Majkela nowinki z nadwiślańskiej krainki-co u M.Dż.* piszczy

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
aneta
V.I.P.

Post autor: aneta »

Pierwotnie to miał być taniec do Ghosts. Tak też były przygotowane kostiumy i charakteryzacja. Jednak ze wzgledu na choreografię, której wzór koncertowy po prostu był (czego nie mozna powiedzieć o Duchach), Kasia wybrała Thrillera.
Jeżeli chodzi o sam film, czy zdjęcia z wystepu, podobno były robione, ich uzyskanie jest jednak trudne i wymaga czasu. Postaram się.
Natomiast niejaki Thriller, jak widać tematycznie bardzo związany :] dostał materiał filmowy z jednej z prób, które miały miejsce w Teatrze Roma, przed imprezą. W związku może niekoniecznie z uprzejmoscią owego kolegi, watpliwą zresztą ;) , a raczej słaboscią, którą ma do dzieł filmowych twórczych własnego autorstwa, zgodził się zrobić z tego nagrania swoiste Making of Thriller with Majkel Dżekson*. I w niedługim czasie, mam nadzieje, nam tu tę twórczość zaprezentuje :D
Jeśli nie będziesz miłował, nie będziesz żył;
jeśli naprawdę i konsekwentnie ukochasz,
zabiją cię.
~Herbert McCabe
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

aneta pisze:Natomiast niejaki Thriller, jak widać tematycznie bardzo związany :] dostał materiał filmowy z jednej z prób, które miały miejsce w Teatrze Roma, przed imprezą. W związku może niekoniecznie z uprzejmoscią owego kolegi, watpliwą zresztą ;) , a raczej słaboscią, którą ma do dzieł filmowych twórczych własnego autorstwa, zgodził się zrobić z tego nagrania swoiste Making of Thriller with Majkel Dżekson*. I w niedługim czasie, mam nadzieje, nam tu tę twórczość zaprezentuje :D
Bosz.... Błagam.... NIE!!! :wariat:
To tak, jakby ktoś sfilmował mnie, jak puszczam koguciki- bez sensu.... :surrender:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Mały update w kalendarzu występów :-) (http://www.majkel4michael.pl/pl/newsy.html)

Dodatkowo, dotarły do mnie kolejne zdjęcia z występu na Politechnice Warszawskiej, więc się nimi dzielę ;-)

Widok na Aulę, w trakcie imprezy:
Obrazek

Tancerze mieli kilka utworów do wykonania i do każdego mieli inne stroje.
Tu w garderobie, po przygotowaniu się do Menueta :-)
Obrazek

Tu, przed wejścien na scenę z "Thriller'em" ( z nami Aneta ;-) ):
Obrazek

Tu, zaraz po wejściu na parkiet. Krokiem księżycowym idę do sceny :wariat:
Obrazek

Dotarłam :party:
Obrazek

Tu zaczyanają pojawiać się upiorzyska:
Obrazek

....które po mału zaczynały opanowywać moją duszę:
Obrazek

....i nie tylko moją ;-)
Obrazek

Aż wpadliśmy w taneczny trans :nerwy:
Obrazek

Oj działo się, działo ;-)
Obrazek

Potem transformacja:
Obrazek

Obrazek

A na końcu, odnalezienie własnej toższamości :dance:
Obrazek

Przed odjazdem, kilka zdjęć z gośćmi:
Obrazek
Obrazek

I oczywiście z gospodarzami domu- Hrabią van Krolock'iem i jego świtą:
Obrazek

I jeszcze jedno- tym razem, dołączył do nas mój menedżer (kto odgadnie, który to? :podejrzliwy: )
Obrazek
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

M.Dż.* pisze:I jeszcze jedno- tym razem, dołączył do nas mój menedżer (kto odgadnie, który to? :podejrzliwy: )
ta w czarnym płaszczu ;>

dzięki Kasiu za podzielenie się fotami - super sprawa :happy:
...
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Majkel pisze:
M.Dż.* pisze:I jeszcze jedno- tym razem, dołączył do nas mój menedżer (kto odgadnie, który to? :podejrzliwy: )
ta w czarnym płaszczu ;>
Brawo! :happy:
Wygrał Pan darmowy deszcz w tym roku :party:
Sugeruję zrobić zbliżenie na Anety twarz :smiech:
M.Dż.* pisze:dzięki Kasiu za podzielenie się fotami - super sprawa :happy:
Nie ma za co, Mistrzu japrosic
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

M.Dż.* pisze: I oczywiście z gospodarzami domu- Hrabią van Krolock'iem i jego świtą:
Obrazek
Sorry że za offtopuję, ale mi się pan w czerwonej pelerynce za bardzo kojarzy...

Obrazek
Wybacz Kasiu, że to takie duże :]
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Dlaczego mnie tam nie było..? :beksa:

To, ze Michael jest wampirem to ja wiem od dawna... więc Ci się Jowiś dobrze kojarzy Obrazek

...pzdr
siadeh_szablozębna_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Zdjęcia fantastyczne:)Mam nadzieje że w tym roku na zlocie będziemy mogli obejrzeć podobne widowisko:P
Obrazek

Post autor: Pank »

A to chyba już po występie w Siedlcach... Niestety nie mogłem się pojawić, żałuję. Ale może jeszcze będziesz koncertować gdzieś w okolicach na imprezie otwartej. :)

Możemy liczyć na jakąś relację?
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

MJowitek pisze:Sorry że za offtopuję, ale mi się pan w czerwonej pelerynce za bardzo kojarzy...
A offtopuj sobie, MJowitku, ile wlezie- przeto wiadomo, że off-top'y to najpłodniejsze dzieło tego forum- off-top rodzi kilka nowych off-top'ów i za to kochamy nasze MJówki :party:

Na tym zdjęciu Michael wyszedł jakby.... :wariat:
No, nic nie powiem, bo zaraz wyjdą na jaw moje myśli nieczyste :nerwy:
A to Chłopak tylko płaszczyk zdejmował chyba ;-)
siadeh_ pisze:Dlaczego mnie tam nie było..?
No właśnie!
Dlaczego? :mlotek:
A ja Ci powiem, Kiniu, dlaczego.
Boś Ty wampir niedoskonały i sztuki teleportacji jeszcze nie opanowałaś do końca ;-)
Jeanny100 pisze:Mam nadzieje że w tym roku na zlocie będziemy mogli obejrzeć podobne widowisko:P
Łoj! To ciężkie by było :nerwy:
Bo ci tancerze to nie MJówki som- one ino tancujom na zawołanie (zapłacenie :wariat: )
Pank pisze:A to chyba już po występie w Siedlcach... Niestety nie mogłem się pojawić, żałuję. Ale może jeszcze będziesz koncertować gdzieś w okolicach na imprezie otwartej. :)
Widzisz, Pank- zmiana w harmonogramie była.
Zamiast do Siedlec, pojechaliśmy w końcu do Kartuz ;-)
Tam w sobotę miałam występ.
Występ, jak występ- bywały lepsze, bywały i gorsze.
No! Publiczność była bardzo serdeczna, więc miło było się w Kartuzach pojawić :-)
Ale dzień był straszny, bo najpierw jechalismy 7,5 godziny na występ (korki, wypadki, stłuczki, remonty i objazdy :zgon: ), potem dwie godziny na miejscu i znów powrót- w sumie 12 godzin za kierownicą, co mnie trochę zmęczyło.... :ziew:

Zapowiedź tej imprezy można przeczytać tutaj:
http://kartuzy.info/modules.php?name=Kalendarz&id=1014 :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

M.Dż.* pisze: No, nic nie powiem, bo zaraz wyjdą na jaw moje myśli nieczyste :nerwy:
Uważam, że niepotrzebnie się ubrał.
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

M.Dż.* pisze:Mały update w kalendarzu występów :-) (http://www.majkel4michael.pl/pl/newsy.html)

Dodatkowo, dotarły do mnie kolejne zdjęcia z występu na Politechnice Warszawskiej, więc się nimi dzielę ;-)

Obrazek

KASIU nie wiem czy zrozumiesz co mam na myśli - te zdjęcia (jedno zostawiłam dla przykładu, ale chodzi mi o większość prezentowanych tutaj fotek) dzięki fantastycznej oprawie --> oświetlenie, półmrok,dym,wampirki ;-) ,a nawet architektura Politechniki, itd. są najbardziej klimatycznymi :party: fotkami z Twoim udziałem, jakie kiedykolwiek miałam okazję oglądać. To musiał być naprawdę wspaniały występ i niezwykłe doświadczenie! Chciałabym tam być... Fajnie, że podzieliłaś się fotkami na forum :calus:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Lika pisze:KASIU nie wiem czy zrozumiesz co mam na myśli - te zdjęcia (jedno zostawiłam dla przykładu, ale chodzi mi o większość prezentowanych tutaj fotek) dzięki fantastycznej oprawie --> oświetlenie, półmrok,dym,wampirki ;-) ,a nawet architektura Politechniki, itd. są najbardziej klimatycznymi :party: fotkami z Twoim udziałem, jakie kiedykolwiek miałam okazję oglądać.
Dzięki, Liko :-)
Wystrój był naprawdę fantastyczny- zdecydowanie najlepszy, przy jakim dane mi było pracować :muzyka:
Niesamowite efekty całego przedstawienia (nie tylko naszego występu) zapierały dech w piersiach.
Był moment, kiedy tańczylismy w dywanie dymu sięgającym nam do kolan, ale tego, z przyczyn oczywistych, zdjęcia nie były w stanie niestety uchwycić.
Żałuję, bo zdjęcia, wbrew pozorom, wszystkiego nie oddają- wybuchy, dymy, gra świateł i dźwięku, co doskonale podgrzewało atmosferę panującą w Auli :mj:
Naprawdę profesjonalny zespół :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Majkel ze Stalowej

Post autor: Majkel ze Stalowej »

:surrender: :surrender: :surrender:
Serdecznie przepraszam Cię, droga Kasiu, za moje jakże bezsensowne słowa... kiedy zobaczyłem te fotki i to, jak się ludzie cieszą, zrozumiałem, że być sobowtórem Michaela to naprawdę interesująca rzecz. Tym bardziej, że maluchy się cieszą (a osobiście wielkim człowiekiem jest ten, kto potrafi rozweselać najmłodszych). Przepraszam, przepraszam i jeszcze raz przepraszam... nie przemyślałem

:surrender: :surrender: :surrender:
Majkel ze Stalowej życzy wszystkiego najlepszego!
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

Ekhm... ktoś tu kiedys cis wspominał o jakimś filmiku z tej imprezy :-P
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
ODPOWIEDZ