEGO a nie naszych pieniędzy jest zbędna!

Pozdrawiam
Anitka
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Awatar użytkownika
Mike

Michael Jackson - HIStory (1995)

Post autor: Mike »

Kolejna rocznica, tym razem Albumu i jego trasa History World Tour... Do you remeber? No i teraz prosze się wpisywać, jak sie słucha, po 11 latach tego albumu? Mnie bardzo dobrze, właśnie słucham "Earth Song":D
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Majxs

Post autor: Majxs »

Dla mnie ten album nic nie stracił na wartości.Jest fuc...g gorgeous!!Ma w sobie to cos czego inne albumy Mj-a nie miały.History jest super!!
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Ostatni wielki.
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Zdecydowanie najlepszy album MJ w karierze.

bardzo osobiste piosenki, bARDZO TANECZNE I BARDZO NASTROIOWE. Przez cały czas po troszku odkrywam coś świetnego ostatrnie odkrycie to come together bo było wykonaywane przez mój zespóol. Przedtem little susie.

Zero zapychaczy tylko same najlepsze i niosace ze sobą treść czesto bardzo banalną nadającą sie do opisu na gg ale naprawde każa piosenka z HIStory porywa.

Z banałów to tabloid... Earthsong(teramt oklepany ale wykonanie niepowtarzalne)

Z prawdziwych ambitnych to LItlle susie Childhood i pokusił bym się o nazwanie ambitną piosenka 2BaD chociaz sam nie jestem tak absolutnie przekonanuy.

No i masa prawdziewie biesiadnych popowuych ale jakże porywajh acych piosenek jak HIStoruy scream TDCAU i kupa ballad.

Żaden inny album niema takiego repertuaru!!
Obrazek
Awatar użytkownika
joanna

Post autor: joanna »

Dla mnie album History słucha sie prawie tak samo jak przed laty z małym wyjątkiem, kiedyś bardziej słuchałam szybkich piosenek, a teraz bardziej lubię słuchać ballad np. Little Susie. Stranger in Moscow,You are not alone i...........D.S. to dynamiczny utwór, który odkryłam na nowo podczas procesu. a poza tym dla mnie ten album jest najważniejszy, bo byłam na koncercie na Bemowie.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Archi pisze:Zdecydowanie najlepszy album MJ w karierze.
Zero zapychaczy
Napewno??Bo według Mnie są:wariat:
Archi pisze: Earthsong
Lubię bardzo,tylko wykonanie z Royal Concert Brunei(ajj końcówka jak śpiewa a capella jest poprostu bomba) i Nawet Mi się teledysko podoba
Archi pisze: Z prawdziwych ambitnych to LItlle susie Childhood
łoo tych to Nietrawie.Litlle S. za to że Ma do bani intro i cała Piosenka jakas denna.a Chilhood za Klip :surrender:.Mógł Już nagrać Jacks do Tabloid Junkie super Piosenka jedna z najlepszych na Albumie.

Archi pisze: i pokusił bym się o nazwanie ambitną piosenka 2BaD chociaz sam nie jestem tak absolutnie przekonanuy.
I Ja również...

Ale z zapychaczy to umieścił bym tu:
-This time around
-d.s
-Money
-Litlle Susie
-Chilhood
i Smile(ale nie zawsze) :-/
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Ile ludzi, tyle gustów, sądzę.

HIStory nie nazwałbym najlepszym albumem Michaela. Potwornie niespójny, może trochę za dużo zapychaczy (dla mnie Dangerous ma tylko jeden - Keep the faith, który przecież do najgorszych utworów nie należy). Ale jakby nie patrzeć, słucham go ostatnio najczęściej - ma chyba najwięcej takich ukrytych ciekawostek.

Jest i patetyczny Earth Song, dla mnie jedna z najlepszych piosenek w dyskografii MJa, niesamowicie wybijany rytm w They don't care about us - końcówka teledysku z Brazylii brzmi jeszcze ciekawiej, dużo autobiograficznych tekstów, bunt, trochę przekleństw, świetna solówka Slasha w D.S., chór w Little Susie - choć pomysł skopiowany z Will you be there, a nawet rapujący Michael w Money.

Ale - You are not alone jest zbyt przesłodzone. A utwór tytułowy brzmi jakby ktoś chciał zrobić z niego kolejny, patetyczny Earth Song, ale najwyraźniej nie wyszło. I dlatego remiksy powyższych utworów na Blood on the dance floor podobają mi się o wiele bardziej.
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Maro pisze:
Ale z zapychaczy to umieścił bym tu:
-This time around
-d.s
-Money
-Litlle Susie
-Chilhood
i Smile(ale nie zawsze) :-/

Co do Smile jest to ukłon w strone swojego idola. Nie trzyma sie zupełnie stylu MJ i po little susie brzmi poprostu marnie.

Little Susie i ten nieszczesny chór na początku to wszystko się klei w jedna całość. Bo to taka jakby kołysanka i potem coś śpiewa dziecko. Uwielbiam skrzypce na początku.

Childhood owszem teledysk fatalny ale piosenka bardzo osobista. Dużo bardziej pasowała by na wiersz w tomiku poezji niz na płycie.

Money- cos chciał przekazać ale wyszłol bardzo banalnie, głównie przez te wstawki jakiegoś pana(they don`t care, they do it for a money). Bardzo długa co znacznie jej ujmuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Archi pisze: Money- cos chciał przekazać ale wyszłol bardzo banalnie, głównie przez te wstawki jakiegoś pana(they don`t care, they do it for a money). Bardzo długa co znacznie jej ujmuje.
:knuje: A to nie jest sam MJ :knuje: tylko grubszym głosem i dodany chórek takie powielenie jego głosu?
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

Cóż moge powiedzieć o HIStory...Kolejna zajeb**** Płyta MJ'a.Jest naprawde dobra ale wole Dangerous ;-) [/img]
Obrazek
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Jezu... ja widzę, że jestem znów inny... hehe ja tam kocham cały album jak i inne albumy tak samo, i dla mnie HIStory, nie ma żadnych "zapychaczy" itp. piosenek, wszystkie mają to coś, i wszystkie są jedyne w swym rodzaju.
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Terminator

Post autor: Terminator »

Album HIStory jest świetny, zresztą jak wszystkie albumy MJ. :-)
A co do piosenek to wszystkie mi się podobają. :-)
ODPOWIEDZ