"Behind The Mask" - opinie, recenzje
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- Get_On_The_Floor
Moim zdaniem BTM jest piosenką zasługującą na najwyższe noty. Świetna piosenka, świetnie zaśpiewana. Produkcja Johna McClaina też nie razi; na początku nie wiedziałem, czy wstawki z Bukaresztu są potrzebne, ale po kilku odsłuchach nie czuję, aby mi to przeszkadzało. Mam nadzieję, że będzie singlem i trafi do rozgłośni radiowych.
Zdecydowanie najlepszy utwór z całej płyty, powinien zająć miejscę np. nie wiem Baby Be Mine na Thrillerze. Cieszę się, że mogliśmy to usłyszeć, moja ulubiona piosenka od kilku dni. Jestem w stanie wybaczyć $ony wstawki z Bucharesztu i tą panią na koniec, i tak nie zniszczyli tego arcydzieła.
Ostatnio zmieniony pn, 13 gru 2010, 22:45 przez Pitrzel, łącznie zmieniany 1 raz.
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
- Michael FOREVER!!!
Behind The Mask...ta piosenka zrobiła na mnie tak wielkie wrażenie ,jak wtedy gdy po raz pierwszy usłyszałam BILLE JEAN....naprawde.
wszystko jest w niej doskonałe,największym plusem jest wokal MJ
a saksofon...ja kocham takie piosenki,skrzypce,saksofon i takie tam....
jakże ta piosenka jest inna od tych teraźniejszych (hitów).....
jest DOSKONAŁA i tyle...
wszystko jest w niej doskonałe,największym plusem jest wokal MJ
a saksofon...ja kocham takie piosenki,skrzypce,saksofon i takie tam....
jakże ta piosenka jest inna od tych teraźniejszych (hitów).....
jest DOSKONAŁA i tyle...
NAZAWSZE w moim sercu!!!!!!MICHAEL JACKSON 1958-2009
- lazygoldfish
przed chwilą Michael dobił u mnie na last.fm do 1 000 odsłuchań. Zła wiadomość jest taka, że dobił tam dzięki piosence z płyty Michael, dobra - że był to utwór Behind the Mask.
Ikonka z tej okazji
Miło jest jak nasze oczekiwania zostają spełnione. Zastanawiam się, czy fakt, że ta piosenka jest już znana w innych wersjach (YMO, Greg, Eric) będzie miał wpływ na decyzję Sony odnośnie 'nie-wydania' BTM na singlu. Byłoby szkoda.
Ikonka z tej okazji
Miło jest jak nasze oczekiwania zostają spełnione. Zastanawiam się, czy fakt, że ta piosenka jest już znana w innych wersjach (YMO, Greg, Eric) będzie miał wpływ na decyzję Sony odnośnie 'nie-wydania' BTM na singlu. Byłoby szkoda.
- Omega Supreme
ja odrazu jak sluchalem Behind The Mask rozpoznalem ze poprostu wycieli fragment Bucharesztu moment sprzed Wanna be starting Somethig.. (kkoncert byl wydany oficjalnie na DVD) i wkleili do Behind The Mask...
WYNIK: Behing the Mask stał sie REMIXEM...
poprostu wzieli Unreleased Mja. ktorego nie znalismy i zrobili sobie REMIX> zeby nam to dac jako NOwa pisoenka...
Przyznam ze brzmi to rewelacyjnie.. ale to napewno nie ejst dlamnie 100% nowy utwór.. Bo dobrze wiem co oznacza MIX a co oznacza coś calkiem nowego...
tak i reszta pisoenek.. jak MJ zostawil nagranie niedokonczone... a ktoś tam pozmienial muzyke.. to porostu zgotował nam same REMIXY i wydał jako Nowa plyta...
ehh....
niech zrobią chociaz raz coś dobrego i oprocz wydawania takich remixów jak płyta MICHAEL... niech zaczną wydawac też płytyUNRELEASED>
albo chociaz 1 płyte unreleased ktorych nie znamy.. bez jakiegokolwiek zmieniania w nich .. nawet niech jakosci nie porawiają.. nic!!!
WYNIK: Behing the Mask stał sie REMIXEM...
poprostu wzieli Unreleased Mja. ktorego nie znalismy i zrobili sobie REMIX> zeby nam to dac jako NOwa pisoenka...
Przyznam ze brzmi to rewelacyjnie.. ale to napewno nie ejst dlamnie 100% nowy utwór.. Bo dobrze wiem co oznacza MIX a co oznacza coś calkiem nowego...
tak i reszta pisoenek.. jak MJ zostawil nagranie niedokonczone... a ktoś tam pozmienial muzyke.. to porostu zgotował nam same REMIXY i wydał jako Nowa plyta...
ehh....
niech zrobią chociaz raz coś dobrego i oprocz wydawania takich remixów jak płyta MICHAEL... niech zaczną wydawac też płytyUNRELEASED>
albo chociaz 1 płyte unreleased ktorych nie znamy.. bez jakiegokolwiek zmieniania w nich .. nawet niech jakosci nie porawiają.. nic!!!
Tego nie wiemy czy piosenka(i) byla niedokonczona, czy moze byl sam wokal i beatbox spiewany do jakiegos roboczego rytmu z syntezatora jakimi graja na weselach.. Wtedy takie wersje bylyby atrakcyjne tylko dla nas, fanow a Sony, wiadomo, stawia na komercyjna zawartosc, ktora szerzej sie sprzeda.Omega Supreme pisze:jak MJ zostawil nagranie niedokonczone... a ktoś tam pozmienial muzyke.. to porostu zgotował nam same REMIXY i wydał jako Nowa plyta...
ehh....
Utwory konczyli ludzie, ktorzy robili muzyke dla MJ do wczesniejszych albumow. Mysle, ze te podklady nie sa takie od razu najgorsze i ze w miare jasno nam przedstawiaja zarys piosenek, jakie mniej wiecej moglyby byc. Wiadomo, ze bez dyrygowania samego MJ to juz nie to, ale i tak jestem wdzieczny tym ludziom za to, co zrobili. Rownoczesnie jednak oczekuje, ze Sony wyda dodatkowy krazek z materialami, na podstawie ktorych powstaly te "remiksy".
Zapomnialem jeszcze dodac, ze sama piosenka Behind The Mask jest dla mnie genialna, fenomenalna. Po pierwszych odsluchach nie wzbudzala we mnie zadnych emocji, natomiast po kilkunastu moja dusza bardzo sie raduje sluchajac ta piosenke, wczoraj jadac autem sluchajac ja bardzo glosno i spiewajac razem z MJ az mialem ciary na plecach. NIESAMOWITA!!!
- Breaking News
Mam do Was pytanie. Kupiłem 6 kopii płyty Michael 3 dla siebie i 3 na prezenty. Rozpakowałem 2 i na każdej w piosence BTM od 17 do 19 sekundy słyszę takie "cyfrowe pykanie" czy u Was też tak jest? Na wycieku mikołajkowym było tak samo...., może to jakiś efekt na którym się nie poznałem.
Nie to, że się czepiam, bo kocham tą piosenkę...
Pozdrawiam przedświątecznie
Nie to, że się czepiam, bo kocham tą piosenkę...
Pozdrawiam przedświątecznie
Dla mnie trochę jednak przekombinowali. Utwór jest bardzo dobry, ale trochę na siłę unowocześniony. Montaż wokali live i shanice jest ok, ale całość zostawia wrażenie klejonego trochę a siłę. No, ale cóż zrobić, Michael zostawił piosenkę w wersji demo. Musimy się przyzwyczaić, że w ten czy inny sposób będą podrysowywać wszystkie kolejne płyty.
23 years in the game. damn, it's been long :)
Super utwór -pod względem invincible wokalu MJ.
Ale jednak jeżeli chodzi o syntetyzatory, to 100 razy bardziej kręci mnie solowa wersja Grega Phillinganesa- który gra również w wersji MJ. Jakby ktoś przypadkiem miał akordy do wersji GP, proszę o kontakt;)
Obok Another Day najmocniejszy punkt nowego albumu;)
Ale jednak jeżeli chodzi o syntetyzatory, to 100 razy bardziej kręci mnie solowa wersja Grega Phillinganesa- który gra również w wersji MJ. Jakby ktoś przypadkiem miał akordy do wersji GP, proszę o kontakt;)
Obok Another Day najmocniejszy punkt nowego albumu;)
Do posłuchania: Michael Jackson Behind the mask (radio edit) (-> Ecouter "Behind The Mask")
We Francji utwór jest oficjalnym, drugim singlem z płyty "Michael".
We Francji utwór jest oficjalnym, drugim singlem z płyty "Michael".
Klipy Hollywood Tonight & Behind The Mask
Ekskluzywne zdjęcie z planu teledysku "Behind The Mask":
Source: The Estate of Michael Jackson
Source: mkgenie, MJJC
Source: The Estate of Michael Jackson
Source: mkgenie, MJJC
-
A tak mniej więcej wygląda okładka singla na ebayu,nawet ciekawie.
http://cgi.ebay.pl/michael-jackson-cd-p ... 3a63a862bd
http://cgi.ebay.pl/michael-jackson-cd-p ... 3a63a862bd
Jestem fanem m.j. od 20 lat.