Informacje dotyczące płyt, singli, filmów itp.
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- Heart-break-er
Informacje dotyczące płyt, singli, filmów itp.
Witam.
Zakładam ten temat z myślą o osobach takich jak ja - chcących poszerzyć kolekcję, ale nie wiedzących gdzie można nabyć oryginalne produkty.
Istnieją podobne tematy - dobrze o tym wiem, ale nie ukazują tego o co mi właściwie chodzi. Mianowicie chciałbym aby w tym temacie dodawano informacje dotyczące danego produktu (płyta, singiel, fil z MJ, zbiór clipów, książki itp.)
Np. Rok wydania, cena, okładka, traclist (cd), itp. Ale przede wszystkim GDZIE MOŻNA NABYĆ DANY PRZEDMIOT!
To główny cel tego tematu. Myślę że trochę pomogę tym tematem innym a i wy pomożecie mnie.
Dziękuję.
PS. Gdzie mogę kupić ORYGINALNY singiel Blood On The Dance Floor?
Zakładam ten temat z myślą o osobach takich jak ja - chcących poszerzyć kolekcję, ale nie wiedzących gdzie można nabyć oryginalne produkty.
Istnieją podobne tematy - dobrze o tym wiem, ale nie ukazują tego o co mi właściwie chodzi. Mianowicie chciałbym aby w tym temacie dodawano informacje dotyczące danego produktu (płyta, singiel, fil z MJ, zbiór clipów, książki itp.)
Np. Rok wydania, cena, okładka, traclist (cd), itp. Ale przede wszystkim GDZIE MOŻNA NABYĆ DANY PRZEDMIOT!
To główny cel tego tematu. Myślę że trochę pomogę tym tematem innym a i wy pomożecie mnie.
Dziękuję.
PS. Gdzie mogę kupić ORYGINALNY singiel Blood On The Dance Floor?
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
(Blood On My Side)
Polecam Ci strone discogs.com. Znajdziesz tam nie tylko dyskografie, ale takze sklep (tylko dla zarejestrowanych uzytkownikow). Dziala to na zasadzie takiej, ze to uzytkownicy tworza baze danych, a przy kazdej pozycji znajduje sie opcja "shopping", gdzie uzytkownicy moga wystawiac swoje plyty. Moim zdaniem to jest najlepsza strona dla ludzi szukajacych konkretnych pozycji, rzadkich singli itp.
http://www.discogs.com/artist/Michael+Jackson
http://www.discogs.com/artist/Michael+Jackson

Re: Informacje dotyczące płyt, singli, filmów itp.
Odsyłam do spisu.Heart-break-er wrote:Rok wydania, okładka, tracklista (cd), itp.
Masz tutaj wszystkie single jakie kiedykolwiek zostały wydane przez MJ'a.

A kupić to cóż. Single są już nie do nabycia w sklepach w żaden sposób (oprócz Hold My Hand). Możesz kupić od kogoś np. na e-bayu.
No chyba nie bardzo. Bo np. Black or White'a tam nie ma. A konkretniej jest tylko najbardziej uboga wersja.Detox wrote:Odsyłam do spisu.Heart-break-er wrote:Rok wydania, okładka, tracklista (cd), itp.
Masz tutaj wszystkie single jakie kiedykolwiek zostały wydane przez MJ'a. .
Wiec chyba by sie przydał update tej stronie.
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"

Hmm. Jest wersja normalna a z tego co wiem akurat Black Or White wyszło w jednej wersji we wszystkich krajach i na vinylu także jest ta sama tracklista. Przejrzałem zagraniczne źródła i także podają tylko jedną wersje BoW.shamar wrote:No chyba nie bardzo. Bo np. Black or White'a tam nie ma. A konkretniej jest tylko najbardziej uboga wersja.Detox wrote:Odsyłam do spisu.Heart-break-er wrote:Rok wydania, okładka, tracklista (cd), itp.
Nie ma wersji radiowej singla Black Or White bowiem jest ona teoretycznie nie do zdobycia. Więc sobie je podarowałem. Tak samo brakuje jeszcze podobnych rarów - ciężko znaleźć ich tracklistę gdziekolwiek.
O którą dokładnie wersje BoW Tobie chodzi?
http://www.discogs.com/Michael-Jackson- ... ster/14861Detox wrote:Hmm. Jest wersja normalna a z tego co wiem akurat Black Or White wyszło w jednej wersji we wszystkich krajach i na vinylu także jest ta sama tracklista. Przejrzałem zagraniczne źródła i także podają tylko jedną wersje BoW.shamar wrote:No chyba nie bardzo. Bo np. Black or White'a tam nie ma. A konkretniej jest tylko najbardziej uboga wersja.Detox wrote: Odsyłam do spisu.
Nie ma wersji radiowej singla Black Or White bowiem jest ona teoretycznie nie do zdobycia. Więc sobie je podarowałem. Tak samo brakuje jeszcze podobnych rarów - ciężko znaleźć ich tracklistę gdziekolwiek.
O którą dokładnie wersje BoW Tobie chodzi?

Dzięki. Rzeczywiście sporo tego jest choć większość wersji ma na trackliscie tylko wersje albumową i instrumental widzę ,że powychodziły jeszcze różne wydawnictwa z mixami. Według mojego spisu dyskografii była tylko normalna wersja i wersja promo. Postaram się kiedyś to uzupełnić.AzzIzz wrote: http://www.discogs.com/Michael-Jackson- ... ster/14861
- Heart-break-er
Może być, bo właśnie miałem wątpliwości gdzie go umieścić.Willy wrote:Temat na razie przenoszę do działy Dyskografia, co dalej z nim będzie, to sie okaże.
A jak bym chciał kupic na allegro (bo kuzyn mi mówił,że od czasu do czasu się jakieś trafią) to jak poznać czy to oryginalny singiel?
A można prosić jakieś polskie strony ewentualnie (mój angielski jest kiepski ;/)
Z góry dziękuje.
To Escape The World
(Blood On My Side)
(Blood On My Side)
ale co masz na mysli jako "oryginalny"? Singli sie raczej nie podrabia, co najwyzej longplay'e. Czy chodzi ci, ze nie bootleg?Heart-break-er wrote:Może być, bo właśnie miałem wątpliwości gdzie go umieścić.Willy wrote:Temat na razie przenoszę do działy Dyskografia, co dalej z nim będzie, to sie okaże.
A jak bym chciał kupic na allegro (bo kuzyn mi mówił,że od czasu do czasu się jakieś trafią) to jak poznać czy to oryginalny singiel?
A można prosić jakieś polskie strony ewentualnie (mój angielski jest kiepski ;/)
Z góry dziękuje.

- Heart-break-er
Mam na myśli właśnie podrabiane, bo mam urazę bo kilka razy zdarzyło mi się kupić takie ;/AzzIzz wrote:ale co masz na mysli jako "oryginalny"? Singli sie raczej nie podrabia, co najwyzej longplay'e. Czy chodzi ci, ze nie bootleg?
A jeśli chodzi o eBay to, to sprzedają ludzie, no nie?
To Escape The World
(Blood On My Side)
(Blood On My Side)
To ktoś chętny by zrobić porządny post z singlografią, z okładkami i spisem utworów, od Steeltown po Akona?Willy wrote:Temat na razie przenoszę do działy Dyskografia, co dalej z nim będzie, to sie okaże.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
To by sie przydało też wstawić , skoro inne single są w roznych wersjachDetox wrote: Hmm. Jest wersja normalna a z tego co wiem akurat Black Or White wyszło w jednej wersji we wszystkich krajach i na vinylu także jest ta sama tracklista. Przejrzałem zagraniczne źródła i także podają tylko jedną wersje BoW.
7" single and 3" CD
1. "Black or White" (Single Version) – 3:22
2. "Black or White" (Instrumental) – 3:22
12" single
1. "Black or White" (The Clivilles & Cole House/Club Mix) - 7:36
2. "Black or White" (The Clivilles & Cole House/Dub Mix) - 6:34
3. "Black or White" (House with Guitar Radio Mix) - 3:53
4. "Black or White" (Single Version) - 3:22
5. "Black or White" (Instrumental) - 3:22
6. "Black or White" (Tribal Beats) - 3:38
Black Or White (The Clivillés & Cole Remixes)
1. Black Or White (The Clivillés & Cole House / Club Mix) - 7:36
2. Black Or White (The Clivillés & Cole House / Dub Mix) - 6:34
3. Black Or White (The Underground Club Mix) - 7:29
4. Black Or White (House With Guitar Radio Mix) - 3:53
5. Black Or White (Tribal Beats) - 3:38
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"