Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

No co wy? We've had enough bije na głowę Keep the Faith. Pozostałe utwory także...

Głos na Keep the Faith.
Obrazek
Awatar użytkownika
martina

Post autor: martina »

Keep the faith ! Będę na to głosowała aż do skutku!
Obrazek
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

Ponownie We've Had Enough
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Ponownie We've Had Enough...
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

kaem pisze:We've Had Enough. Piszę uzasadnienie od 5 minut, ciągle usuwając tekst i pisząc od nowa. Znaczy nie mam weny, krytyk wewnętrzny i zewnętrzny też zakasłał i się zakatarzył i co najwyżej może zrobić ekhe ekhe i aaapsik!
To znaczy, że nie ma pewności, że nie masz racji i że i że w ogóle pitej.
Nie wierzę. Ty, który tak zawsze bronisz perełek, a gnoisz komerche i pospolitość-wszędobylskość? Aaaaaa!

Obrazek

Earth Song, albo też Emo Song, jak słusznie zauważyła homesick. Z resztą jeśli chodzi o stylistykę ubioru, całkowicie się zgadza. Miałem co prawda kiedyś wkręt na ertsonga, ale szybko mi przeszło. Stwierdziłem po prostu, że to takie darcie ryja na próżno, bo i tak nikt nie słucha kolejnej piosenki.
I zaraz ktoś napisze, że w We've Had Enough też jest darcie ryja. Owszem, ale dla mnie temat ważniejszy. No i cenię bardzo te naprawdę genialne kawałki z najpóźniejszych okresów. Taka ma słabość, że albo '70 '80, albo '00.
ObrazekObrazek
Detox

Post autor: Detox »

Keep The Faith po raz kolejny. We've Had Enough bije na głowe tego songa jak i każda inna piosenka w tym zestawieniu.
Ostatnio zmieniony śr, 15 gru 2010, 13:58 przez Detox, łącznie zmieniany 1 raz.
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

yyyyyy czy można się jeszcze wbić tutaj?? :knuje:

ja się pytam: are you nuts?!?! :-o

We've Had Enough? Nie będzie takich machlojek, to mówię ja, agusiaa_w!!

Głos na Keep The Faith, bo uwielbiam "darcie ryja" i "wypluwanie płuc"!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Keep The Faith bo mało słucham, mimo że większej urazy nie żywię. Do pozostałych utworów mam jakiś większy sentyment.

Nie wykombinuje teraz jakiegos konkretnego argumentu, bo jestem wsciekła.
Obrazek
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

sugeruję Earth Song :-)

W Keep The Faith MJ "drze ryja" (wyżywa się) z finezją nieosiągalną większości wokalistów.
Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

majkelzawszespoko pisze:Obrazek
    • Obrazek
Słucham sobie płyty Dangerous i śpiewam Keep The Faith tak głośno, że katar mi przeszedł na chwilę. Koniecznie karaoke powinno być na następnym dużym zlocie. Czy siadeh_ jest na sali i słyszy?
Ciekawe, kto się odważy i spróbuje ten utwór zaśpiewać. Ja się zawsze w którymś momencie gubię- zwykle w okolicach, kiedy Michael śpiewa o tyłku.

Earth Song nie jest popeliną, komerchą. Takie jest You Are Not Alone, z tej samej płyty. Albo Heal The World, które już sobie poszło. Man In The Mirror to Keep The Faith na pół gwizdka. Owszem, bardziej dostępne, lepiej skrojone pod przebój właśnie, ale w efekcie nie ma takiej potęgi (mówię o wersjach studyjnych, proszę zapomnieć o wszelkich Bukaresztach i Grammys), p o t ę g i , Dear Ladies & Genitals, jak mówił John Lennon, jeden z największych pieśniarzy tego świata. We've Had Enough, przy całym swoim uroku, mądrości i nie osłuchaniu na śmierć, jednak w kolejce do #1 przed Earth Song, to lekkie przegięcie.
Ale ostająca się czwórka jest bardzo, ale to bardzo szlachetna.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
lazygoldfish

Post autor: lazygoldfish »

czy mogę oddać głos bez uzasadnienia? tzn uzasadnienie jest takie, że średnio mi się ta piosenka podoba, głos na We've Had Enough
Awatar użytkownika
Lady

Post autor: Lady »

We've Had Enough po raz któryś.
"Zauważyłem, że wszyscy, którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić ”- Ronald Reagan
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Chwała Bogu, że w tej rundzie odpada We've Had Enough.
Keep the Faith zawsze pozostanie najbardziej niedocenianym kawałkiem Michaela.Szkoda.
Awatar użytkownika
blackvarnish

Post autor: blackvarnish »

Choć mój głos wiele tu nie zmieni, bo wynik już w tej rundzie przesądzony - głosuję na Earth Song.

Mniej lub bardziej sensownego uzasadnienia nie będzie raczej, bo na tym etapie trudno mi cokolwiek naskrobać. Po prostu z całego zestawienia, ten song wydaje się najmniej do mnie przemawiać. Co innego w połączeniu z teledyskiem- ale nie to tutaj oceniamy. Dziękuję.
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.

Last.fm
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Ponownie Earth Song.
[choć to i tak nic nie da, a na pewno w tej rundzie]

Zapętla mi się na tym nieszczęsnym pytaniu i na aaaaa uuuu. Odpętlić się nie daje, a ja bym chciała przynajmniej przejść na wyższy poziom, nie mówiąc o zamianie pytania na sensowną odpowiedź ;-)
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Zablokowany