"Slave To The Rhythm" [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

dłuższe STTR bez DJa
http://www.sendspace.com/file/1fnud5

edit: niestety fan-made
Ostatnio zmieniony ndz, 05 gru 2010, 16:05 przez Schmittko, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kubag02

Post autor: kubag02 »

Ta piosenka jest stanowczo za "klubowa". Może i niektórym to się podoba, ale to stanowczo nie trafia w moje upodobania. Jedna z gorszych piosenek MJ'a.
"Billie Jean umarła. Kto teraz potrafi tak zatańczyć i zaśpiewać ten kawałek?"
- użytkownik popularnego serwisu YouTube
Awatar użytkownika
onlyKATE

Post autor: onlyKATE »

Nie po to uciekam w muzykę Michaela czy innych wielkich nieobecnych na dzisiejszym popowym rynku,
żeby oberwać właśnie od NIEGO takim klubowopodobnym tworem.

Utwór rozpatruję wraz z jego obecnym podkładem.
Nawet jeśli ostateczny brzmiałby inaczej, póki co moja wyobraźnia ogranicza się do czegoś, co nam tu zaserwowano.
Nieważne kiedy zostało to nagrane i jak innowacyjne to wtedy było.
Wolę Michaela w ambitniejszej aranżacji, która nie przekreśla przecież rytmiczności i tanecznego charakteru,
czyli jedynego jak dla mnie plusu tego utworu. A że wokal... w końcu to Michael.
No kurczę, no wolę Hold my hand!

Dla Slave to the rhythm - nie nie nie.
Trzy razy nie, dziękuję.
Obrazek
Awatar użytkownika
Morfi00

Post autor: Morfi00 »

jak dla mnie utwór STTR jest tak bardzo nie Majkelowy i odbiegający od pozostałych Jego kawałków, że zaczarował mnie maksymalnie:) powiem szczerze że nawet i z tym podkładem wcale a wcale mi nie przeszkadza.. zdecydowanie lepszy utwór niż chociażby HMH z 70% skrzeczącym wokalem Gekona . te słowa tak mi w głowie pulsują że budząc się muszę włączyć i tańczyć :D
z tego co wiem Get_On_The_Floor też by wyraził swoją pozytywną opinie ale chyba od 2 dni tańczy przy STTR:) i nie ma czasu pisać:D
Obrazek
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Mamo.
Całe dzieciństwo słuchałam Jacksona.
Potem cały okres nastoletni i początki studiów słuchałam głównie house i electro, muzyka klubowa była dla mnie na 1 miejscu, zarówno te trochę ambitniejsze rytmy jak i wspominany tu David Guetta.

A teraz nastąpiła fuzja, cudowne, ekstatyczne połączenie. Nirwana. Jackson robi electro (załóżmy, że ten podkład to prawdziwy, że miał taki być). I jeszcze tekst to nie takie pitu-pitu ale całkiem poważna piosenka o tym, jak współczesna kobieta, która zapierdziela od rana do nocy obsługując męża, szefa i dzieci nie ma za to nawet złamanego "dziękuję". Genialne. Trzeba mężowi puszczać zapobiegawczo codziennie rano przy śniadaniu :)

Ok, mogę umierać, szczytowanie osiągnięte :P

MJ- biały/ czarny, mężczyzna/ kobieta, dorosły/ dziecko a teraz szowinista (Billie Jean)/ feminista (Slave To The Rhythm). Wszystko w jednym. I wcale to się ze sobą nie kłóci, tylko współgra. Ja nie wiem, czy on mnie kiedyś przestanie zaskakiwać...

A tak serio: jestem na tak! Na tak! Na tak, tak, tak!!!!!! Wiele osób uważa tu, że takiego Michaela by wreszcie normalnie puścili w dyskotece. Choć teraz po śmierci to w sumie częściej leci. Przed jego śmiercią to go w dyskotece grali, owszem, ale głównie w remiksach utworów Say say say i Somebody's watchin' me :wariat: Ojej, jakbym mieszkała wciąż z byłymi współlokatorkami na wrocławskiej ulicy Rozbrat, to mogłybyśmy jak się parę razy zdarzyło wystawić wieżę pod okno i pokazać Cyganom i żulom z podwórka, co to jest hałas ;] A koleżance by wisiało, czy z tej wieży wali Michael czy jej "cudowny" ATB glupija

---------------------
m.
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Ostatnia zwrotka :

"She danced through the night in fear of her life
She danced to a beat of her own
She let out a cry and swallowed her pride
She knew she was needed back home, home

‘Cause she’s a slave to the rhythm
‘Cause she’s a slave to the rhythm of
‘Cause she’s a slave to the rhythm
A slave to the rhythm of
The rhythm of love
The rhythm of love"

wgniotła mnie w fotel,cudo!
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Ma ktoś jakieś informacje dotyczące tego kawałka? Np. Kiedy powstał? Czy to jest odrzut? itp.?
Całość jest rozbrajająca! Genialna! :love:

Czekam na więcej przecieków z takimi piosenkami, to dopiero będą hity!
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
Kacmurka

Post autor: Kacmurka »

3 zwrotka i interpretacja Michaela zabiła mnie.Marzę,aby ta piosenka została wydana i puszczona w rozgłośniach radiowych.HIT MUROWANY.
W odróżnieniu od pana monsterkozy to monstersztyk :)
Obrazek
pietrzyk

Post autor: pietrzyk »

Ostatnie zwrotka najlepsza! To jest charyzma w głosie! Oj jakbym chciał usłyszeć ten kawałek w oryginale (bo zakłądam, że to rmx jakiegoś Dj'a) albo chociaż acapelle! No i mam nadzieję, ze pojawi się ta pełna wersja bez gadki tego Dj'a.
Awatar użytkownika
one_more_chance

Post autor: one_more_chance »

A ja mam następujące pytanie a mianowicie czy da się usunąć tego całego dj'a bo psuje tylko kawałek.
Mandey

Post autor: Mandey »

Podobały mi się już fragmenty więc coś naprawdę musiałoby się spieprzyć na końcu bym zmienił zdanie. Wokalnie nieznany fragment miażdży ale instrumentarium przesadzone, za dużo się tam dzieje.

Poczekam na Schmittka aż wyrzuci gadaninę tego DJ. Wtedy się lepiej będzie słuchało. Schmittko jesteś tu? ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Schmittko

Post autor: Schmittko »

Mandey pisze:Poczekam na Schmittka aż wyrzuci gadaninę tego DJ. Wtedy się lepiej będzie słuchało. Schmittko jesteś tu? ;-)
heh, dzięki za wjazd na ambicję :D
pracuję i skończę za ok. 30 minut - w międzyczasie niech ktoś policzy ile razy piosenkę zagłusza DJ ;]
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

No już w tym utworze to myślałem, że nie stanie się nic więcej, a tutaj mamy coś niesamowitego! Jednak trzeba zawuażyć, że ten podkład jakoś nie pasuje do tej końcówki - to może być dowód na to, że nie jest oryginalny. Ale jeśli jest inaczej, to musi to być wersja demo.

Powiem tylko jedno, Sony to jedno wielkie debilne nic. (jak można zostawić taką piosenkę na później - jeśli w ogóle)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kacmurka

Post autor: Kacmurka »

Xander pisze:No już w tym utworze to myślałem, że nie stanie się nic więcej, a tutaj mamy coś niesamowitego! Jednak trzeba zawuażyć, że ten podkład jakoś nie pasuje do tej końcówki - to może być dowód na to, że nie jest oryginalny. Ale jeśli jest inaczej, to musi to być wersja demo.

Powiem tylko jedno, Sony to jedno wielkie debilne nic. (jak można zostawić taką piosenkę na później - jeśli w ogóle)
Miałam to pisać,końcówka nijako pasuje do podkładu,jest poprostu z "wyższej półki".Jestem wręcz przekonana,że DJ Stolen ;-) jest twórcą tego podkładu,który wypuścił do sieci :-) ,a piosenka ma podkład najlepszej jakości.Sony jest chore z urojeń.Może poprostu ludzie tam pracujący znają się tylko na chwytach zarobienia kasy,a nie na muzyce...W przypadku płyty Michael sposoby te średnio im się sprawdzają.
Obrazek
ODPOWIEDZ