Michael Jackson's Vision - DVD Box Set [koment.]

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Na ile oceniasz wydawnictwo "Vision"?

1
3
4%
2
3
4%
3
11
13%
4
23
27%
5
17
20%
6
28
33%

Liczba głosów: 85

Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Dzięki, w takim razie przy najbliższej okazji lecę do sklepu :D Już wcześniej chciałem sobie kupić jeden z wcześniejszych zestawów, ale zawsze brakowało mi paru teledysków. Tu i tak nie ma wszystkich, ale wystarczy mi to, co jest. Obym tylko trafił egzemplarz bez wad ;-)

EDIT

Tylko jeszcze spytam, badsusie, czy sprawdzałaś losowe teledyski, czy właśnie te, które mają najsłabszą jakość? Bo mi zależy, żeby właśnie te z najsłabszym obrazem i dźwiękiem były ,,znośne" - na przykład wspomniany rozmazany obraz w Billie Jean, gorsze jakościowo sceny w TWYMMF, czy przekoloryzowane DSTYGE i RWU, chodzi mi właśnie o porównanie tych konkretnych teledysków z tym, który podałem w poprzednim poście. Parę osób narzekało też, że w niektórych piosenkach przez pierwsze parę sekund nie ma dźwięku - nie odpowiedziano, czy tak jest wszędzie, czy tylko u niektórych pechowców. Mam też nadzieję, że ten screen, wstawiony wcześniej w tym temacie:
http://img46.imageshack.us/img46/2231/v ... h16m42.png nie jest screenem z Vision, bo jeśli tak, to wygląda to jak nagrane komórką.
Awatar użytkownika
AzzIzz

Post autor: AzzIzz »

nie ma dzwieku w WYBT i to jest we wszystkich egzemplarzach, a screen jest jak najbardziej z Vision.
Ciezko porownac VOBy z uploadem na youtubie, bo to w ogole inaczej wyglada.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiledi15

To nie za dobrze... Ale wogóle nie ma dźwięku, czy tylko przez pierwsze parę sekund?
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
AzzIzz

tylko przez pierwsze sekundy. Ja osobiscie uwazam, ze wiekszosc klipow jakoscia nie odstaje od innych wydawnictw, przy czym (pozal sie Boze) podrasowanie zepsulo kontrast w BJ i TWYMMF. Jesli chodzi o RWY i DSTYGI to niezauwazylam jakiegos mocnego przekolorowania. Generalnie, gdyby Sony nie reklamowalo tego wydawnictwa jako super zmasteringowanego, to nie czepialabym sie.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiledi15

Dzięki, chyba się na to zdecyduję. Kupię jakoś po Nowym Roku i napiszę, co o tym sądzę.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
soulsation

Post autor: soulsation »

ktoś wie ,w jakim nakładzie sprzedał się ten BOXSET???W polsce osiągnął status platyny ,a jak w innych krajach ,jak i na całym świecie?
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Dołanczam się do pytania,a przy okazji może ktoś wie jaki byl nakład This is it na dvd?
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Awatar użytkownika
Winiar

Post autor: Winiar »

Mam pytanie, czy jakość teledysków jest jakoś widocznie polepszona?
Chodzi mi np. czy obrazy jest na poziomie DVD...
Myślenie jest największym błędem jaki może popełnić tancerz. Musisz czuć! - Michael Jackson
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Winiar pisze:Mam pytanie, czy jakość teledysków jest jakoś widocznie polepszona?
Chodzi mi np. czy obrazy jest na poziomie DVD...
Według mnie nic nie poprawili, niektóre teledyski są spowolnione, w innych zaś można oślepnąć od tego że wszystko jest jakby narysowane i przedobrzone są kolory, ale to według mnie, może jest coś z moją płytą, ale niektórzy też na to wydawnictwo narzekają.
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Winiar, temat ma 8 stron, żebyś nie musiał daleko szukać - opinie o wydawnictwie, w których masa uwagi poświęcona została jakości kfm-ów zaczynają się na stronie trzeciej.
Awatar użytkownika
kamiledi15

Ja to mam pecha, przed Świętami widziałem Vision w Media Markt, ale nie miałem kasy. Dziś jadę najpierw do Carrefoura, potem do Media Markt i nie ma ani w jednym, ani w drugim :smutek: Myślałem, że całe sterty tego będą, This is it jest na każdym kroku, a tego nie ma. Będę jeszcze polował, może w końcu gdzieś trafię, na przykład w Empiku.
Awatar użytkownika
Winiar

Moim zdaniem należy zrobić tak:
Kupić Vision, obejrzeć, a jak okaże się, że nam nie pasuje grafika, czy dźwięk, to zawsze można oddać na gwarancji, ponieważ z tego co czytam to każdy zestaw ma jakieś wady, np. białe paski, a to już jest wystarczającym pretekstem do zwrotu pieniędzy.
Myślenie jest największym błędem jaki może popełnić tancerz. Musisz czuć! - Michael Jackson
Awatar użytkownika
AzzIzz

Winiar, nie mozna, poniewaz to nie jest wina sklepu, tylko producenta (w sensie, ze produkt nie jest uszkodzony fizycznie). To tak, jakbys chcial reklamowac DVD, mowiac, ze ci sie teledyski nie podobaja. No chyba,ze bedziesz reklamowal w siedzibie Sony.
Obrazek
Awatar użytkownika
Winiar

A właśnie, że mogę reklamować...
Skoro produkt jest zepsuty (nie koniecznie fizycznie)
Sklep musi zgłosić się do producenta o wymianę, lub zwrot pieniędzy.
Wadliwy produkt można zwracać.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Wadliwy produkt można zwracać.
Można i nie można.
UOKIK pisze:Nie można jednak zwracać np. rozpakowanych płyt CD i DVD, kaset video i oprogramowania komputerowego.
ODPOWIEDZ