Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Santa Claus Is Coming To Town
Takie ABC, choć obrażam ABC. Oczywiste, oklepane, płaskie, bez żadnego smaczku, no poza początkiem. 7 sekund to jednak za mało. Refren jest bardzo natarczywy, zwrotki zbyt niewykształcone by ten refren zrównoważyć, a utwór zdecydowanie za krótki- po odśpiewaniu tego co znane, można by choć małą nawijkę dać. Instrumentalną albo wokalną.
Większość piosenek na płycie kryje w sobie takie małe prezenty. ten utwór nie. Szybko mija, zupełnie niepotrzebnie w ogóle na płycie się pojawia. Wystarczyłoby dwudziestosekundowe interludium.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Piękna melodia... póżniej ten chórek... dzwonki i gospel :) i jeszcze fortepian;)

Santa Claus Is Coming To Town;)

Kaem nie rusza Cię?

To takie żywiołowe;)

ps:Moja 4,5 letnia siostra oprócz Rudolpha o tą piosenkę prosi by jej odtworzyć;)
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Piękna melodia? Fortepian? Gospel? Dzwonki? Eee.. Chyba mówimy o innym utworze. :-o
Ze skocznych nagrań na tej płycie zdecydowanie bardziej cieszy moje ucho Up On The Housetop. I też jak patrzę na moją hierarchię, to im dłuższy utwór, tym wyżej, a zupełnie nieświadomie mi się tak poukładało.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Mariurzka pisze:Little Drummer Boy zaskoczyło u mnie przy którymś przesłuchu.
Próbowałam, po wielekroć próbowałam się przekonać do Małego Doboszka, ale nie przemogłam swej antypatii. To jak kożuch na gorącym mleku, gęsta zupa grysikowa, pieczone jabłko z pomarszczoną skórką. To moje koszmary kulinarne, a The little drummer boy pozostaje moim koszmarem muzycznym i niniejszym ponawiam na niego mój głos.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

W zasadzie Have Yourself... i The Christmas Song lubię tak samo. Jermaine, znów będzie, że go nie lubię. Trzymam się głosu na The Christmas Song
kaem pisze:zupełnie niepotrzebnie w ogóle na płycie się pojawia.
Hęł? :-o
Ostatnio zmieniony śr, 29 gru 2010, 21:46 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.
lebeau

Post autor: lebeau »

I Saw Mommy Kissing Santa Claus
do skutku :)
23 years in the game. damn, it's been long :)
Detox

Post autor: Detox »

I Saw Mommy Kissing Santa Claus ponownie.
kaem pisze:Santa Claus Is Coming To Town
Nie ładnie tak eliminować mój numer 1 prawie na samym początku.. :podejrzliwy:
Awatar użytkownika
mariolka

Post autor: mariolka »

Mój głos znowu na The Little Drummer Boy.
Marszowy rytm tej piosenki i brak dzwoneczków powoduje, że nie czuję tam Świąt, ani nawet tego że już po..
Awatar użytkownika
songbird

Post autor: songbird »

The Christmas Song - sympatyczny utworek, ciekawie brzmią wstawki z dzwoniącymi dzwoneczkami, ale coś trzeba wybrać i tym razem padło na Jermaine'a. Nie dlatego, że nie przepadam za Jego głosem z tego okresu, o czym pisałam już we wcześniejszych odsłonach NO,bo np. w Have Yourself A Merry Little Christmas brzmi bardzo przyjemnie i pasuje właśnie do klimatu utworu. Po prostu, pozostałe piosenki bardziej przykuwają moją uwagę, słucham chętniej i częściej niż The Christmas Song, która jest tylko miła dla ucha, ale to ciut za mało, żeby zachwycić.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Głos na Michaela szpiega-podglądacza czyli na I Saw Mommy Kissing Santa Claus w obronie małego dobosza, którego chcecie już wywalić od samego początku :P...
Obrazek
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Mój głos niczego już nie zmieni, ale tak jak napisałam na początku tej rundy - wybieram I Saw Mommy Kissing Santa Claus.

Kompletnie rozbieżne mam odczucia związane z tym utworem. Raz dochodzę do wniosku, że jeszcze powinien tu się ostać, a za chwilę mam ochotę wyrzucić go teraz, zaraz, w tym momencie (co niniejszym czynię). Tak przeciwstawne moje wrażenia biorą się zapewne stąd, że dla mnie to jest w jakiejś mierze kompozycja niespójna. Przemawia do mnie Michael śpiewający, fajny i ciepły aranż, dzwoneczki i wszystkie przeszkadzajki, a zupełnie nie dociera Michael gadający i przekonujący wszystkich wokół do tego, co widział. Jakbym wyrzuciła początek, koniec i trochę ze środka to byłabym w tej kompozycji zakochana. A tak coś mnie uwiera w tej słodyczy. No i te dźwiękowe wersje pocałunków. Takiemu dźwiękonaśladownictwu mówię moje stanowcze nie!

I w ten oto sposób uzyskaliśmy
Wyniki rundy II:

Głosowało 11 osób.
[jeśli liczba głosujących będzie się zmieniać w sposób stale malejący, to w rundzie finałowej głos oddadzą tylko dwie osoby ;-) Oby nie!]

1 głos - Santa Claus Is Coming To Town;
po 2 głosy - Have Yourself A Merry Little Christmas, The Little Drummer Boy oraz The Christmas Song;

4 głosy dla I Saw Mommy Kissing Santa Claus.
Nawet wczorajszy dzień pocałunków nie pomógł tej kompozycji, więc staje się naszym Najsłabszym Ogniwem.

Runda III:

1. Have Yourself A Merry Little Christmas
2. Santa Claus Is Coming To Town
3. The Christmas Song
4. Up On The Housetop
5. Frosty The Snowman
6. The Little Drummer Boy
7. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
8. Give Love On Christmas Day
9. Someday At Christmas
10. Little Christmas Tree

Głosujemy do sylwestrowego piątku, wyjątkowo do 16.00, bo później to trzeba imprezować, a nie liczyć głosy ;-)
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Madzia

Post autor: Madzia »

Have Yourself A Merry Little Christmas po raz kolejny, oby po raz ostatni ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Werbelki a kysz! Po raz trzeci! Ja jestem pod wrażeniem jednostajnego rytmu werbla, ale tylko w Bolerze Maurice'a Ravela. To w kwestii muzycznej, a filmowo to mi się kojarzy z Małą Doboszką George'a Roya Hilla na podstawie powieści Johna le Carré. No i jeszcze mnie zachwyca to. A bardziej tradycyjne wersje The little drummer boy, łącznie z tą z powyższego zestawienia, nie mogą liczyć na moją przychylność.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

Oo, przegapiłam dwie rundy, hehe. No więc, głos na Have Yourself A Merry Little Christmas - nie podoba mi się koncepcja tej piosenki...
lebeau

Post autor: lebeau »

Frosty the Snowman
jakos zmiana aranzacji nie sluzy tej piosence
23 years in the game. damn, it's been long :)
Zablokowany