Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
amj pisze:Wiecie może co zrobić jak nie da się usunąć folderów? Format nie wchodzi w grę. Próbowałem kilku programów ale nie da się usunąć. Zna ktoś może jakieś. Jest kilka głupich folderów, które naprawdę mi zawadzają
;) Zawsze podawaj system jaki masz i wersje. Zakladam ze windowsa (xp).
Problem z usunieciem to czesto wynik dostepu do plikow. Spr we wlasciwosciach folderu czy jestes wlascicielem. I sprawdz czy twoje konto to administrator.
Jesli nie chcesz sie tym bawic to najprostrzy sposób jest przez safe mode tzw. tryb awaryjny. ale musisz uwazac bo przez niego wszystko mozesz usunac. Zeby do niego wejsc przed uruchomieniem systemu wcisnij F8 (pare sekund po wlaczeniu komputera), a nastepnie wybrac tryb. Oczywiscie musisz miec haslo admina.
Tak, XP. Ten folder jest prawdopodobnie przez aktualizacje. Nie było miejsca na dysku i chyba foldery z plikami były wrzucane do innych partycji. W trybie awaryjnym da radę usunąć normalnie, prawym przyciskiem i usuń?
Screen komunikatu:
Jest tam sporo plików i folderów.
Witam :) Ostatnio trafilem w necie na jakis film ktory strasznie mi sie spodobał ale jest to japonskie kino więc mozna pomarzyć by to sobie kupic na dvd po polsku....
Ale to co chce zrobić wydaje sie byc dośc proste.
Chce programem odpowiednim WYJĄĆ napisy Angielskie z Filmu DVD ( z iso lub folderu z plikami DVD voby itp) -> nastepnie edytorem napisów chcialbym w napisach mozolnie pozmieniać angielskie zdania na polskie ( nie ruszając w nim informacji czasowych o synchronizacji by wyjsciowo zapisac ponownie w tym formacie pliku i miec idealne ale PL).
Potem pozostaje jakimś programem podłozyc te zmienione na PL do DVD tak by po nagraniu na plyte w menu wybierać NAPISY ENG i by wyswietlały sie oczywiscie Polskie :)
bardzo prosze tych co sie na tym znają o Rady co i jak??
To mialo by sie odbywac tak zeby wogole nie ingerowac w pliki filmowe i MENU. zero zmiany jakosci itp.. Poprostu zeby podmienić w ENg napisach slowa na słowa polskie :)
Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie.
* Problem ten może się pojawić w wyniku zablokowania lub odrzucenia ciasteczek.
ciasteczka wszystkie wyczyściłam, i teraz strony albo mi się nie ładują w ogóle (biała pusta strona) , albo 1x na 5 odświeżeń.
Cześć wszystkim. Mam mały problem. Normalnie sobie gram aż po pewnym czasie zacina mi się i tło robi się jakieś takie dziwne tzn. kolorowe, że nic nie widać. To na pewno nie przez grę, bo dzieje się tak przy każdej. Znajomy informatyk powiedział, że to jakieś ustawienia w karcie graficznej i je zmienił, ale nadal nie działa. Cały czas zmieniam te ustawienia ale nadal nie działa. Moja karta graficzna to NVIDIA GeForce 8500 GT. Z góry dziękuję za pomoc.
marcinokor pisze:Cześć wszystkim. Mam mały problem. Normalnie sobie gram aż po pewnym czasie zacina mi się i tło robi się jakieś takie dziwne tzn. kolorowe, że nic nie widać. To na pewno nie przez grę, bo dzieje się tak przy każdej. Znajomy informatyk powiedział, że to jakieś ustawienia w karcie graficznej i je zmienił, ale nadal nie działa. Cały czas zmieniam te ustawienia ale nadal nie działa. Moja karta graficzna to NVIDIA GeForce 8500 GT. Z góry dziękuję za pomoc.
Może to być sterownik karty graficznej (a nie jak kolega informatyk rzekł, ustawienia).
Może to być przegrzewająca się, lub zbyt luźno przykręcona karta graficzna.
Może to być również jej niewydolność.
Może chłodzenie nawala.
Ewentualnie sprawdź, czy Twoja karta spełnia wymagania sprzętowe gry.
mam mały problemik :( szukałam w google ale nie dało satysfakcjonującej mnie odpowiedzi ;p
zaktualizowałam dziś nowego adobe flashplayera i wszystko pięknie, ładnie tylko w momencie jak oglądam jakiś filmik na YT i chce go powiększyć na cały ekran, to głos owszem jest ale nie ma obrazu ;( zamiast tego biały ekran
wie ktoś jak sobie z tym poradzić?
Zrobiłam zdjęcia 6.12.2009r parę dni później wrzuciłam je na komp. Teraz potrzebuję je odnaleźć. Jak mogę to zrobić? Są mi bardzo potrzebne, nie pamiętam jak nazwałam ich folder, próbowałam już masy rzeczy i nic... Ma ktoś pomysł?
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...
PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Jeśli zdjęcia były robione w formacie .jpg to w wyszukiwarce wpisz '.jpg' i wyszukaj. Wyniki pokaż w szczegółach i posortuj wg daty modyfikacji. Jeśli zobaczysz 06.12.2009r. to sprawdź czy to jest to, jeśli tak to znalazłaś. Otwórz folder zawierający i będziesz mieć te zdjęcia
tzn ja jak szukam zdjęc i nie wiem gdzie je wrzucilam to podlaczam raz jeszcze karte od aparatu i patrze gdzie mi sie samoistnie wrzuca i tam pozniej szukam.
To nic nie da, gdyż zdjęcia później przeniosłam... Ten sam problem mam z archiwum gg, które zapisałam gdzieś i nie mogę znaleźć. Nie sądziłam, że po ponad roku będą mi potrzebne...
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...
PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
a pamiętasz jak się nazywał folder? albo chociaż jakieś jedno zdjęcie?
bo jak tak to możesz dać opcje 'wyszukaj na komputerze' (czy coś w tym rodzaju) i Ci będzie wszystkie dyski przeszukiwać.
Z archiwum zrób tak samo jak mówiłem Ci, żebyś zrobiła ze zdjęciami. Zapisz jeszcze raz archiwum, sprawdź jaki ma format i wyszukaj. Mam nadzieję, że Ci znajdzie.