Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- majkelzawszespoko
To znaczy, że nie ma pewności, że nie masz racji i że i że w ogóle pitej.kaem pisze:We've Had Enough. Piszę uzasadnienie od 5 minut, ciągle usuwając tekst i pisząc od nowa. Znaczy nie mam weny, krytyk wewnętrzny i zewnętrzny też zakasłał i się zakatarzył i co najwyżej może zrobić ekhe ekhe i aaapsik!
Nie wierzę. Ty, który tak zawsze bronisz perełek, a gnoisz komerche i pospolitość-wszędobylskość? Aaaaaa!
Earth Song, albo też Emo Song, jak słusznie zauważyła homesick. Z resztą jeśli chodzi o stylistykę ubioru, całkowicie się zgadza. Miałem co prawda kiedyś wkręt na ertsonga, ale szybko mi przeszło. Stwierdziłem po prostu, że to takie darcie ryja na próżno, bo i tak nikt nie słucha kolejnej piosenki.
I zaraz ktoś napisze, że w We've Had Enough też jest darcie ryja. Owszem, ale dla mnie temat ważniejszy. No i cenię bardzo te naprawdę genialne kawałki z najpóźniejszych okresów. Taka ma słabość, że albo '70 '80, albo '00.
majkelzawszespoko pisze:
Ciekawe, kto się odważy i spróbuje ten utwór zaśpiewać. Ja się zawsze w którymś momencie gubię- zwykle w okolicach, kiedy Michael śpiewa o tyłku.
Earth Song nie jest popeliną, komerchą. Takie jest You Are Not Alone, z tej samej płyty. Albo Heal The World, które już sobie poszło. Man In The Mirror to Keep The Faith na pół gwizdka. Owszem, bardziej dostępne, lepiej skrojone pod przebój właśnie, ale w efekcie nie ma takiej potęgi (mówię o wersjach studyjnych, proszę zapomnieć o wszelkich Bukaresztach i Grammys), p o t ę g i , Dear Ladies & Genitals, jak mówił John Lennon, jeden z największych pieśniarzy tego świata. We've Had Enough, przy całym swoim uroku, mądrości i nie osłuchaniu na śmierć, jednak w kolejce do #1 przed Earth Song, to lekkie przegięcie.
Ale ostająca się czwórka jest bardzo, ale to bardzo szlachetna.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- lazygoldfish
- Man in the mirror
- blackvarnish
Choć mój głos wiele tu nie zmieni, bo wynik już w tej rundzie przesądzony - głosuję na Earth Song.
Mniej lub bardziej sensownego uzasadnienia nie będzie raczej, bo na tym etapie trudno mi cokolwiek naskrobać. Po prostu z całego zestawienia, ten song wydaje się najmniej do mnie przemawiać. Co innego w połączeniu z teledyskiem- ale nie to tutaj oceniamy. Dziękuję.
Mniej lub bardziej sensownego uzasadnienia nie będzie raczej, bo na tym etapie trudno mi cokolwiek naskrobać. Po prostu z całego zestawienia, ten song wydaje się najmniej do mnie przemawiać. Co innego w połączeniu z teledyskiem- ale nie to tutaj oceniamy. Dziękuję.
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.
Last.fm
Ponownie Earth Song.
[choć to i tak nic nie da, a na pewno w tej rundzie]
Zapętla mi się na tym nieszczęsnym pytaniu i na aaaaa uuuu. Odpętlić się nie daje, a ja bym chciała przynajmniej przejść na wyższy poziom, nie mówiąc o zamianie pytania na sensowną odpowiedź
[choć to i tak nic nie da, a na pewno w tej rundzie]
Zapętla mi się na tym nieszczęsnym pytaniu i na aaaaa uuuu. Odpętlić się nie daje, a ja bym chciała przynajmniej przejść na wyższy poziom, nie mówiąc o zamianie pytania na sensowną odpowiedź
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?