Jackson 5 - Soul Legends Universal (2006)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Post Reply

Jak oceniasz tę płytę?

1
0
No votes
2
0
No votes
3
0
No votes
4
0
No votes
5
0
No votes
6
1
100%

Total votes: 1

MJPTNewsTeam

Jackson 5 - Soul Legends Universal (2006)

Post by MJPTNewsTeam »

18 lipca w Kanadzie ukaże się seria Soul Legends proponowana przez Universal.
Dostępne będą utwory następujących wykonawców: Marvin Gaye, Gladys Knight & The Pips, The Supremes, Jackson 5.

Okładka i zawartość albumu Jackson 5:

Image

1. Reach Out I'll Be There
2. It's Your Thing
3. Let's Have A Party
4. I Want You Back
5. My Girl
6. Whatever You Got, I Want
7. Boogie Man
8. I'll Bet You
9. Mama I Gotta Brand New Thing (Don't Say No)
10. Just A Little Misunderstanding
11. Mama's Pearl
12. Abc
13. Dancing Machine
14. Doctor My Eyes
15. Money Honey
16. Fool For You
17. I'll Be There
18. Never Can Say Goodbye
19. You've Got A Friend

Okładki pozostałych albumów:
ImageImageImage

źródło: MJFrance, SoulSite.de

/MJowitek/
wojtek_p-ce

Post by wojtek_p-ce »

A czy to Jackson5 dojdszie do Polski 18 lipca, czy później?
MJowitek

Post by MJowitek »

Pojęcia nie mam kiedy to doczłapie do Polski.
Ale jak kto uparty, to może kupić przez amazon:
http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B ... 35-9582151

Ja w każdym razie nie mam zacięcia kolekcjonerskiego. Albo może i mam, ale nie zbieram za bardzo ni singli ni składanek ni innych podobnych.
Ostatnia płyta, którą sobie kupiłam bo miała wg mnie powiązanie z MJem to Carl Orff, "Carmina Burana" :]

Ale cieszy mnie ta seria. Niby z jednej strony może denerwować, że Jackson jak sie pojawia, to w wersji "największe stare hity", lae z drugiej...
Ile jest gwiazd, nie mówie o tych jednosezonowych, które by były wciąż odkurzane i wciąż wydawane na nowo?
Co innego wstrzelić się w gust ludzi danej epoki, a co innego być słuchanym przez kolejne i kolejne pokolenia, które stają się coraz bardziej wymagające, bo zblazowane. Dużo widziały, dużo słyszały, a Jackson mimo to nadal się potrafi podobać.

Nazywano go gwiazdą tysiąclecia kiedy był u szczytu sławy, ale to właśnie teraz mamy okazję się przekonać, które utwory są ponadczasowe i które są nadal chętnie słuchane.

No chyba, że te składanki kupują z zacięciem w kółko ci sami ludzie, niezmiennie od kilkudziesięciu lat :wariat:
Stanisław Leon Kazberuk

Post by Stanisław Leon Kazberuk »

Ja jakiś czas temu dowiedziałem się o istnieniu tej płyty z tej strony

Przyznam, że zawartość jest ciekawa. Nie to samo, co na 'oklepanych' zestawach hitów, tylko lepiej- a przede wszystkim: ciekawiej - dobrane nagrania. W ogóle seria 'Soul Legends' jest ciekawa; często pozwala odkryć mało znane a wartościowe nagrania. Gdyby ta płyta pojawiła się w Polsce, to bym ją kupił [raz, że mam niestety to głupie kolekcjonerskie zacięcie- w szczególności do klanu Jacksonów a dwa, że Soul Legends to dobry wydatek].
Post Reply