STYL MODA UBRANIA - Michael Jackson

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
DaX
Site Admin

Post autor: DaX »

Dzisiaj zakupiłem dwa zlote pasy cekinowe (bardzo podobne do Jam) narazie dalem do krawcowej aby przedluzyla jak dostane, wstawie zdjecia.

Kupiłem w Pepco ; :smiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
Winiar

Post autor: Winiar »

Czy ktoś wie gdzie w Warszawie można kupić mokasyny z podeszwą taką jak miał Michael, czyli ze skóry? Chodzi mi o to żeby były dobre do moonwalku...
Myślenie jest największym błędem jaki może popełnić tancerz. Musisz czuć! - Michael Jackson
Awatar użytkownika
--Mati--

Post autor: --Mati-- »

Z podeszwą ze skóry ciężko kupić, ale możesz zrobić tak jak kilku użytkowników na tym forum (w tym ja). Kup zwykłe mokasyny (szukaj sklepach z obuwiem, a nawet w marketach) i daj je szewcowi, aby przykleił odpowiednią skórę.
daria3891

Post autor: daria3891 »

Ej, ej! Wcale nie trudno. Ten sklep na pewno znajdziesz, a wiem, że podeszwy ze skóry robią ;-).
cut that out!
Awatar użytkownika
tony308

Post autor: tony308 »

No ale wątpie żeby ktoś przeznaczył 500 zł na same buty....ja zrobiłem sobie tak jak MATI- kupiłem na allegro mokasyny, dałem je do szewca, który przylepił mi skóre na podeszwy. Całość zamknęła mi się w około 35 zł ! A spójrzcie na jakość! http://www.youtube.com/watch?v=7UYLwLyyBMA
http://img844.imageshack.us/i/zdjcie0014.jpg/
http://img838.imageshack.us/i/zdjcie0013.jpg/
Obrazek
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Obrazek
Awatar użytkownika
--Mati--

Czy outfit z History Tour był zrobiony z takiego materiału? Na stronach z ubraniami MJ'a wszędzie widnieje stretch lycra, więc wydaje mi się, że to chyba to, ale wole się upewnić.

http://cgi.ebay.com/Light-Gold-Wet-Look ... 5d2b79d424
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

tony308 Jakiej firmy masz mokasyny?
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
kubag02

Post autor: kubag02 »

tony308 pisze:kupiłem na allegro mokasyny
Świetne są! Jest jeszcze ta aukcja? Jeśli tak, prosiłbym o link. japrosic
"Billie Jean umarła. Kto teraz potrafi tak zatańczyć i zaśpiewać ten kawałek?"
- użytkownik popularnego serwisu YouTube
Awatar użytkownika
TheMajkeL

Post autor: TheMajkeL »

Tak jak wyżej. ; )
Obrazek
Awatar użytkownika
Winiar

Post autor: Winiar »

Wie ktoś, gdzie w Warszawie można podbić mokasyny skórą?
Chodzi mi o to, czy macie jakiś szewców godnych polecenia, takich, którzy wiedzą o co chodzi z tą skórzaną podeszwą...
Z góry dzięki za jakieś namiary.
Myślenie jest największym błędem jaki może popełnić tancerz. Musisz czuć! - Michael Jackson
Dangerous Dancer

Post autor: Dangerous Dancer »

Winiar

Każdy szewc Ci podbije, zależy tylko od podeszwy, jaką masz.
Bo jak gumową laną, czy plastikową... To nie licz, że Ci to zrobi, bo się nie da niestety.
Gone too soon...
Awatar użytkownika
tony308

Wiec tak....buty te kupiłem za...uwaga...20 zł....były to buty używane, ale jak mi je przysłali to naprawdę wyglądały jak nowe. Dla higieny zdezynfekowałem jednak środek buta. Są to skórzane buty firmy Ralph Boston. Muszę powiedzieć, że jestem z nich zadowolony więcej niż w 100%.
Dangerous Dancer jeden szewc powiedział mi właśnie, że on nie podbije mi skóry, bo do gumowej i plastikowej podeszwy nie da się, nie będzie trzymać a ja miałem własnie gumową podeszwę. Poszedłem do innego a on powiedział, że nie ma najmniejszego problemu. Musiałem tylko załatwić mu skóre bo on takiej nie posiadał. Mam znajomego który wykonuje siodła na konie ze skóry, więc z tym nie było problemu. Dostarczyłem skóre, a po dwóch dniach buty były gotowe. Jak widać oprócz kleju podbił też gwoździkami. Obawy pierwszego szewca się nie sprawdziły, gdyż skóra trzyma mocno, nie widać żadnych śladów odklejania. Tak więc jak wspomniałem, całość zamknęła się w granicach 35 - 40 zł. Świetny wynik.
MATI ciężko jest określić materiał, którego nie widzisz na żywo, nie możesz dotknąć, ale rzeczywiście wygląda jak z HT.
Obrazek
Awatar użytkownika
--Mati--

Co do materiału, to znalazłem dobry. Pisałem do gościa, który szyje takie spodnie na ebay'u i dowiedziałem się, że odpowiedni materiał to ten:

http://cgi.ebay.com/T22-HD-Gold-Lycra-S ... 4cf21220bf
Awatar użytkownika
tony308

Szyjesz sobie spodnie z History Tour?:) wiesz mniej więcej jakie to koszty?
Obrazek
ODPOWIEDZ