Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Eta

Post autor: Eta »

akaagnes alllmichaeljackson.com coś najwyraźniej pokręcili, bo faktycznie THE 12th Annual WORLD MUSIC AWARDS odbyła się 10 maja 2000 roku w Monaco i nagrodę Best Selling Pop Male Artist of the Millennium wręczył Michaelowi książę Albert źródło tutaj. Niestety jedyne co znalazłam o październiku 2000 roku, to to co wkleiłaś w swoim poście oraz, że 30 października 2000 "Thriller" otrzymał "26 razy status platyny od RIAA" , a "Blood On The Dance Floor, History In The Mix" otrzymała status platyny od RIAA (RIAA- Recording Industry Association of America-zrzeszenie amerykańskich wydawców muzyki zajmujące się ochroną praw wydawców utworów muzycznych, za Wikipedią), nie znalazłam żadnych informacji, żeby z tej okazji Michael był na jakieś uroczystości. Natknęłam się też na informację, że 20 października 2000 grupa Jackson 5 została wprowadzona do Vocal Group Hall Of Fame za 1999 rok, ale jakoś nie mogę znaleźć potwierdzenia na żadnej poważnej stronie, czy to miało miejsce faktycznie w październiku 2000 i czy Michael brał udział w jakieś uroczystości.
[*][*][*] na zawsze w moim sercu
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

martyna_k

może nie konkretnie przedmioty ale warto poczytać tu:

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 744#157744
i tu :

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=7593

;-)
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

To prawda, że to Michael nauczył Janet poruszać się jak Mae West gdy była mała?
Obrazek
Katerina

Post autor: Katerina »

songbird pisze:Michael potrafił grać na perkusji, na ile dobrze, trudno powiedzieć, ale jest wymieniany jak współgrający na tym instrumencie przy kilku swoich piosenkach na płytach - Bad, I don't stop 'til you get enough, Workin' day and night
a jedna z nowszych to Morphine chyba że to znowu zbieżność nazwisk bo jest też podane że grał na gitarze a to chyba nieprawdopodobne.
oprócz tego instrumenty perkusyjne.
tak mnie naszło pytanie. jak rozpoznać co wykonał ten właściwy dla nas Michael od tego co tak samo sie zwał? glupija
Awatar użytkownika
kubag02

Post autor: kubag02 »

W filmie "Moonwalker", w pierwszej scenie z "Man In The Mirror" widać urywki z dwóch koncertów. Na jednym jest Michael w granatowej, długiej koszuli, a na drugim w czarnym stroju w stylu Bad. Może mi ktoś powiedzieć, z jakich to koncertów?

http://www.youtube.com/watch?v=aQm4XXEgZoY
"Billie Jean umarła. Kto teraz potrafi tak zatańczyć i zaśpiewać ten kawałek?"
- użytkownik popularnego serwisu YouTube
drewno23

Post autor: drewno23 »

Z tego co słyszałem to koncerty z Wembley w Londynie
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

MJ zaprosił Whitney czy ona też dostała jakieś wyróżnienie? Chodzi mi o zdjęcia jak był w tej czapce na "zakończenie" collage.
I co robili MJ i Madonna na rozdaniu Oskarów? Przyszli tak sobie by się pokazać czy któreś z nich miało odebrać nagrodę? To było przed czy po randce?
Kto zorganizował im pierwszą randkę? Na jakich warunkach ona się odbyła? Też mieli się tylko pokazać?
Obrazek
Awatar użytkownika
Baby Jane

Post autor: Baby Jane »

Jeśli chodzi o Madonnę, to nie mogli by sobie chyba tak po prostu przyjść bez zaproszenia :) wydaje mi się, że Madonna po prostu grała w jakimś filmie w tym czasie. Madonna przyznawała, że przyszli się pokazać i nic ich nie łączyło, chociaż może ona by chciała :P to było bardziej oficjalnie ale potem Michael i Madonna oglądali razem film i trzymali się za ręce (wg Madonny), ale nic między nimi nie było, bo Michaelowi nie podobał się jej sposób bycia. Madonna była dość... liberalna :)
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

Mi się coś wydaję,że Madonna zaprosiła go na kolację. On przyjął zaproszenie , zdziwiło ją ze był bez ochrony.. W czasie kolacji probowała nauczyc go przeklenstw..
I pozniej poszli do niej i ogladali filmy.
Jakos pozniej coś mi świta ,że Madonna mówiła o tym w wywiadzie i dawała do zrozumienia ze "COŚ" tam jednak było..
Teraz wiemy ze jedno wielkie NIC.
Królowej nie udało się usidlić KRÓLA ;)
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

Związki z kobiecymi gwiazdami, które skończyły się źle – Madonna i inne
http://mjtranslate.com/pl/chapters/604
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Awatar użytkownika
Castuse

Post autor: Castuse »

Justine pisze:Królowej nie udało się usidlić KRÓLA ;)
I bardzo dobrze! Nie cierpię Madonny. Lubię tylko jej piosenki i to niektóre.

Żeby nie było off topu ;-)
Kilka pytań :-) Troszkę się uzbierało:
1. MJ palił papierosy? widziałam Go na jednym zdjęciu z fajką :podejrzliwy:
2. jakiej był w końcu religii? coś mi się obiło o uszy, że najpierw był Świadkiem Jehowy, a potem już nie. Dlaczego?
3. co robił w wolnym czasie (gdy naprawdę go miał)?
4. jakiego zapachu perfum używał? ;)
5. czy pisał wiersze?
6. malował? :P
7. dlaczego się malował? (chodzi mi o oczy, rzęsy)
8. jak wyglądał bez makijażu oczu?
9. szczerze! spotkaliście zdjęcie, na którym wygląda okropnie?
10. do dziewczyn :) byłyście kiedyś zakochane w Nim? minęło to Wam czy nadal trwa? nenene
Niezależnie od koloru skóry czy ilości operacji, miał to samo serce, ten sam śmiech, ten sam uśmiech, który potrafił zabić...
daria3891

Post autor: daria3891 »

Castuse pisze: 1. MJ palił papierosy? widziałam Go na jednym zdjęciu z fajką :podejrzliwy:
2. jakiej był w końcu religii? coś mi się obiło o uszy, że najpierw był Świadkiem Jehowy, a potem już nie. Dlaczego?
3. co robił w wolnym czasie (gdy naprawdę go miał)?
4. jakiego zapachu perfum używał? ;)
5. czy pisał wiersze?
6. malował? :P
9. szczerze! spotkaliście zdjęcie, na którym wygląda okropnie?
10. do dziewczyn :) byłyście kiedyś zakochane w Nim? minęło to Wam czy nadal trwa? nenene
Ad.1. Nie, nie palił. Zdjęcie było z nie odpalonym papierosem.
Ad.2. Michael był ŚJ, przyjął nawet chrzest, jednak po teledysku do Thrillera doszło do ostrej wymiany zdań na temat okultyzmu pomiędzy Michaelem a zborem. Oczywiście Michaelowi chodziło o zabawę i rozrywkę, ale nie doszli do porozumienia i Michael zrezygnował z tej religii. Wiem, że interesował go buddyzm zen.
Ad.3. Pisał piosenki, rozmawiał z Bogiem, zajmował się swoimi dziećmi.
Ad.4. Było o tym, Joop na pewno.
Ad.5. Tak, mamy przecież książkę i wydanie paru na 2. CD This is it.
Ad.6. Owszem, wystarczy spytać wujka Google o "michael jackson painting".
Ad.7. By podkreślić wyrazistość oczu.
Ad.8. Jak bez makijażu.
Ad.9. A bo to jedno? Popatrz na to z czasu, gdy nosił plastry na nosie i miał nieogoloną twarz.
Ad.10. To była miłość w jedną stronę, więc czy ja wiem, czy taka znowu prawdziwa?
cut that out!
Awatar użytkownika
Baby Jane

Post autor: Baby Jane »

Ad. 9 to zdjęcie jest popularne w grafikach i właśnie najpopularniejsze są zdjęcia Michaela te najgorsze, a przecież każdy czasem wychodzi na zdjęciach źle lub wygląda źle! A to zdjęcie wcale nie uważam, żeby było najgorsze, są jeszcze gorsze. Uważam, że to było z premedytacją robione, najbrzydsze zdjęcia do prasy i na portale plotkarskie, żeby podkreślić fakt, jak Michael się stacza :) a to wcale nie prawda.

7. Uważam, że mogło to mieć związek z bielactwem, bo Michael zaczął podkreślać oczy w momencie, kiedy jego skóra zmieniała kolor, być może miał słabe rzęsy, w późniejszym okresie nosił sztuczne i już nie malował oczu kredką, tylko miał stały makijaż permanentny, wyobrażam sobie, że ciężko było by mu wszędzie mieć ze sobą makijażystkę i kosmetyki nie chciał być od nikogo uzależniony. Podobnie jak zdecydowanie musiał go męczyć ciemny makijaż na całe ciało, dlatego zdecydował się na ujednolicenie koloru skóry przyspieszając proces chorobowy.

8. Nie wiadomo :P ;)
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Castuse pisze:2. jakiej był w końcu religii? coś mi się obiło o uszy, że najpierw był Świadkiem Jehowy, a potem już nie. Dlaczego?
Zadałem podobne pytanie i kiedy przestał być ŚJ nie przeszedł na inne wyznanie. Wierzył w Boga, ale po prostu czcił Go poprzez miłość nie potrzebował żadnej świątyni.
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Castuse pisze:8. jak wyglądał bez makijażu oczu?
może tak???;-)

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

--------------------------
m.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
ODPOWIEDZ