Michael... Michael?

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Zgoda, mogę zostać Twoim bodyguardem!
Wysłałem Ci.
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

ładnie uchwycasz podobieństwo, jednak troszkę zaburzasz proporcję ale każdemu się to zdarza, więc ogólnie rysunek jest bdb ;)
marcinl884

Post autor: marcinl884 »

Bardzo ładnie rysujesz. Masz talent który musisz szlifować.
Ja miałem taki sam problem jak ty. Jak narysowałem rysunek i go potem zobaczyłem to twierdziłem że rysuje do kitu i że nie będę go kończył. Ale jak go zobaczyłem po pewnym czasie to stwierdziłem że coś może z tego być. I zacząłem go kończyć. I wyszło mi coś takiego:
http://www.imagebanana.com/view/1ipjejcn/1057.jpg
http://www.imagebanana.com/view/ccan2e9b/1058.jpg
I tak mi nie wyszedł tak jak chciałem, ale trudno.
Jak chcecie to możecie mnie zjechać(komentować) ;-)
Awatar użytkownika
invincible_MJ

marcinl884 po pierwsze oczy Michaela wyszły ci niesamowicie i o ile nie przesunie się strony w dół rysunek jest super ;) Dalej wg mnie nos jest o wiele za długi, za to usta bardzo MJowe - generalnie niepotrzebnie wydłużyłeś całą twarz Michaela ale to kolejny dowód na to, że każdy z nas ma problemy z uchwyceniem proporcji ;-)
Awatar użytkownika
Castuse

Post autor: Castuse »

mmmhmmm :) marcinl884 oczy rzeczywiście piękne. Tylko właśnie proporcje twarzy nie za bardzo... Michael ma u Ciebie za ostre rysy twarzy.

Dziękuję za oceny ;-)

PS. czy Wy też tak macie, że lepiej rysuje się Wam z narysowanych już rysunków? nie chodzi o kopiowanie, broń Boże :-)

ja właśnie wolę patrzeć na gotowe rysunki i dopiero rysować, bo wiem gdzie kreskę narysować itp... ale kurczę, z fotografii rysować nie potrafię :smutek: czy to jakaś wada?
Niezależnie od koloru skóry czy ilości operacji, miał to samo serce, ten sam śmiech, ten sam uśmiech, który potrafił zabić...
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Castuse oczywiście, że to nie wada ;) Tak jak napisałaś po prostu jest łatwiej, ot co, mi też. Właśnie ostatnio robiłam coś takiego, poza tym pasjonuje mnie strona www.michaeljacksonart.com i muszę się przyznać że czasem troche ściągam od prawdziwych artystów ;-)
Co do rysowania z fotografii - trzeba się uzbroić w cierpliwość i dużo ćwiczyć
Awatar użytkownika
Susie<3

Post autor: Susie<3 »

ryduje od dwoch lat i powiem ci,że to nie jest wada ;) na poczatku tez mi nie wychodzilo, jakies zle proporcje i zle cienie. ale cwiczylam i teraz lepiej mi sie rysuje z fotografii. to kwestia cwiczen ;) ale naprawde bardzo pieknie rysujesz, czekam na kolejne prace
Obrazek
Awatar użytkownika
Castuse

uff... co za ulga.

Dziękuję Susie<3, dzięki invincible_MJ ;-)

invincible_MJ powiem Ci, że też mi się podoba ta strona. Ciekawe prace, a szczególnie podobał mi się Michael w stylu anime ;-) Moim zdaniem osoby, które mało się nim interesują nie poznałyby go, ale my wiemy przecież, że to on i to jest najważniejsze :) w każdym razie, prace na tej stronie są genialne i będę z nich korzystać :)
Niezależnie od koloru skóry czy ilości operacji, miał to samo serce, ten sam śmiech, ten sam uśmiech, który potrafił zabić...
Awatar użytkownika
Castuse

okej, mam nową pracę. na początku chciałam ją rzucić w cholerę, rysunek był dość trudny, tyle szczegółów, ale jakoś dałam radę. męczyłam się długo nad dłonią, dałam spokój. :-) dłonie to moja pięta achillesowa. sami oceńcie. glupija

http://img829.imageshack.us/img829/8789/rysl.jpg
Awatar użytkownika
dirtydiana1991

Post autor: dirtydiana1991 »

Naprawdę starannie wykonany,ładny rysunek :dance:
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Widać, że się napracowałaś, ja boję się tego ujęcia MJ i nigdy nie próbowałam Go takiego narysować, ty dałaś sobie radę. wg mnie rysunek jest śliczny, a dłonie wyszły bardzo realistycznie. Jedyne co bym poprawiła to cieniowanie, mogłoby być bardziej zdecydowane i wyraziste, ale bardzo mi się podoba :)
Awatar użytkownika
Castuse

w rzeczywistości cieniowanie jest według mnie dobre, tylko skan taki dziki :D nie poprawiałam jakości, bo rysunek wychodzi trochę niewyraźny.

dziękuję Wam za oceny :)
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

OH My God... :lal:
To jest cudowne! Serio! Ja tez tak chce rysować. Świetne, widać, że się napracowałaś. Masz talent dziewczyno!
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Ajjajajajaj! Cudne kobieto! Masz wielki talent ;)
PS . To jest zdjęcie z teledysku do Dirty Diany? :szepcze:
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Castuse

Zosia-MJ to znaczy nie jestem pewna czy to z tego teledysku, bo oryginał jest rysunkiem i nie mam pewności. ale raczej tak :)

dziękuję wszystkim za opinie, naprawdę :) wiem, że już kolejny raz to piszę, ale.. no :D
ODPOWIEDZ