Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Detox

Post autor: Detox »

Mariurzka pisze:
Detox pisze:Czas pojechać strategicznie.

Najpierw obejrzyjcie to a potem dopiero głosujcie.
Na KTF oczywiście :szepcze:
Czy tutaj chodzi o to, żeby każdy głosował na to, co mu ucho, rozum i serce podpowiada, czy o to, żeby się namawiać i przegłosowywać innych? Jeśli chodzi o to drugie, to powiem szczerze, że średnio mi się takie NO podoba. Moje ulubione piosenki też często gęsto tutaj odpadają o wiele za wcześnie (jak dla mnie) ale jakoś potrafię się z tym pogodzić i uszanować czyjeś zdanie i czyjś gust. A tu jak nie akcje na FB (o których pisał Kaem),
I tak każdy zagłosuje tak jak będzie chciał a to tylko próba namówienia do głosowania w NO zwolenników ES ;-)
Obrazek
Uploaded with ImageShack.us

Tak na marginesie - rozumiem, że KFM ma oznaczać KTF a nie "krótki film muzyczny"?
Oczywiście KTF. Dzięki za zwrócenie uwagi - już poprawiam ;-)

To tyle. Ja tylko próbuje ratować moje ES ukochane :-) Chcesz to ty ratuj KTF ;-)
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Detox pisze:I tak każdy zagłosuje tak jak będzie chciał a to tylko próba namówienia do głosowania w NO zwolenników ES.
To tyle. Ja tylko próbuje ratować moje ES ukochane Chcesz to ty ratuj KTF.
No właśnie. Kluczem jest tu słowo "ratować". A może najwyższa pora pozwolić, by kompozycja broniła się sama, a nie wzywać posiłki z każdej możliwej strony? Powtórzę raz jeszcze - zabawa, w której ideą jest wyłącznie przegłosowywanie innych, traci sens.

No i jeszcze gwoli przypomnienia:
kaem pisze:od tego momentu obowiązuje zasada brzytwy Mandeya, czyli głos mogą oddawać jedynie ci, którzy w bieżącej edycji Najsłabszego Ogniwa oddali przynajmniej 1 głos.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

songbird pisze:Earth Song - zbyt wiele patosu, a wszystko w nadmiarze jest szkodliwe.
Przepraszam, w czym to mierzysz...?
W ćwierćlitrowych szklankach na sekundę do kwadratu?

Patos, Pathos (gr.) – jedna z kategorii estetycznych, stosowana w każdej dziedzinie sztuki, zwłaszcza w literaturze, muzyce i teatrze.

Polega na ukazywaniu zjawisk o charakterze monumentalnym i wzniosłym, o wysokich walorach uczuciowych powodujących stany napięcia emocjonalnego u odbiorców.

Powoduje stan napięcia emocjonalnego? Powoduje!

Więc, żadnym mi tu argumentem nie jest to, że ma za dużo patosu. Raz ktoś napisał, a wy to powielacie, bezsensownie!

I tu coś apropo agitacji:
Earth Song, bo obiecałem komuś pomóc w dojściu Keep The Faith do władzy.
Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz?

ew. wg św.Łukasza
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

no i skutecznie zabiliscie zabawe ;]

why so serious?
'the road's gonna end on me.'
Detox

homesick pisze:no i skutecznie zabiliscie zabawe ;]

why so serious?
Bez przesady. Zabawa jest dalej ;]

Jak widać nikogo nie namówiłem a za godzinę podsumowanie. glupija

Niech od następnej rundy wszelkie agitacje będą zabronione skoro wam tak to przeszkadza. Ja się bez problemu dostosuję. ;-)
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Dziwne jest to, że część osób nie pamięta historii NO, która była pełna agitacji od pierwszej edycji :smiech:

Ale jeśli wam przeszkadza, że nie którzy zwracają uwagę innych, że tu się morduję jedną z piękniejszych piosenek. To niech wam będzie.Zero agitacji.Zresztą ..... nie tylko tyczy się to mnie i Ciebie Detox'ie...

PS:Dziękuje wszystkim obrońcom ES, macie bardzo dobre uszy;)
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Głos na Keep The Faith w obronie Earth Song, bo dla mnie ES to nie tylko piosenka, ale też teledysk. Klip, który zapada w pamięć i nie da się przejść obojętnie wobec niego. Fajnie by było mieć pilota z przyciskiem REW, aby móc cofać... :). Na Tribute To Michael Jackson w czasie emisji ES w Multikinie w zeszłym roku zapanowała cisza na sali i wszyscy (fani, ale także osoby, które przyszły z ciekawości zobaczyć koncert MJ i teledyski) ze skupieniem oglądali ES. Wiem, że to nie Video Charts i nie głosujemy na klipy, ale jak słyszę ES to w wyobraźni mam klip i dlatego minimalnie wyżej jest u mnie ES.

Ps. Żadne agitacje i namowy nie wpłynęły na mój głos... nenene
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Lukas

Post autor: Lukas »

Głos na Man in the mirror. Lubię ten utwór i to bardzo, jednakże pozostałe cenie bardziej.
Co do ES to jest to dla mnie szczególny utwór, myślę że wokalnie najtrudniejszy do podrobienia. Czytam, że w niej za dużo patosu. To znaczy ile za dużo? Biedny Michael, gdyby wiedział, że jest go za dużo, na pewno dałby go mniej. A co do darcia ryja, to niejeden chciałby się tak drzeć.
KTF jest dla mnie jednym z najbardziej niedocenionych utworów, dla mnie najlepszy z niesinglowych piosenek Michaela.
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Im bliżej finału tym temperatura emocjonalna wyższa i spięcia wśród forumowiczów coraz bardziej znaczące. Mam wrażenie, że oglądam, świetny skąd inąd, kfm do Power cut Arkade fire. Panowie w cylindrach, to spośród głosujących Ci, co typują Man in the mirror lub Keep the faith, a mali rebelianci to Ci, którzy głosują na Earth Song. Ja tu nie chcę nawiązywać do finału tego kfm-u, choć kryje on pewną groźbę, której jednakowoż nie będę realizować nie ze względu na bożonarodzeniowe miłosierdzie, ale na moje spokojne, zwykle, usposobienie. Ponadto, bierzemy udział w zabawie, więc przymrużenie oka i dystans są tu wskazane.

Koniec Rundy VII

Wyniki

Man in the mirror – 4 głosy
Keep the faith – 9 głosów

Earth Song – 10 głosów

Runda VIII

Wybieramy spośród:

Man In The Mirror
Will You Be There
Keep The Faith

W tej rundzie pozostanę rebeliantką i zagłosuję na Will you be there. Ta piosenka ma wszystko, by poruszyć serca, by uwrażliwić słuchacza, jest przykładem udanego mariażu muzyki popularnej i klasycznej, z przepięknym tekstem i takąż jego interpretacją wokalną. W żadnej chyba innej piosence, Michael nie obnażył swej duszy tak bardzo, ale jego postawa wywołuje u mnie ambiwalencję. Bo z jednej strony występuje jako istota wyższa, która oczekuje uwielbienia, z drugiej jest zwykłym człowiekiem, świadomym swej małości i proszącym o wparcie. Dwie postawy – nieco próżnego artysty i przerażonego swym życiem, zagubionego i niepewnego mężczyzny. Ja mam problem z tą kompozycją, nie potrafię się poddać jej urokowi do końca.

Głosujemy do 20.30 w poniedziałek.

Edit.
Zapomniałam dodać, że ponownie bardzo proszę o wyróżnianie tytułu typowanej piosenki w postach.
I o większy wysiłek intelektualny przy uzasadnianiu swojego głosu.
Ostatnio zmieniony sob, 18 gru 2010, 20:36 przez a_gador, łącznie zmieniany 2 razy.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Odpadło Earth Song 10 głosów
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Głos na Keep The Faith,

Za dużo patosu.

Edit: A jakoś do postów, że za dużo patosu jest w ES, pani prowadząca się nie czepia...!

Dobra uzasadnie.

Keep The Faith jest jedną z moich ukochanych piosenek, ale bez przesady nienormalne jest stawianie jej na równi z Earth Song. To jest Mega dołujące i chyba przez ta zabawę stracę swoją sympatie do tej piosenki, no bez kitu. Piosenka nie wzbudza takich przeogromnych emocji wg. mojego odczucia, a Will you be there i Man in the Mirror i owszem.

Will you be there to magia instrumentów, doskonały występ Live służący za KFM, mafia dzwięków, takie samo zjawisko w ES, mega głos i wszystko dopracowane pod każdym, względem..Mitm to niesamowita piosenka, tylko on mógł zrobić coś z tej piosenki, zaśpiewana przez kogoś innego nie była by tym samym, on dał tej piosence uczucie.

Mam wrażenie, że Najsłabsze Ogniwo zamienia się w prowadzący show, prowadzący rządzi, i ma być po jego myśli.

Dziękuje.

Nie mam ochoty pisać 'przepięknego' posta niczym z interpretacji tekstów, z przeogromnym opisem swoich życiowych przejść i innych dygresji, jak wy to robicie.

Dziękuje ponownie;)

[edit...sory za błędną informacje..]

PS:Tyle mojego wysiłku emocjonalnego"
:zly:
Ostatnio zmieniony sob, 18 gru 2010, 21:15 przez Man in the mirror, łącznie zmieniany 4 razy.
Detox

Earth Song – 10 głosów
Obrazek

Keep The Faith!. Jak teraz ten song nie odpadnie to ja nie wiem co zrobię. Za dużo patosu i koniec :-P Posługując się waszymi argumentami.

Jak chcecie bardziej wyrafinowaną argumentacje to patrzcie poprzednie głosy.

Dodam ,że to jedna z najczęsciej omijanych przeze mnie piosenka na płycie Dangerous.
Ostatnio zmieniony sob, 18 gru 2010, 20:51 przez Detox, łącznie zmieniany 3 razy.
Madzia

Post autor: Madzia »

a_gador pisze:Earth Song – 10 głosów
Obrazek

Keep The Faith, i żebym po raz ostatni na to głosowała bo mnie szlag bierze. Może jakaś dziwna jestem albo głucha, ale w ogóle.. hmm.. emocji zero, takie nudne, że od razu chcę ją przełączyć, uszy moje się męczą a mózg krzyczy mi " wyłącz to, wyłącz! " . I nie kipnę de fejtu, bo nie wierzę w cuda. A patosu to tam wcale nie ma, bo mnie nijak nie rusza, przy ES to mi się śpiewać chce, na krześle sie bujam, a przy KTF taki poker face i nic więcej.

jak można wywalić ES żeby nie weszło na podium.... Obrazek
Ostatnio zmieniony sob, 18 gru 2010, 21:29 przez Madzia, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Ludzie. Zaczynacie mi grać na nerwy. Zamiast biadolić nad wywaleniem Earth Song (ta monotematyczność tych obrazkowych komentarzy do wyników jest męcząca), napiszcie, za co typujecie Keep the faith! Pisanie, że w nim za dużo patosu jest pójściem na łatwiznę.
Jeszcze raz apeluję o bardziej wypracowaną argumentację!
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

O, widzę że w pierwszej trójce znalazło się to co chciałam ;-)
Głos na Man In The Mirror, ponieważ, gdyż, bo nie wiem jak to uzasadnić, ale zasypywane głosami Keep The Faith bardziej mi się podoba i już xD a ten patos? jeju, to nie kalorie żeby liczyć gdzie za dużo, a gdzie za mało! zresztą jak na mój gust Michael dobrze 'wyważył' jego ilość glupija
Ostatnio zmieniony sob, 18 gru 2010, 20:56 przez Iskierka, łącznie zmieniany 1 raz.
Mandey

Post autor: Mandey »

Man in the mirror pisze:Wyrzuciliście największe działo Michaela.
1# Billboardu mówi za siebie.
Znów wycackano tą piosenkę.
Coś w tym jest, że jest nie doceniana.../
Pani prowadząca mogę się na moment wtrącić?
Mam informację do niedoinformowanych fanów.

EARTH SONG nigdy nie było numerem jeden na Billboardzie!
Ba! Nawet w Stanach nigdy nie było wydane.
Dziękuję za uwagę.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Zablokowany