Ewa Farna

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.

Ewakuuj ją stąd ?

zapowiada się dobrze
31
51%
nieznosze tego wyjca
23
38%
tylko po czesku brzmi swojsko
4
7%
nie znam, wole gwiazdy z Mam talenta
3
5%

Liczba głosów: 61

Awatar użytkownika
shamar

Ewa Farna

Post autor: shamar »

od wiki:

Ewa Farna pochodzi z polskiej rodziny mieszkającej na Zaolziu. W domu mówi gwarą cieszyńską, a śpiewa w języku czeskim i polskim. Mieszka w Wędryni, w czeskiej części Śląska Cieszyńskiego.

Wybrana dyskografia:

Sam na Sam 2007
Cicho 2009
EWAkuacja 2010

temat zainspirowany kawałkiem "Król to Ty" poswieconemu MJ.

http://www.youtube.com/watch?v=JrL389v_2fQ

Kilka próbek:

Cicho
http://www.youtube.com/watch?v=zCHEGN_CmvI

uwierzyc
http://moonlightshadow345.wrzuta.pl/aud ... -_uwierzyc

ewakuacja
http://isia00001.wrzuta.pl/film/0mlT1Zz ... _ewakuacja

Ode mnie :
gdyby patrzeć całosciowo to dużo w tych albumach takiego prostego, kiepskiego pseudorocka w stylu amerykanskich quasirockowych kawałków z mlodziezowych komedyji typu Amerykanskie Ciastko.
Ale kilka rzeczy daje przeslanki , że wyrosnie z niej dobra artystka.
Ostatnio zmieniony wt, 30 lis 2010, 20:37 przez shamar, łącznie zmieniany 2 razy.
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Dziewczyna jest młoda i rokuje, na przyzłość;)
Osobiście uwielbiam i sam sobie nie wierze, że w jej wykonaniu Dmuchawce, latawce wiatr wydaje mi się lepsze niż w Oryginale, zahacza to o jakąś herezje, wiem, no ale cóż tak jest;)

Lubie utwory Ewy w Czeskiej wersji, bo brzmią fajnie;);)

Edit:Coś w tym jest :d szczególnie La La laj ;)
Ostatnio zmieniony wt, 30 lis 2010, 20:46 przez Man in the mirror, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
shamar

Post autor: shamar »

Man in the mirror pisze:
Lubie utwory Ewy w Czeskiej wersji, bo brzmią fajnie;);)
Bo teksty nie zalatują banałem glupija :mj:
"Jeśli masz odejść, odejdź z uśmiechem na twarzy"
Obrazek
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Zapowiada się dobrze może kiedyś będzie coś z niej ciekawego.Teraz robi trochę banały ale z czasem się wyrobi.Mi osobiście podoba się piosenka "Cicho" a po czesku nie słyszałem żadnej chyba tyko "Król to ty"
Awatar użytkownika
bj

Post autor: bj »

Król to ty, to dla mnie muzyka, ale przede wszystkim słowa, to jeden z najpiękniejszych hołdów dla Michaela. Tekst nie jest wyszukany, ale trafia prosto w serce.
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Uwie;biam piosenki Dmuchwace Latawce Wiatr , Ewakuacja i Cicho . . .
Dziewczyna ma około 17 lat ( dobrze mówię ? ) i myślę , że się wybiję i jej tego życzę ;-)
Awatar użytkownika
Susie<3

Post autor: Susie<3 »

zacznijmy od tego, że dla mnie dobry rock to Guns N' Roses , Rolling Stones, Led Zeppelin, Iron Maiden, Nirvana. a taka Farna nigdy im nie dorówna, nawet się nie łudźcie. niech tam osiąga sukcesy, ale jej nie lubię ;) SUBIEKTYWNA OPINIA

pozdr.
Obrazek
daria3891

Post autor: daria3891 »

Okropna jest, nie lubię jej. Denerwuje mnie jej głos, jej styl, jej klipy... Wszystko! Denerwująca i nie lubię jej.
cut that out!
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

jak dla mnie ? sezonówka i tyle.
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Awatar użytkownika
Krzychu Redhedzio

Post autor: Krzychu Redhedzio »

Mega dobra wokalistka. Niesamowity talent, silny głos i charyzmatyczna postać doprowadzą ją na szczyty.
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Krzychu Redhedzio pisze:Mega dobra wokalistka. Niesamowity talent, silny głos i charyzmatyczna postać doprowadzą ją na szczyty.
zgadzam się, ma mocną i bardzo piękną barwę głosu, charyzmatyczna postać rodzimej sceny muzycznej, nagrała już kilka albumów studyjnych, nagrywa coraz ciekawsze teledyski, będzie o niej jeszcze głośno, i w Polsce i Czechach.
Awatar użytkownika
Susie<3

rozmawiałam z koleżanką, która była na jej koncercie i mówi, że na płytach śpiewa lepiej. heh. :wariat: :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Susie<3 pisze:rozmawiałam z koleżanką, która była na jej koncercie i mówi, że na płytach śpiewa lepiej. heh. :wariat: :-P
O dzizas kazdy artysta tak ma, na plycie jest wszystko podrasowane :wariat:

Ewa ma wspaniały mocny głos, nie robi niczego pod publikę, ma odpowiednie teksty piosenek do swojego wieku no i nie jest skandalistką. Daleko zajdzie, a już napewno nie będzie sezonową gwiazdką ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Susie<3

jak dla mnie sezonówka. nie każdy podrasowuje swój głos. Np. AXL i Mike nie. no soooory AXL śpiewał na zywo, a raczej skrzeczał, co było i jest oryginalne, a Mike miał talent więc o czym mowa :wariat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Susie<3 pisze:jak dla mnie sezonówka. nie każdy podrasowuje swój głos. Np. AXL i Mike nie. no soooory AXL śpiewał na zywo, a raczej skrzeczał, co było i jest oryginalne, a Mike miał talent więc o czym mowa :wariat:
Mike też nie raz nie dawał sobie rady an scenie np.WBSS z Auckland.
Ewa nie jest sezonówką , ma kilka albumów na koncie, i cały czas nagrywa, gra koncertuje. I ma bardzo dobre opinie o sobie wśród innych gwiazd np. u Dody;)
ODPOWIEDZ