No jasne, że to nie jest oryginalny podkład. Przecież słychać na początku, że to jest robione z acapelli. Kto robi własne utwory z takich własnych acapelli gdzie w tle słychać pierwotny, inny bit...
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Podkład "umcy - umcy" + plus funkowa gitara (świetny riff, swoją drogą) + głos Michaela Jacksona nowatorstwem?Jako pisze:Jeżeli to zostało nagrane w 1998 to tylko kolejny dowód na to że Michael Jackson wyprzedzał epoki, jego pioseniki łamały trendy, były tak nowatorskie, patrzyły w przyszłość poprostu...
Michael nagrał w latach 70. i na początku lat 80. wiele wspaniałych tanecznych utworów w klimacie soul - disco - funk, z bogatymi, chwytającymi za serce partiami basu, gitary, smyczków i innych (patrz płyty The Jacksons, "Off The Wall", "Thriller", gościnne występy u innych wykonawców, np. "The Dude" Quincy'ego Jonesa), tak więc okazuje się, że można stworzyć utwór do tańca nie mający nic wspólnego z ogłupiającym "umcy - umcy", a wartościowy od strony artystycznej. Gdyby okazało się, że ten podkład jednak jest prawdziwy, to sorry, ale pomyślałabym raczej o regresie artystycznym Michaela Jacksona, niż o rozwoju.M.J.[*] pisze: Dobra piosenka dla jakiegoś piosenkarza disco ale nie dla Michaela Jacksona. Tyle.
A nie wydaje Ci się, że gdy porównuje sie wykonawców widac jakąś różnice, takiego kawałka niepowstydziłby sie dzisiejszy wykonawca, wykonawca dwanaście lat po fakcieMargareta pisze:Podkład "umcy - umcy" + plus funkowa gitara (świetny riff, swoją drogą) + głos Michaela Jacksona nowatorstwem?Jako pisze:Jeżeli to zostało nagrane w 1998 to tylko kolejny dowód na to że Michael Jackson wyprzedzał epoki, jego pioseniki łamały trendy, były tak nowatorskie, patrzyły w przyszłość poprostu...
Jestem młoda i obeznana z twórczościa Michaela Jacksona i bardzo podoba mi się ta piosenka.scorpsfan pisze:Jestem przekonany w 100% ze STTR podbilby serca mlodych ludzi , ktorzy nie sa obeznani z tworczoscia MJ'a ;)