hahahahah :)
Pozatym nie przesadzajmy taki koncert nie byłby zadna profanacja przecież... ( wyswietalnie hologramem MJ na otwarciu Hipermarketu czy czegos tam. - TAK) ale wlasnie poto sie nagrywa koncerty. zeby mozna je było odtwarzac.. MJ sam chcial zeby mozna je bylo odtwarzaC JAK NAJBARDZIEJ REALNIE.. nagrywal więc koncerty wydał niektore na DVD (Bucharest dangerous i chyba jeszcze jakiś BAD) i sam przecież był zachwycony coraz lepszymi możliwosciami efektów 3D...
pozatym jak dodamy do tego wszystkiego to ze MJ wierzył w magię... a szczegolnie na scenie ( sztuczka z krzesłem i znikaniem) i te słynne powiedzonko FAME - Sława to Nieśmiertelność.
A MJ chciał zeby jego twórczosc nadal żyła....
dopóki nie tworzy sie podróbek.. to myśle że można śmiało przerabiac na 3D i tym podobne reale :)
Slyszalem ostatnio że są plany przerobienia na 3D słynnej Trylogii BACK TO THE FUTURE :) mojej ulubionej. gdzie jest duzo Michaelowych motywów.. (MArty McFly cofa siew czasie i gdy strzelają do niego Kowboje krzyczac Tancz Tancz.. ten se strachu wykonuje Moonwalka heh a w dwójce kiedy był w przyszlosci leciało Beat It. i Komputerowy MJ na ekranie telewizora) :)
swoja droga mam andzieje że przerobiona trylogia na 3D bedzie miala okazje mieć swoją druga premiere we wszystkich kinach :)
ale ze niby coto za fotki? to był realny hologram czy tylko animowana komputerowo postać ktorą widac tylko na ekranie ??
Poza tym niech i bedzie postac 2 d.. jak sie tłum ludzi ustawi na wprost sceny. tak zeby nie było mozliwosci patrzec na scene z boku... to bedzie wygladać super oczywiscie byłby wyswietlany na scenie sam MJ bez otoczki.. zeby wygladało ze naprawde stoi na tej scenie.. :)
I nie trzeba go wtedy animować!
bo to wykorzystuje poprostu obraz prawdziwie nagranego kamerą MJa :)
apropo hollywood. czytałam ostatnio na interii że mają zamair nakręcić kolejne części Batmana z Heath'em Ledger'em w roli Jokera żeby była kontynuacja wątku.
czyżby im umkęło to że on nie żyje? coś tam jeszcze pisali o nowej techologii i o tym że jest to możliwe.
zapewne film to nie to samo co koncert "na żywo" i na ekranie można więcej zrobić. na owy koncert trzeba jeszcze tylko troszkę poczekać przy dzisiejszym rozwoju techniki.
no OK. ale poco tworzyć sztuczną. To było na temat przyszlosci ze kiedtys tam moze MJ bedzie na cenie tanczyl i spiewal coś czego sam nie wymyślił tylko to co każe mu komputer..)
A mi chodziło oto ze skoro mozna wyciąć z filmu prawdziwego MJa.. i wyświetlic w 2D na scene.. to poco go pisac w kompie i robić animowanego jak mozna wyświetlac prawdziwego :)
Omega Supreme
Zeby tak bylo Michael by musial byc nagrywany caly czas z naprzeciwka na koncertach a tak nie jest. Po 2 nie ma az tak dobrej jakosci koncertow zeby zrobic z rwgo przetworzony obraz w skali 1:1. Potrzbny by byl rzeczywsity model Michaela przetworzyny na 3D po czym zrobiona komputerowa animacja ale to by nigdy jak orginal nie wygladalo bo "komputerowosc" by sie z tego obrazu az wylewala.... moze za jakies 20-30 pojdziemy na koncert Michaela
Omega Supreme wrote:no OK. ale poco tworzyć sztuczną. To było na temat przyszlosci ze kiedtys tam moze MJ bedzie na cenie tanczyl i spiewal coś czego sam nie wymyślił tylko to co każe mu komputer..)
A mi chodziło oto ze skoro mozna wyciąć z filmu prawdziwego MJa.. i wyświetlic w 2D na scene.. to poco go pisac w kompie i robić animowanego jak mozna wyświetlac prawdziwego :)
"Jakby nie patrzeć, dzisiejsza technologia jest w stanie odwzorować naszego idola jak prawdziwego, tylko wyświetlanego komputerowo."
Bo takiej mozliwosci nigdy nie bedzie. Zawsze bedzie musial byc tworzony w komputerze.
La_Pantera_Rosa wrote:
Potrzbny by byl rzeczywsity model Michaela przetworzyny na 3D
No przeciez ponoc go kiedyś zeskanowali w rzeczywistym rozmiarze. Czy to plotka była ?
Ale jak pokazuje powyzsze CGI Bridgesa do fotorealizmu / animacji postaci jeszcze lata swietlne.
Last edited by shamar on Tue, 07 Dec 2010, 18:35, edited 1 time in total.
La Pantera Rosa > Ja mysle ze wreszcz przeciwnie.. w Archiwach zawsze lezą TAŚMY MATKI .. i co ciekawe. jesli koncert BUCHAREST był krecony wieloma kamera.. to znaczy ze istnieje TYLE wersji koncertu..
W archiwum pewnie lezy taśma gdzie na koncercie BUCHAREST MJ był filmowany caly czas 1 kamerą środkową...
Nie slyszeliscie o tym ze niektore stare filmy chcieli wydac w jakości HD.. i musieli od nowa SKLEJAĆ ten film z TAŚM archiwalnych które mają wiekszą rozdzielczosc niż standardowe DVD (podobno). I posklejali film od nowa. i tym razem nie skompresowali go do jakosc DVD tylko zostawili w lepszej :)
po Trzecie. istnieje teraz cos takiego jak HD UPSCALE.. tzn ze średniej jakosci materiał filmowy można filtrowac i przerabiac na wyższą jakośc..
i też słyszalem o tym ze niektore filmy podnosili jakosciowo takimi mtodami..
wiec jakby bardzo chcieć i mieć do dyspozycji dowolne firmy ....
piszesz jak wizjoner Omega Supreme.
podobno nie ma rzeczy niemożliwych tylko są nie znane w sposobie wykonania na owe czasy.
MJ też był wizjonerem i nie poddawał się gdy ktoś mu mówił że tego się nie da zrobić. On to robił.
co do taśm z nagranych koncertów to też czyatałam że jest mnóstwo z różnych tras tylko nigdy MJ nie był zainteresowany ich wydaniem
Mnie tylko zastanwai dlaczego uważasz ze nie mozna poprostu wgrać do kompa jak MJ spiewa i tanczy 1 calą piosenke ( ujęcie w calosci filmowane 1 kamera od przodu) potem metodami odbróki wymazac cale tło.. albo całe tło Poza MJem Oznaczyc tak żeby potem odpowiednie lasery hologramowe wiedziały ze mają wyświetlac tylko TEn obszar a nie inny... i w efekcie na scene wyświetlany byłby TYLKO MJ tanczący ruchomy... a pomijane było by wyswietlanie jakiegokolwiek tła z tego filmu :)
mowie oczywiscie o postaci wyświetlanej w 2D :) Koncert bez mozliwosci miejsc bocznych by tlum był na wprost sceny
mysle ze to duzo latwiejsze i da sie to wykonac nawet teraz..anizeli pisanie cyfrowej animowanej postaci MJa
ale sam MJ sie przemiszczal wzgledem tej kamery znaczy ta kamera nie obejmowala go ani calego ani z naprzeciwka dokladnie. Trechnicznie to nei jest takie proste ze po porstu przetworza sobie obraz na hologram i juz bedzie wspanialy idealnie odwzorowany Michael...
Slyszalam o tym modelu 3D ale to byla sama twarz z tego co pamiętam :)
no wiadomo że jak mowimy o hologramie 2D to jak od przodu widzisz MJa to jakbyś stał za nim. to nie zobaczysz jego pleców.. tylko to samo co z przodu ale jakby odbicie lustrzane..
Dlatego trzeba by to oglądac na wprost sceny.. Pewnie zastosowano by obszar dla ludzi taki ze nie mozna bylo by stac z boku.. a tłum ciągnął by sie w tył daleko od sceny ale nadal na wprost...
Gdyby wyswietlić to pod odpowiednia moca i wyrazistoscią to by mogło wygladac jak parwdziwa postać na scenie..
no tak samo jak metoda Green Screen.. przeciez to tez sie stosuje w 2d.. a efekt jest taki jakby postać naprawde była w innym miejscu :)
dla przykladu.. jesli kapelusz na glowie MJa. w filmie 2D wydaje ci sie okragły a nie PLASKI>. to na scenie wyswietlany w 2d w wysokiej jakosci też by sie wydawal taki sam. pod warunkiem ze byś patrzył na to na wprost sceny :)
edit: albo naprzyklad.. jak w filmie 2d mj obraca sie plecami do ludzi... na scenie robił by to samo.. nadal pozostajac tylko postacią 2d... co za problem...
zwróćcie uwage ja mowie 2D a nie 3D.. jak byś chciala zeby MJ na scenie stanął bokiem.. to stanie. ale nadal tak naprawde bedzie to płaski obraz w 2D :) noi oczywiscie pod warunkiem ze w tym momencie kiedys na koncercie tez stał bokiem...