TANIEC, NAUKA, STYL TAŃCA - Michael Jackson
-
tony308
uważam, że jak na początek to dobrze ci idzie, jestem ciekawy ile czasu poświęciłeś nauce ( w sferze godzin ). Widać po ruchach trochę sztywności, przy moonwalku robisz ( moim zdaniem ) zbyt długie "szuranie" ( a może to przez brak wystarczającego poślizgu ?). Ogólnie poprawne ruchy, bardzo podobały mi się te wyrzuty nóg na bok, sidewalk ok. Jak dla mnie jeszcze wyćwiczyć kroki pod względem finezji i będzie miodzio
uważam, że jak na początek to dobrze ci idzie, jestem ciekawy ile czasu poświęciłeś nauce ( w sferze godzin ). Widać po ruchach trochę sztywności, przy moonwalku robisz ( moim zdaniem ) zbyt długie "szuranie" ( a może to przez brak wystarczającego poślizgu ?). Ogólnie poprawne ruchy, bardzo podobały mi się te wyrzuty nóg na bok, sidewalk ok. Jak dla mnie jeszcze wyćwiczyć kroki pod względem finezji i będzie miodzio
Michael Jackson is THE BEST
Nie ćwiczyłem dużo, można by było policzyć godziny na palcach jednej ręki:P były to może z 3 dni po około godzince.... chciałem dobrze tanczyć, ale niestety nie ma za duzo czasu:/ moze w wakacje naucze sie jakiegos ukladu:) a co do butow to rzeczywiscie dobrze zauwazyles, mam problem z nimi bo za dobrze się nie ślizgają mimo że mam skórę na podeszwie. Przyjdzie czas jeszcze zaskocze

Jak na "trochę" to całkiem nieźle Ci idzie. Bardzo podoba mi się sidewalk. Przy moonwalku potrzeba trochę więcej szybkości i nieco większych "kroków".
A żeby poprawić płynność ruchów najlepiej włączyć muzykę, która najbardziej porywa Cię do tańca (u mnie WBSS, DSTYGE i APoM) i poprostu tańczyć. Nie wyuczone choreografie tylko improwiazcja.
Już po paru tygodniach można zauważyć dużą różnicę.
A żeby poprawić płynność ruchów najlepiej włączyć muzykę, która najbardziej porywa Cię do tańca (u mnie WBSS, DSTYGE i APoM) i poprostu tańczyć. Nie wyuczone choreografie tylko improwiazcja.
Już po paru tygodniach można zauważyć dużą różnicę.
-
Dangerous Dancer w sumie to ja też Cie nie rozumiem ale ok...skoro masz w nicku DANCER, wnioskuję że umiesz tanczyc wiec bardziej przydałyby mi się uwagi i porady, niż jak to powiedział Mati "5 groszy, które nic nie wnoszą do tematu." Ja uważam nawet że Mati jest ekspertem, bo początki ma już za sobą i wie jak to jest zaczynać tanczyc, więc niepotrzebne komentarze lepiej zatrzymać dla siebie.

-
Jak dla mnie udzielanie porad (porad, nie lekcji) jest jak najbardziej wporządku. Nawet amator może mieć cenną radę dla profesjonalisty. A ten temat do tego właśnie służy.
Do wymieniania się cennymi radami i uwagami. Jeśli widzisz, że jakiegoś ruchu nie opanowałem, napisz to w moim temacie (lub tutaj), a na pewno to mi się przyda.
Tak nawiasem, dawanie rad jest dużo lepsze niż pisanie bezsensownych postów...
Do wymieniania się cennymi radami i uwagami. Jeśli widzisz, że jakiegoś ruchu nie opanowałem, napisz to w moim temacie (lub tutaj), a na pewno to mi się przyda.
Tak nawiasem, dawanie rad jest dużo lepsze niż pisanie bezsensownych postów...
- Dzwoneczek MJJ
- Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?
- Dzwoneczek MJJ
- Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?