Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Earth Song przy niej mi serce nie rosnie, raczej wiednie to i owo.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

homesick pisze:Earth Song przy niej mi serce nie rosnie, raczej wiednie to i owo.
A lubisz tę wersję? Mrau.
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Pank pisze:A lubisz tę wersję? Mrau.
ujdzie. moja fascynacja Closterkellerem skonczyla sie pod koniec pierwszego etapu edukacji. ale dzieki za przypomnienie zapomnialam o tej wersji.

dla mnie to kolejny argument na nie...rodzierajmy szaty, placzmy i wyjmy do ksiezyca.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
blackvarnish

Post autor: blackvarnish »

Gdyby teraz odpadło Earth Song, byłabym bardzo zadowolona z podium. Nieważne już w jakiej kolejności. Te trzy utwory stawiam raczej na równi ze sobą i gdyby rzeczywiście ES pożegnało się z zabawą, musiałabym chyba się nieźle zadumać i wypić chyba cały termos malinowych herbat żeby w końcu wybrać...
This is the world we live in
And these are the hands we're given
Use them and let's start trying
To make it a place worth living in.

Last.fm
Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

Man In The Mirror powtórnie. Uzasadnienie już było nawet dość obszerne w poprzednim poście dlaczego nie Earth Song.
homesick pisze:przy niej mi serce nie rosnie, raczej wiednie to i owo
I myślę, że to jest zgodne z wolą twórcy. Głupio byłoby, żeby serce rosło w takiej sytuacji. Tym razem to nie Sienkiewicz pisał słowa utworu tylko niejaki Jackson, więc nici z "pokrzepienia serc".
Mam w sumie dość wygodną pozycję: ja sobie głosuję, ale to Wy wyrzucacie kolejne piosenki "z misją". Łobuzy. nenene
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Man In The Mirror. Tak, po Moonwalkerze można pokochać ten song. Po koncercie w Bukareszcie można pokochać ten song. Po przesłuchaniu Bad też można, a jak, ale już nie tak płomienną miłością.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Keep The Faith utwór jest świetny, jednak na tle pozostałych wypada najsłabiej..
Obrazek
Detox

Post autor: Detox »

a_gador pisze:Earth Song
Mariurzka pisze:Earth Song
Iskierka pisze:Earth Song
Pank pisze:Earth Song
Pitrzel pisze:Earth Song
majkelzawszespoko pisze:Earth Song
homesick pisze:Earth Song
blackvarnish pisze:Earth Song
Obrazek

Czas pojechać strategicznie.

Najpierw obejrzyjcie to a potem dopiero głosujcie.
Na KTF oczywiście :szepcze:
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

W związku z pewną niecną agitacją na FB od tego momentu obowiązuje zasada brzytwy Mandeya, czyli głos mogą oddawać jedynie ci, którzy w bieżącej edycji Najsłabszego Ogniwa oddali przynajmniej 1 głos.
To tyle od moderatora tematu. Pozdrawiam w sobotnie przedpołudnie.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Talitha

Post autor: Talitha »

kaem pisze:głos mogą oddawać jedynie ci, którzy w bieżącej edycji Najsłabszego Ogniwa oddali przynajmniej 1 głos.
Oddałam nawet 2 głosy.

O wredni, żeby wam śnieg na pokaranie schody zasypał!
Głos na Keep The Faith, ponieważ piosenka Ziemi ma głębsze przesłanie pomimo prostych słów.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Detox pisze:Najpierw obejrzyjcie to a potem dopiero głosujcie.
"Ten film wideo zawiera treść od partnera Sony Music Entertainment, który zablokował go w Twoim kraju na mocy praw autorskich."

Kapitalny film. Nie wiem co powiedzieć.
kaem pisze:Man In The Mirror.
Przez Ciebie odpadnie KTF. Tego chcesz? Tego?!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
songbird

Post autor: songbird »

Earth Song - zbyt wiele patosu, a wszystko w nadmiarze jest szkodliwe. Mnie osobiście ten utwór przytłacza, a nie motywuje do działania. Nie umniejszam walorów muzycznych tego songu, doceniam mistrzostwo wykonania, ale wolę, jak dostaję porządnego kopa energii niż uczucia, że coś lub ktoś wciska mnie w ziemię, a tak się właśnie dzieje przy ES. Utwór ten należy do najrzadziej słuchanych przeze mnie piosenek MJ i raczej już nic tego nie zmieni.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Detox

Post autor: Detox »

majkelzawszespoko pisze:
Detox pisze:Najpierw obejrzyjcie to a potem dopiero głosujcie.
"Ten film wideo zawiera treść od partnera Sony Music Entertainment, który zablokował go w Twoim kraju na mocy praw autorskich."

Kapitalny film. Nie wiem co powiedzieć.
Youtube zablokował oczywiście. Znam jednak jeden BUG w youtubie który pozwala na odblokowywanie treści od partnera $ony :diabel:

Więc miłego oglądania: http://www.youtube.com/watch?v=RNsxt9EWwvA

Mam nadzieję ,że nie zablokują ponownie bo wtedy już nic się nie będzie dało zrobić.
Awatar użytkownika
Lady

Post autor: Lady »

Earth Song. Nie potrafię wskazać minusów, ale też na tym jeszcze etapie nie potrafię zagłosować na inny utwór. Keep The Faith uwielbiam za tekst, który naprawde podnosi na duchu i dodaje wiary w siebie... można się wykrzyczeć, a szczególnie druga część piosenki daje 'kopa'. Man In The Mirror kocham za przesłanie, to jest chyba utwór, który najbardziej do mnie przemawia.. a Will You Be There jest poptostu doskonałe w każdym calu.
To jest moje wytłumaczenie, dlaczego zagłosowałam tak, a nie inaczej, mimo, że Earth Song też uważam za świetny utwór ;-)
"Zauważyłem, że wszyscy, którzy popierają aborcję zdążyli się już urodzić ”- Ronald Reagan
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Detox pisze:Czas pojechać strategicznie.

Najpierw obejrzyjcie to a potem dopiero głosujcie.
Na KTF oczywiście :szepcze:
Czy tutaj chodzi o to, żeby każdy głosował na to, co mu ucho, rozum i serce podpowiada, czy o to, żeby się namawiać i przegłosowywać innych? Jeśli chodzi o to drugie, to powiem szczerze, że średnio mi się takie NO podoba. Moje ulubione piosenki też często gęsto tutaj odpadają o wiele za wcześnie (jak dla mnie) ale jakoś potrafię się z tym pogodzić i uszanować czyjeś zdanie i czyjś gust. A tu jak nie akcje na FB (o których pisał Kaem), to twoje, Detox, komentarze pod twoim filmem:

Obrazek
Uploaded with ImageShack.us

Tak na marginesie - rozumiem, że KFM ma oznaczać KTF a nie "krótki film muzyczny"?

I jeszcze - to nie jest głosowanie na wideo, to nie jest głosowanie na remiks, choćby nie wiem jak był fantastyczny. To jest głosowanie na kompozycję, na tekst. Pisałam wcześniej, że lubię ES w całej jego otoczce z This Is It. Lubię. Lubię też kfm do utworu, bo jest wyrazisty i ma moc. Ale to, że lubię, nie oznacza, iż zachwycona obrazkami zmienię zdanie. Nie zmienię, bo w pozostałych kompozycjach widzę o wiele więcej.

Dziękuję za uwagę.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Zablokowany