Trasa tancerzy z This Is It

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

anialim

Trasa tancerzy z This Is It

Post by anialim »

Nie o YCD, a o Travisie, więc nie do końca offtop, a nie jestem pewna, czy to na własny temat zasługuje
Travis z tancerzami z TII rusza w trasę "Still The King". Będą występy, workshopy i cuda na kiju, wszystko to w wykonaniu "tancerzy wybranych przez Króla Pop"
Więcej info na oficjalnej stronie
asiek

Post by asiek »

słuchajcie, czy ta trasa w ogóle doszła do skutku?
dziś powinien się odbyć 3 koncert, ale na stronie nie ma żdanego ino.
Przez jakiś czas próbowałam zabukować bilety na Pragę, ale w żaden sposób nie udało mi się wysłac maila na podany na stronie adres

czy wiecie może coś na ten temat?
A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć.

Image
Mjpolsat

Post by Mjpolsat »

Ja też chciałem kupić ale do berlina na dziś no i nie mogłem kupić ...
PS:Chyba żaden koncert sie nie odbył nawet na You tube nie żadnego zapisu tego koncertu A zresztą ta ich strona jest dziwna plamy krwi jak stronie na THIS IS NOT IT ...
hanka

Post by hanka »

Nie moge pojąć tych wszystkich słomianych zapałów. Ileż to juz tributow mialo sie odbyc, jakich i gdzie...słowa, słowa,słowa...Myślę, ze najskuteczniej działają ci, ktorzy mówią niewiele, a robia swoje, oddają Michaelowi hołd bo tak czują, bo tak chcą...artysta-artyscie, bez nagłasniania i obiecanek... Można? Można - proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=89Bi1bmWyL8
"Pamiętaj, nieśmiertelność należy do ciebie...Musisz ją tylko stworzyć." - Michael Jackson
anialim

Post by anialim »

Hm, w zasadzie nie ma żadnych info, ale ostatnio Timor zatweetował:
Image
In ChinaTown 2 do some paper work for my Japanese work visa For the MJ-TII performances in Japan coming up in December.
źródło
To kontynuacja Still The King czy zupełnie coś nowego?
akaagnes

Post by akaagnes »

Przepraszam, ale nie wiem, gdzie to wstawić.

Kto zna japoński??? Bo coś się będzie działo z tancerzami TII, Travisem i Orianthi 23 grudnia!! http://www.ntv.co.jp/kinro/mj/ -- ale co?

edit:
hm... może chodzić o to:
THIS IS IT will be aired on Nihon TV on Dec 24 as the first time on a terrestrial channel in Japan. The 4 hour program’ll include rehearsal footages. In commemoration of this airing, Nihon TV & Sony‘ll have an event on 23rd at “Shibuya AX” inviting the TII dancers to recreate TII that would have been MJ’s return to stage. They’ll perform 8 songs & the 3D films will be screened. The audiences for the TII event on Dec 23rd in Tokyo will be determined by lot
. http://www.maximum-jackson.com/ http://www.ntv.co.jp/kinro/mj/

pytanie tylko, czy mają do tego "prawa", skoro trasa nie wypaliła im ze względu na klauzulę w umowie TII :knuje:
anialim

Post by anialim »

Ekipa This is it faktycznie była w Japonii i wystąpili w tamtejszej telewizji. Travis zapowiada, że to jeden jedyny taki występ.
Klikam i oglądam
kaem

Post by kaem »

Piękne! Pomysł w Thrillerze z długimi, gotyckimi płaszczami z Matrixa- strzał w dziesiątkę. I pochył w Smooth Criminal w półokręgu.. O w mordę misia!
Ciekawe, czy teraz na to wpadli czy to było już wymyślone w 2009. W ogóle zastanawia mnie, na ile Michael swoim geniuszem przyćmiewał współpracowników, którzy podjarani okazją współpracy z królem popu bardziej jedli z jego ręki, niż dokładali swoje.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Xander

Post by Xander »

O matko, jestem mega przerażony! Pierwszy raz w życiu przy Thrillerze, jak oni na początku wychodzą z tej trumny to mega przerazające! Jakby jeszcze Michael miał taki czarny strój to ... :surrender:
Image
Maverick

Post by Maverick »

No proszę. "Thriller" był zawsze najsłabszym ogniwem koncertów, z nudnym początkiem z playbacku, ogranym fragmentem teledysku, nieciekawą choreografią, znudzonym Michaelem machającym bez zaangażowania kończynami i kiepskim numerem magicznym na koniec. No i sam utwór też do dobrych nie należy.

A to co stało się z tym kawałkiem na potrzeby TII to jest naprawdę olśnienie! Kostiumy i rozmnożenie tancerzy, a przede wszystkim finał z "Threatened" i elementami choreografii z "Ghosts"... (ELEMENTY CHOREOGRAFII Z "GHOSTS"!!!)... oj nie wyszłabym żywa z mojego pierwszego koncertu.

"Smooth" nigdy nic nie brakowało, ale również został odświeżony i stał się bardziej emocjonujący dla młodej widowni, przyzwyczajonej do efekciarskich rozwiązań na scenie.

Tak jak wielu z nas już pisało ponad rok temu - próby do TII są bladym cieniem nie tylko faktycznej formy wokalno-tanecznej Michaela, ale też finalnego efektu. Identycznie jak próby do Dangerous.
Justine1304

Post by Justine1304 »

Oglądam to i płaczę. Bo wyobraziłam sobie Michael'a na miejscu Travis'a. :(
Image
Detox

Post by Detox »

Pomysł z ubraniami ala Matrix jest świetny! Pięknie dopracowana choreografia o wiele lepsza niż z HIStory czy Dangerous.. Tylko Michaela brakuje :-/

Czuje robotę Michaela w tej choreografii i myślę ,że taka właśnie by była na This Is It.
marcinokor

Post by marcinokor »

O Boże! To genialne! I tak miało wyglądać TII! Nie no to po prostu wymiata. Thriller był ekstra, nareszcie wykorzystano tak zajefajną piosenkę jak Threatened + choreografia z Ghosts :love: SC też dobrze wypadł, ale mnie bardziej podoba się Thriller.
Image
Amelia

Post by Amelia »

To takie przykre.
Brakuje tylko tego kogoś do tego by się rozpłynąć...tylko, albo aż.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
@neta

Post by @neta »

wszystko takie perfekcyjnie dopracowane, każdy ruch, gest.....ale to nie oto chodzi....jest piękne.....ale czuć tą pustkę której nic nie zastąpi.Zaciskam mocno oczy i .....nie jestem w stanie wyobrazić sobie Michaela zamiast Travisa.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Post Reply