Michael Jackson's Vision - DVD Box Set [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Na ile oceniasz wydawnictwo "Vision"?

1
3
4%
2
3
4%
3
11
13%
4
23
27%
5
17
20%
6
28
33%

Liczba głosów: 85

Elena

Post autor: Elena »

Abe pisze:
Elena pisze:ale ja ciesze sie z tego co jest.
... ale to z czego się cieszysz w dużej mierze zostało już wydane ponad 10 lat temu i wyglądało (i brzmiało) o wiele lepiej .. :surrender:
To z czego się możemy cieszyć, to to, że w końcu oficjalnie zostały wydane inne short films, które wcześniej dostępne były wyłącznie poprzez niezbyt legalne środki dostępu .. ;-)

Ok,zgadzam sie.
Mowilam,ze byloby lepiej gdyby...Ale na gdybaniu niczego nie zbudujemy.
Jest takie,a nie inne wydanie.

Z poprzednich wydan tez bylam zadowolona.

Takie czeste narzekanie jest bardzo toksyczne.Ja widze wszystkie mankamenty Vision,co nie zmienia faktu mojego zadowolenia.

Nie bede wchodzic w szczegoly,ale dla mnie to kawal historii,nie tylko MJ,ale takze mojej.

Jesli w zyciu czlowieka istnieje ktos,dzieki komu zyje,docenia zycie,potrafi patrzec dookola,dostrzegac dobro i zlo-to ten ktos,kto towarzyszy mi w zyciu jest dla mnie wyjatkowy,niesmiertelny,wazny.

Szanuje dorobek MJ,caly.

Tak jak za Jego zycia wielu od Niego tylko wymagalo,narzekalo:kiedy plyta,ajak byla plyta,to krecenie nosem:ta piosenka brzydka,mogli dac inna,czemu nie ma tej piosenki.

Jestesmy tylko ludzmi,kazdemu sie nie dogodzi,kazdy ma inne gusta.

Szanuje wypowiedzi i oceny odmienne od moich,ale niektore byly poprostu dla mnie przykre.

Ja tez chcialabym miec w zyciu wszystko o czym marze i na co czekam.
Kiedys myslalam,ze to pewnik.
Pewnego dnia zrozumialam,ze zycie pisze inne scenariusze i nie wystarczy tylko chciec,bo tak ma byc i koniec.

To mnie nauczylo doceniac swiat dookola,cieszyc sie tym,co posiadam.
Moja postawa nie wyklucza walki i dazenia do spelniania marzen,ale zawsze pamietam o kruchosci zycia,ulotnosci chwil i to pomaga mi w odbieraniu rzeczywistosci pozytywnie.

Moze wyjdzie Vision w wersjii blu ray?
Tez kupie i tez bede sie cieszyc,nie bardziej niz z dvd.
Kwestia nastawienia.
Infinity MJ
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

Elena pisze:Kwestia nastawienia.
...właśnie. Bronienie swoich racji i próby przekonywania do nich innych jest bezcelowe ...
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

badsusie pisze:ale ogólnie podoba mi się, szczególnie okładka.
Lubię to!

No cóż.. Wasze opinie skutecznie odstraszyły mnie od zakupu. Wróżę, że $ony wkrótce wyda kolejne edycje tego wydawnictwa, wzbogacone może o coś więcej niż zamszową okładkę, wstrzymuję się zatem.
Nie dziwię się narzekaniom. To nie jest czepianie się pt. wszystko jest cudne, tylko tego "Whatzupwitu" brakuje, więc jest do bani. Nie poprawiony dźwięk, niezremasterowana wizja, kilka braków w zestawie pomimo miejsca na dysku 3 to już nie narzekanie a sygnał, że mamy do czynienia z bublem (kolejnym!). Tym bardziej, że to nie pierwsze wydawnictwo wizyjne z MJ i można było pójść krok dalej.
Szkoda wielka, że MJestate podpisało kontrakt z $ony. Może to by było bardziej skomplikowane, ale inne wytwórnie słyną z bardziej pieczołowitych wydawnictw. $ony ma złą reputację.

Pojawia się niebezpieczne zjawisko robienia oczywistych dziadostw, a my zaczynamy przywykać, a nawet łagodzić oczywiste oburzenie w imię dyskusyjnej logiki, że przecież nie może być tak źle i że pewnie radykalni antagoniści przesadzają. Kiedy jednak oczywistym jest, że robi się klienta w bambuko, nie można wypowiadać się inaczej.
Szefowie $ony powinni się wstydzić. Niestety wątpię, by tak było. Mały plus za to, że skompletowali trochę więcej kfm niż zazwyczaj. Przynajmniej nie czuję się jak idiota- jak to było przy Visionary i HIStory vol.2. To za mało jednak, by chwalić.
Przy okazji nie rozumiem, dlaczego wsadzali Carminę Buranę wszędzie gdzie się dało, a na DVD z koncertem w Bukareszcie tego nie ma.

Może ktoś napisać, czy w tej cudo książeczce jest jakiś odkrywczy news?
Ostatnio zmieniony sob, 27 lis 2010, 18:51 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Mandey

Post autor: Mandey »

kaem pisze:Może ktoś napisać, czy w tej cudo książeczce jest jakiś odkrywczy news?
Tam są tylko informacje o autorze nagrania, reżyserze kmf i miejscu gdzie klip kręcono. Zdjęć jest raptem kilka, których ja wcześniej nie widziałem. Być może były gdzieś opublikowane wcześniej ale ja się z nimi nie spotkałem.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

kaem pisze: Może ktoś napisać, czy w tej cudo książeczce jest jakiś odkrywczy news?
Chyba Abe ma u siebie na blogu zdjęcia wszystkich stron. Zdjęcia są bardzo sympatyczne. Jest wstęp i przy okazji każdego fkm-u (poza dyskiem nr 3) zestaw informacji:
songwriter/album/director/production dates/primary production location plus tytuł i właściciel zdjęć.
W przypadku dysku trzeciego tylko autorzy piosenki i album (Say, Say, Say i One More Chance mają dodatkowe info o lokalizacji; TDCAU i SSS - o reżyserze)
Są także podziękowania "w imieniu Michaela Jacksona" dla wszystkich, którzy mieli swój udział w powstawaniu kfm-ów.
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Właśnie odpaliłam Vision. Słabiutka jakość obrazu. Michael w Billie Jean jakiś rozmazany ;/ Obejrzałam dopiero pierwszą płytę i nie zachwyca, niestety.
Mam to samo na płytach, tylko bez fajnego pudełka i kozackiej okładki, no ale to zawartość powinna się podobać, okładka to dodatek.
+ to fajne intro przy każdej z piosenek.

Ogółem 4/10.

Jak dla mnie- nie warte swojej ceny.
Obrazek
Gość

Post autor: Gość »

Vision pokryte w Polsce platyną

Link do informacji

Chciałem dać tę informację do faktów, ale szczerze mówiąc nie wiem na ile jest wiarygodna. Czy u nas przypadkiem nie potrzeba 300 tys. sprzedanych egzemplarzy, aby płyta mogła pokryć się platyną? Jeśli tak to sukces Vision w naszym kraju trochę przerósł moje oczekiwania.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Jest wiarygodna (dodam informację do faktów, wobec tego - dzięki za znalezienie info), ale nie powodów do dumy w kraju zamieszkałym przez ponad 38 milionów. :cool:

Z zalinkowanej tabeli wynika, iż sprzedało się (do sklepów, nie odbiorcy) przynajmniej 10 tys. płyt tego wydawnictwa, tj. ponad 3,3 tys. sztuk trzypłytowego Vision. Dzięki temu sprytnemu zabiegowi, składanka King Of Pop ma już u nas diamentową płytę (ponad 100 tys. sprzedawanych płyt, czyli 50 tys. sztuk składanki), The Collection - podwójną platynę (ponad 40 tys. płyt, czyli raptem 8 tys. samych boxów).
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Kupiłem Vision w dniu premiery :happy: i zacząłem oglądać i wydawało mi się jakby te teledyski były rozmazane i spowolnione w niektórych momentach.
Czy wy też tak macie? :nerwy:
PS. Trochę jestem zawiedziony rzeczami takimi jak : opakowanie (zrobione w stylu szybko się zepsuje to kupią sobie nowe a my na tym zarobimy), teledysk Black Or White (na końcu na szybie nie ma sfastyki i innych tym podobnych rzeczy), remix Blood On The Dance Floor (nic nie mam do tej wersji piosenki ale wg. mnie powinna być wersja z albumu)
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
kubag02

Post autor: kubag02 »

Dostałem "Vision" od grubego, wesołego staruszka z długą brodą i muszę przyznać, że nie jest źle. 42 teledyski za 120 zł? Mi pasuje. Nie sprawdziłem jeszcze wszystkich, a w oczy do tej pory rzuciło mi się ... Hmm ... Nie wiem, jak to nazwać. W TDCAU (wersja w Brazylii) momentami obraz jest taki ... Zbyt płynny. Jakby było aż za dużo klatek na sekundę- wiem, to dziwnie brzmi. Mam nadzieję, że wiecie, o co mi chodzi. Minusem jest brak pełnej wersji "Ghosta", a "One More Chance" jest genialne.
"Billie Jean umarła. Kto teraz potrafi tak zatańczyć i zaśpiewać ten kawałek?"
- użytkownik popularnego serwisu YouTube
lebeau

Post autor: lebeau »

nędzna ta płytka. zarówno jakość dźwięku, jak i obrazu. jedyne co im wyszło fajne to okładka. to, że $ony reklamowało to jako wspaniale wydawnictwo z remasterowanym dźwiękiem i obrazem, woła o pomstę do nieba
23 years in the game. damn, it's been long :)
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

No więc przeczytałam sobie te wasze opinie odnośnie jakości wydawnictwa VISION i zastanwia mnie fakt dlaczego jeżeli macie coś nie tak,najzwyczajniej w świecie nie reklamujecie tego wydawnictwa?/mam tu na myśli opinie że pojawia się nagle zielony ekran czy jakieś linie po bokach czy nie wiadomo co jeszcze/.Przynajmniej gdyby mnie się coś przytrafiło podobnego-zapewne reklamowałabym ten produkt albo żądała wymiany na nie wadliwy.

No nieważne.Na szczęście moje VISION działa bez zarzutu.Nie ma żadnych niespodzianek w dzwięku ani obrazie. ;-)

Oceniam 10/10.
Obrazek

Post autor: Abe »

Jeanny100 pisze:No więc przeczytałam sobie te wasze opinie odnośnie jakości wydawnictwa VISION i zastanwia mnie fakt dlaczego jeżeli macie coś nie tak,najzwyczajniej w świecie nie reklamujecie tego wydawnictwa?/mam tu na myśli opinie że pojawia się nagle zielony ekran czy jakieś linie po bokach czy nie wiadomo co jeszcze/.Przynajmniej gdyby mnie się coś przytrafiło podobnego-zapewne reklamowałabym ten produkt albo żądała wymiany na nie wadliwy.
a jak Ci wymienią skoro co 2 egzemplarz ma te green screen, musieli by każdy egzemplarz przed wysłaniem sprawdzić, przecież to absurd....ogólnie, nie ma tu co reklamować, bo ten produkt już taki jest i "lepsiejszego" egzemplarza nie wynajdziemy ....
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Abe, ale skoro część ludzi ma produkt bez kresek i zielonych ekranów, a część ma pecha, to chyba mają prawo wymienić, nie? Co z tego, że około połowa egzemplarzy jest wadliwa, to nie znaczy, że nie mam prawa jej wymienić. A jeśli znowu trafi się na wadliwą, to się wymienia jeszcze raz i już.
Właśnie się zastanawiam, czy to kupić. Odnośnie jakości obrazu, czy w tych najgorszych jakościowo teledyskach jakość jest gorsza niż na przykład na tym klipie?
http://www.youtube.com/watch?v=XAi3VTSdTxU
Chodzi mi oczywiście o 480p. Jeśli nie jest gorsza niż tutaj (podobno niektóre teledyski mają gorszą jakość niż inne, chodzi mi więc o te najsłabsze) to mi osobiście to wystarczy. Jeśli jest gorsza, to możecie dać porównanie do jakiegokolwiek filmiku z Youtube, żebym sobie porównał?
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
badsusie

Post autor: badsusie »

Przejrzałam wyrywkowo te teledyski i stwierdzam,ze sa zdecydowanie lepsze niz Earth song ,ktory podałes. Ja jestem zadowolona z zakupu.:)
ODPOWIEDZ