"Blue Gangsta"

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

soulsation

Post by soulsation »

Uwielbiam ten utwór, jak go usłyszalem już dosć dawno to mialem przez chwile wątpliwość,ćzy to rzeczywiście spiewa MJ,
Bardzo mi przypomina you rock my world,i dziwie się szczerze ,dlaczego tak świetne utwory jak np ,blue gangsta nie znalazły się na cd MICHAEL ,skoro są o niebo lepsze od breaking news , czy monster....Czuć tu Michaela w pełnym wydaniu ,a początek piosenki gdzie śpiewa Michael hipnotyzuje mnie tak samo jak who is it ,czy break of down:)
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
Billie Jean

Post by Billie Jean »

Sephiroth820 wrote:O ile mi wiadomo to Michael zawsze słynął z tego swojego seplenienia w piosenkach nenene
To nie do końca seplenienie, bo MJ z dykcją problemów nie miał. Lubił manipulować akcentem w celu urozmaicenia rytmiki śpiewu, stąd niektóre głoski wygłuszał, a inne podkreślał. Jego charakterystyczny akcent i perfekcyjny timing w śpiewaniu nawet skomplikowanych kawałków to prawdziwa sztuka. ;-) Dzięki temu jeszcze bardziej uplastyczniał swój już ekstremalnie plastyczny wokal.
W BG bardzo podoba mi się sekcja dęta i konstrukcja chórków. Ogólnie kawałek bardzo w stylu Michaela, a w jednocześnie w jakiś sposób unikalny.
Nie ma nadal wycieku CDQ, zgadza się?
Image
TheMajkeL

Post by TheMajkeL »

soulsation wrote: dziwie się szczerze ,dlaczego tak świetne utwory jak np ,blue gangsta nie znalazły się na cd MICHAEL ,skoro są o niebo lepsze od breaking news , czy monster....
Dziwisz się? Przecież to proste. Sony nie mogło na jednej płycie dać za dużo dobrych piosenek. Chcę wyssać jeszcze trochę kasy systemem 3 piosenki + resztę "piosenek".
BTW. Utwór genialny. Ten cudowny bass...
Image
KarolinaMandolina

Post by KarolinaMandolina »

Ta piosenka to już dla mnie klasyk...jest wspaniała! W wersji z Prasem i bez niego..najbardziej przejmujący jest hook "look what you've done to me, babe, I can't no longer smile, babe.." Masakara...

-----------------------
m.
Post Reply