Skróty - przyklejony topik

Wszystkie dyskusje o forum, tu można szukać pomocy gdy ktoś nie może się połapać co i jak, pisać wszystkie żale i radości związane z forum, uwagi do moderatorów i do mnie (admina).

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, kaem, @neta, anialim, Mariurzka, Mafia

hist1410

Skróty - przyklejony topik

Post autor: hist1410 »

Witam

Na stronie pojawia sie bardzo dużo skrótów. Dla was fanatyków to jest wszystko jasne, ale dla osoby, która weszła na chwilę na stronę, trudno jest się połapać. Jeśli można prosić o mały słownik pojawiających się skrótów i go przykleić np. tutaj, byłaby to duża pomoc dla nowicjuszy.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Jakie skróty masz na myśli? Jeżeli chodzi o te forum, najczęściej używamy skrótów dt. piosenek - tak więc BJ na tym właśnie forum to najprawdopodobniej Billie Jean. :cool:
hist1410 pisze:Dla was fanatyków
fanatyk - osoba ślepo oddana jakiejś idei, ideologii, zagorzalec, zapaleniec, maniak
Myślę, że trochę obrażasz jakąś większość użytkowników tej grupy dyskusyjnej. :>
Talitha

Post autor: Talitha »

hist1410 pisze:I właśnie dlatego Michael Jackson umarł i nie powróci. Ma Was dość drodzy fanatycy.
Kolega lubi używać tego słowa. :cool:
Ostatnio zmieniony wt, 18 gru 2012, 0:09 przez Talitha, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Pank pisze:najczęściej używamy skrótów dt. piosenek
TDCAU = They Dont Care About Us
ITC = In The Closet
DYKWYCA = Do You Know Where Your Children Are
KYHU = Keep Your Head Up
ILTWYLM = (I Like) The Way You Love Me
HMH = Hold My Hand
SIM = Stranger In Moscow
GITM = Give In To Me
BTM = Behind The Mask
HT = Hollywood Tonight

są też skróty:
HP = Hyde Park
NO = Najsłabsze Ogniwo (zabawa w dziale Dyskografia)
KFM = krótki film muzyczny (skrót pojawiający się w IT = Interpretuj Tekst też w dziale Dyskografia)

coś jeszcze? ;-)

aha i L.Sz.
ale to Pank wyjaśni :-)

pozdrawiam. ;)

edit:
1/3 + 2/3 = ilość ostrzeżeń, jak jesteś niegrzeczny
3/3 = GTFOOH = spadaj / i chyba już nie zobaczysz nenene
Awatar użytkownika
Pank

akaagnes pisze:aha i L.Sz.
Właśnie zobaczyłem pozostałe 8 p. H1410. i wstrząsnęło m. j.
Ale skrót kfm to chyba już wymyślony przez Kaema. Google pokazuje najsampierw m.in. Katedra Fizyki Molekularnej i Kujawska Fabryka Manometrów KFM S.A. No weź tu bądź mądry. :wariat:
thewiz

Post autor: thewiz »

Pank pisze:
akaagnes pisze:aha i L.Sz.
Właśnie zobaczyłem pozostałe 8 p. H1410. i wstrząsnęło m. j.
Ale skrót kfm to chyba już wymyślony przez Kaema. Google pokazuje najsampierw m.in. Katedra Fizyki Molekularnej i Kujawska Fabryka Manometrów KFM S.A. No weź tu bądź mądry. :wariat:
Prawda, że to kaem jest odpowiedzialny za ten skrót. Jego poprawność jako fana wobec swego idola sięgnęła zenitu w tej innowacji jężykowej. I jak tu nas jako fanatyków nie postrzegać? nenene
hist1410

Post autor: hist1410 »

Talitha pisze:
hist1410 pisze:I właśnie dlatego Michael Jackson umarł i nie powróci. Ma Was dość drodzy fanatycy.
Kolega lubi używać tego słowa i rzeczywiście ma nas za wariatów. :cool:
To nie tak. Ta wypowiedź była w wątku "MJ żyje czy nie" (czy jakoś tak). Później została wydzielona w inne miejsce i rzeczywiście wygląda jak wygląda. Ale zobaczcie jak można manipulować wpisami. W innym wątku, po roku od wpisu traci cały sens wypowiedzi. Trudno.

Ja patrzę na słowo fanatyzm w rozumieniu anglojęzycznym. I tylko tyle. Fanatyk w sferze sztuki, to jeszcze nic złego.

Dziękuję za pomoc. Może nowicjuszom, którzy wejdą na forum po odsłuchaniu kilku kawałków z nowej płyty, będzie łatwiej się poruszać. Jest jeszcze kilka innych skrótów. Praktycznie każdy dłuższy tytuł piszecie w skrócie (i słusznie), ale dla nowicjuszy to będzie problem. Warto jeszcze uzupełnić ten słowniczek.
Awatar użytkownika
Pank

thewiz pisze:Prawda, że to kaem jest odpowiedzialny za ten skrót.
A jednak. Jestem wciąż pod nieukrywanym wrażeniem.
hist1410 pisze:Warto jeszcze uzupełnić ten słowniczek.
Eeee. To kwestia zajrzenia do spisu piosenek Michaela Jacksona. Skrót jest raz-dwa.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

thewiz pisze:Prawda, że to kaem jest odpowiedzialny za ten skrót. Jego poprawność jako fana wobec swego idola sięgnęła zenitu w tej innowacji jężykowej. I jak tu nas jako fanatyków nie postrzegać?
Odezwała się ta, co Jackson, nie Jacko.
akaagnes, krótki film muzyczny, nie klip filmowo- muzyczny. Twój post edytowałem. Możesz mnie zaskarżyć za gwałt na Twoim postowym jestestwie. :smiech:
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
ODPOWIEDZ