Pitrzel pisze:a czy ktoś ogląda genialny Breaking Bad ??
Heej, tu jestem
Właśnie jestem przy końcówce drugiego sezonu, tak więc jeszcze trochę przyjemności przede mną i zdążę się wyrobić przed czwartym sezonem.
Co mam powiedzieć... uwielbiam ten serial. Uwielbiam Mr White'a o Jessym nawet nie wspominając (choć gdybym miała takiego syna to bym mu nogi z .... powrywała). Aktualnie ten serial jest u mnie ex equo na pierwszym miejscu z Dexterem. Może mała zachęta dla innych serialomaniaków, bo warto poświęcić te długie godziny przed ekranem na
Breaking Bad właśnie:
Breaking Bad – serial telewizyjny z gatunku dramatu kryminalnego produkowany przez stację telewizyjną AMC. Akcja rozgrywa się w Albuquerque w stanie Nowy Meksyk. Opowiada historię Waltera White'a, nauczyciela chemii, który dowiaduje się pewnego dnia, że ma nieoperacyjnego raka płuc. Jego rodzina boryka się z ciągłymi problemami finansowymi. Wraz z żoną Skyler spodziewają się nieplanowanego dziecka oraz mają już cierpiącego na porażenie mózgowe syna. Walt postanawia zdobyć pieniądze, które pozwolą na utrzymanie rodziny po jego odejściu. Zbieg wydarzeń sprawia że główny bohater wraz ze swoim byłym uczniem Jessem Pinkmanem zaczynają produkować metamfetaminę, która okazuję się najczystszym i najlepszym narkotykiem na rynku. Proceder wymaga zaangażowania osób trzecich co staje się źródłem kolejnych niespodziewanych problemów Źródło
Trailer
Obsada :
Aaron Paul (Jesse Pinkman )
Bryan Cranston (Walter H White )
Anna Gunn (Skyler White )
Dean Norris (Hank Schrader )
I jeszcze kilka innych postaci...

. Pan Bryan Cranston. odtwórca głównej roli, otrzymał nagrodę Emmy dla najlepszego aktora w serialu dramatycznym w roku 2010, 2009 i 2008. Aron Paul - Najlepszy aktor drugoplanowy w serialu dramatycznym w 2010r. Ponadto nagrody Emmy w kategoriach: Najlepszy montaż serialu dramatycznego kręconego przy użyciu jednej kamery (2009 i 2008). Jest jeszcze kilka innych nagród (
FilmWeb).
Od siebie mogę napisać tyle, że jest to jeden z tych seriali, za którymi się tęskni i przez cały dzień mam tak, że nie mogę doczekać się wieczoru aby wreszcie zasiąść w fotelu i delektować się filmem (wiem, to nie jest normalne). Mam na oglądanie bardzo niewiele czasu i obiecuję sobie zawsze, że dziś tylko jeden odcinek, po obejrzeniu którego oczywiście włączam drugi. Niechętnie kończę oglądanie około 1 w nocy po czym z wrażenia nie mogę zasnąć przez jakieś pół godziny i rano mam straszny ból przy wstawaniu. W związku z tym i chcę skończyć już z tym serialem i chcę go oglądać jak najdłużej

.
Pamiętam jak oglądałam pierwszy odcinek. Do połowy flaki z olejem. Ale postanowiłam obejrzeć do końca aby sprawdzić dlaczego ten dziwny facet ze wstępu odcinka wygląda tak, jak wygląda i zachowuje się jak zachowuje. Na końcu wiedziałam już, że wpadłam po uszy

. Serial jest naprawdę świetny. Cały czas mam wątpliwości, czy Mr White'owi (chemik) podoba się to, co robi czy też robi to tylko dla swojej rodziny. A Jessy, hmm, niby taki "niedorobiony", niedouczony pętak a jednak ... czasem zrobi coś takiego, że chwyta za serce.
Pitrzel, a Ty daleko jesteś? Może opisz swoje wrażenia, ja jakoś dziś nie mam natchnienia...
A przy okazji, czy ktoś ogląda
Treme? To całkiem inna bajka, ale w moim prywatnym rankingu stoi bardzo wysoko. Ma coś, czego żaden inny serial nie ma, niepodważlany atut - muzyka. I to nie jako tło ilustrujące wydarzenia w filmie ale jako część życia bohaterów a czasem nawet wydaje się, że to ona jest głównym bohaterem. Serial opowiada o życiu mieszkańców Nowego Orleanu po przejściu huraganu Katrina. Akcja toczy się w jego muzycznej dzielnicy Treme. Na razie powstał tylko jeden sezon ale serial miał dużą widownie i planowana jest kolejna seria. Za jakiś czas napiszę o nim co nieco, dziś już mi sie nie chce (Breaking Bad czeka)