Najsłabsze Ogniwo
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
- give_in_to_me
@neta, nie dubluj głosów :) już głosowałaś na Speed Demona, poza tym i tak głosy oddane po 23 się nie liczą :)
Drodzy Państwo, 13 głosami zdecydowaliście, że jutro na obiad będzie duszony Speed Demon:
Życzymy smacznego królika i głosujemy dalej. Pozostały nam:
1) Bad- długa wersja (Daryl)
2)The Way You Make Me Feel
3) Man in the mirror- Moonwalker/ concert version
4) Dirty Diana- official video
5) Another Part Of Me
6) Smooth Criminal (Moonwalker version)
7) Leave Me Alone
8) Liberian Girl
Koniec rundy w niedzielę o 23.00
Drodzy Państwo, 13 głosami zdecydowaliście, że jutro na obiad będzie duszony Speed Demon:
Życzymy smacznego królika i głosujemy dalej. Pozostały nam:
1) Bad- długa wersja (Daryl)
2)The Way You Make Me Feel
3) Man in the mirror- Moonwalker/ concert version
4) Dirty Diana- official video
5) Another Part Of Me
6) Smooth Criminal (Moonwalker version)
7) Leave Me Alone
8) Liberian Girl
Koniec rundy w niedzielę o 23.00
Ostatnio zmieniony ndz, 30 sty 2011, 23:45 przez give_in_to_me, łącznie zmieniany 1 raz.
to ja się grzecznie pytałam ile razy można??? a jak nie można to
Man in the mirror a co!
żadnych skojarzeń i mnie te tłumy mdlejące przerażają i jak tu się wybrać na koncert w pierwszym rzędzie??
Man in the mirror a co!
żadnych skojarzeń i mnie te tłumy mdlejące przerażają i jak tu się wybrać na koncert w pierwszym rzędzie??
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
-
Dziwią mnie szalenie głosy na Bad w dlugiej wersji! Tą iskrą w tym teledysku jest właśnie Michael. W wersji agresywnej prezentuje się bardzo wiarygodnie. Mam tu na myśli pokrzykiwanie na kumpli. On jest tam całym sobą.
Z kfm, które zostały, najsłabszym ogniwem jest zdecydowanie Liberian Girl.. Doceniam pomysł i dystans do siebie ale słuchając utworu odpływam, a teledysk sprowadza mnie na ziemię zupełnie niepotrzebnie.
I jeszcze te niemodne fryzury
Z kfm, które zostały, najsłabszym ogniwem jest zdecydowanie Liberian Girl.. Doceniam pomysł i dystans do siebie ale słuchając utworu odpływam, a teledysk sprowadza mnie na ziemię zupełnie niepotrzebnie.
I jeszcze te niemodne fryzury
Leave Me Alone bo pamiętam, że mnie jako dziecko przerażał ten teledysk. I coś do dzisiaj w tym jest, nie przepadałam za tym klipem nigdy, wolę posłuchać utworu bez wizji.
Nie rozumiem głosów na LG, uwielbiam ten teledysk! I szczerze to musiałam się długo namęczyć zanim dostrzegłam w nim lewitującego Coppertfielda. Zawsze poprawia mi humor ten teledysk i w życiu ręki na niego nie podniosę
Nie rozumiem głosów na LG, uwielbiam ten teledysk! I szczerze to musiałam się długo namęczyć zanim dostrzegłam w nim lewitującego Coppertfielda. Zawsze poprawia mi humor ten teledysk i w życiu ręki na niego nie podniosę
- Sephiroth820
- Site Admin
-
Leave Me Alone, Liberian Girl.. Szczęka mi opadła. Chyba się jeszcze nie obudziłem. Cóż to za argument: przerażał mnie, bałem się? Przecież to jest antyargument, bo dobrze świadczy o dziele. Oddziałuje! Leave Me Alone spokojnie może uchodzić za #1 z tego zestawu a obecne głosy, wybaczcie, świadczą o ignorancji zupełnej. Nie widzenia kunsztowności misternej oprawy plastycznej i jakże przejrzystej metaforze tekstu tej piosenki. A nawiązanie do przygód Guliwera jest genialne. Przetrzyjcie oczęta, drodzy chłopcy i dziewczęta i zagłosujcie z głową.
The Way You Make Me Feel. Wtórny filmik, artysta się powtarza. Miał wyjść pierwszy kfm MJ o chłopaku i dziewczynie, wyszedł kolejny Thriller. Dziewczyna osaczona, a chłopcy straszą. Bardziej wierzę paluszkowi w Remember The Time, tam był pierwszy raz Michaela.
The Way You Make Me Feel. Wtórny filmik, artysta się powtarza. Miał wyjść pierwszy kfm MJ o chłopaku i dziewczynie, wyszedł kolejny Thriller. Dziewczyna osaczona, a chłopcy straszą. Bardziej wierzę paluszkowi w Remember The Time, tam był pierwszy raz Michaela.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Miałam kolejny raz zagłosować na MITM, bo dalej myślę o nim to samo, ale jako że kobieta zmienną jest, tym razem oddam swój głos na Liberian Girl. Jakoś nie umiem dopatrzeć się w tym teledysku humoru ani autoironii, Jeśli ta druga jest, to w bardzo specyficznej formie, a raczej jako kamuflaż dla czegoś innego. Dla mnie ten klip to przejaw pewnego rodzaju megalomanii MJ. Wiemy, że Michael był złożoną osobowością, z jednej strony skromny i nieśmiały, z drugiej nie przyjmujący krytyki, przesadnie ambitny, dążący maniakalnie wręcz do bycia "naj" w każdym możliwym zakresie. Wiecznie chciał coś udowadniać sobie i innym. Mimo uznania, sławy, itd., Jego ego było jak to pisklę, ciągle głodne i niezaspokojone.
Klip do LG to taka kolejna dawka pokarmu, sam w sobie nie ma żadnej fabuły. Jak w wiadomościach w tv pokazywani są kolejni celebryci oczekujący na przybycie bohatera dnia i ...No właśnie i nic więcej tam się nie dzieje, ale MJ mógł pękać z dumy, bo komu innemu udałoby się zebrać taką śmietankę VIPów w jednym miejscu i w jednym czasie, jak Jemu? Na czyje zaproszenie przybiegliby tak licznie, żeby ogrzać się w blasku sławy jak nie Michaela? Korzyść była niejako obustronna, bo jedni dzięki temu utrwalili swoją pozycję w showbiznesie, inni przypomnieli o sobie, ale finalnie, to Michael z uśmiechem zwycięzcy dopieszcza siebie, przekazując niejako światu "patrzcie, jestem tutaj i jestem NAJ".
Nie ma nic w tym teledysku, co może zaciekawić i raczej kwalifikuje się do kategorii migawki z kroniki towarzyskiej niż do kfm. Wszystkie pozostałe klipy mają jakąś fabułę, mniej lub bardziej rozbudowaną, mniej lub bardziej udaną, ale mają, LG ma zdecydowanie za mało.
Klip do LG to taka kolejna dawka pokarmu, sam w sobie nie ma żadnej fabuły. Jak w wiadomościach w tv pokazywani są kolejni celebryci oczekujący na przybycie bohatera dnia i ...No właśnie i nic więcej tam się nie dzieje, ale MJ mógł pękać z dumy, bo komu innemu udałoby się zebrać taką śmietankę VIPów w jednym miejscu i w jednym czasie, jak Jemu? Na czyje zaproszenie przybiegliby tak licznie, żeby ogrzać się w blasku sławy jak nie Michaela? Korzyść była niejako obustronna, bo jedni dzięki temu utrwalili swoją pozycję w showbiznesie, inni przypomnieli o sobie, ale finalnie, to Michael z uśmiechem zwycięzcy dopieszcza siebie, przekazując niejako światu "patrzcie, jestem tutaj i jestem NAJ".
Nie ma nic w tym teledysku, co może zaciekawić i raczej kwalifikuje się do kategorii migawki z kroniki towarzyskiej niż do kfm. Wszystkie pozostałe klipy mają jakąś fabułę, mniej lub bardziej rozbudowaną, mniej lub bardziej udaną, ale mają, LG ma zdecydowanie za mało.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Kaem, uprzedziłeś mnie, choć i tak mało co nie udławiłam się kawą. No proszę was. Toż to się bardziej kupy nie trzyma, niż moje głosowanie na złego Michaela w Bad. Szczęki też się bałam, nie powiem, ale jednocześnie hipnotyzowała mnie tak bardzo, że nie mogłam oczu oderwać. To jest majstersztyk, jakich mało w tym zestawieniu, kolaż symboli i ukrytych znaczeń, które można interpretować bez końca.kaem pisze:Leave Me Alone, Liberian Girl.. Szczęka mi opadła. Chyba się jeszcze nie obudziłem.
Liberian Girl jest dla odmiany taką wizją "z przymrużeniem oka", pełną malutkich smaczków, z ciekawą szkatułkową kompozycją klipu w klipie. Nie przeszkadza mi zupełnie brak Michaela, bo - szczerze powiedziawszy - próba "opowiedzenia" tego utworu w inny (epicki - jak chcecie) sposób skończyłaby się ckliwą historyjką osadzoną w harlequinowych klimatach.
Chwilowo czas zrezygnować z próby stłamszenia Bad. Nie zmieniam zdania - dla mnie Michael w wersji agresywnej w ogóle nie jest wiarygodny. I aczkolwiek rozumiem cały jego skórzano-łańcuchowy entourage, to przepraszam - zbyt jest on wymuskany. Nie kupuję tego, przykro mi.
Dochodzę jednak do wniosku, że jest w tym zestawie klip, który drażni mnie na równi ze "Złym". Nie przekonuje mnie nic a nic, a łażenie Michaela za Tatianą tylko potęguje moją frustrację. Ilekroć oglądam ten klip to zawsze się zastanawiam, co to na litość wszelką ma być? No faktycznie - dwa stada i prymitywne zaloty. Homesick mnie z pewnymi stwierdzeniami ubiegła, więc się nie będę powtarzać. Jeśli to miała być opowiastka z przymrużeniem oka, to niestety - tu dopiero Michaelowi fabuła nie wyszła.
The Way You Make Me Feel poproszę.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
- Man in the mirror
Głos na Leave Me Alone, jak pozbyliście się "kłóika", to czas i pożegnać kolejny ,,bajkowy" teledysk" , któy mniej na mnie działa niż ,,kłoik" .Kłóik jest kłóikowy i śmieszny, kocham ,,kłóiki" są takie ,,kłoiczne".Choć Leave me Alone jest bardzo symbolicznym teledyskiem, kłóik jest dla mnie teledyskiem lepszym i zawierającym więcej symboli.
Króliki są bardzo płodne, więc czasami symbolizują dobrobyt. Na Wielkanoc królik jest używany w połączeniu z jajkami jako symbol płodności i obfitości z powodu jego zdolności do wyprodukowania tak wielu młodych.
Króliki są często kojarzone z lękiem. Czy jest jakaś sytuacja, która wzbudziła w tobie lęk? To, czego się boisz, jest często tym, co stwarzasz w swoim życiu, więc zmierz się ze swymi lękami, zamiast przed nimi uciekać. Afirmuj: 'mam w sobie zasoby, których potrzebuję, aby skonfrontować się z każdym lękiem w moim życiu.'
Ten znak również przenosi do wewnętrznej delikatności i miękkości. Czy projektujesz swoją energię na zewnątrz i w wyniku tego czujesz się zmęczony? Może jest czas ukryć się w swoim gniazdku i poczuć się delikatnym, łagodnym i receptywnym.
Królik jest również symbolem szybkiego, niezorganizowanego poruszania się, innymi słowy, przeskakiwania z jednej rzeczy na inną. Czy biegasz dokoła bez kierunku? Zatrzymaj się. Weź oddech. Zrelaksuj się. I zajmij się jedną rzeczą na raz. Miej dostęp do swych własnych celów i ustal swoje priorytety. Wybierz tę rzecz, która jest dla ciebie najważniejsza i skoncentruj się na robieniu tylko tego. Afirmuj: ‘Mam czas, którego potrzebuję do wypełnienia swoich celów’.
"Leave ,,kłóik" Alone"
Edit: a nie on juz odpadł
Króliki są bardzo płodne, więc czasami symbolizują dobrobyt. Na Wielkanoc królik jest używany w połączeniu z jajkami jako symbol płodności i obfitości z powodu jego zdolności do wyprodukowania tak wielu młodych.
Króliki są często kojarzone z lękiem. Czy jest jakaś sytuacja, która wzbudziła w tobie lęk? To, czego się boisz, jest często tym, co stwarzasz w swoim życiu, więc zmierz się ze swymi lękami, zamiast przed nimi uciekać. Afirmuj: 'mam w sobie zasoby, których potrzebuję, aby skonfrontować się z każdym lękiem w moim życiu.'
Ten znak również przenosi do wewnętrznej delikatności i miękkości. Czy projektujesz swoją energię na zewnątrz i w wyniku tego czujesz się zmęczony? Może jest czas ukryć się w swoim gniazdku i poczuć się delikatnym, łagodnym i receptywnym.
Królik jest również symbolem szybkiego, niezorganizowanego poruszania się, innymi słowy, przeskakiwania z jednej rzeczy na inną. Czy biegasz dokoła bez kierunku? Zatrzymaj się. Weź oddech. Zrelaksuj się. I zajmij się jedną rzeczą na raz. Miej dostęp do swych własnych celów i ustal swoje priorytety. Wybierz tę rzecz, która jest dla ciebie najważniejsza i skoncentruj się na robieniu tylko tego. Afirmuj: ‘Mam czas, którego potrzebuję do wypełnienia swoich celów’.
"Leave ,,kłóik" Alone"
Edit: a nie on juz odpadł
Tyle głosów na Leave me alone, a taki Man in the mirror jeszcze się tu kisi? Przestraszyliście się prowadzącej czy jak? Co niektórych tu pogięło z leksza albo i z grubsza nawet
Jak możecie wywalać Leave me alone? Pomijając mój sentyment do tego klipu, bo to jedno z pierwszych moich wspomnień związanych z Michaelem, że o szczęce nie wspomnę, ale przecież to jest protest-song, no jak można?
Podtrzymuję swój głos z poprzedniej rundy - Liberian Girl, dodatkowym motywem jest próba obronienia Leave me alone przed Wami
Jak możecie wywalać Leave me alone? Pomijając mój sentyment do tego klipu, bo to jedno z pierwszych moich wspomnień związanych z Michaelem, że o szczęce nie wspomnę, ale przecież to jest protest-song, no jak można?
Podtrzymuję swój głos z poprzedniej rundy - Liberian Girl, dodatkowym motywem jest próba obronienia Leave me alone przed Wami
Zdałem sobie sprawę, że boję się białych marynarek. Jako jeden z dwojga miałem taką na komunii świętej. A było nas 18 chłopa. Wszyscy pozostali na czarno. A kto się chce w 2 klasie wyróżniać.. Czas będzie wkrótce głosować na Smooth Criminal. Precz z wyrazistym!
Bitter you'll be if you don't change your ways