Z podeszwą ze skóry ciężko kupić, ale możesz zrobić tak jak kilku użytkowników na tym forum (w tym ja). Kup zwykłe mokasyny (szukaj sklepach z obuwiem, a nawet w marketach) i daj je szewcowi, aby przykleił odpowiednią skórę.
Czy outfit z History Tour był zrobiony z takiego materiału? Na stronach z ubraniami MJ'a wszędzie widnieje stretch lycra, więc wydaje mi się, że to chyba to, ale wole się upewnić.
Wie ktoś, gdzie w Warszawie można podbić mokasyny skórą?
Chodzi mi o to, czy macie jakiś szewców godnych polecenia, takich, którzy wiedzą o co chodzi z tą skórzaną podeszwą...
Z góry dzięki za jakieś namiary.
Myślenie jest największym błędem jaki może popełnić tancerz. Musisz czuć! - Michael Jackson
Każdy szewc Ci podbije, zależy tylko od podeszwy, jaką masz.
Bo jak gumową laną, czy plastikową... To nie licz, że Ci to zrobi, bo się nie da niestety.
Wiec tak....buty te kupiłem za...uwaga...20 zł....były to buty używane, ale jak mi je przysłali to naprawdę wyglądały jak nowe. Dla higieny zdezynfekowałem jednak środek buta. Są to skórzane buty firmy Ralph Boston. Muszę powiedzieć, że jestem z nich zadowolony więcej niż w 100%. Dangerous Dancer jeden szewc powiedział mi właśnie, że on nie podbije mi skóry, bo do gumowej i plastikowej podeszwy nie da się, nie będzie trzymać a ja miałem własnie gumową podeszwę. Poszedłem do innego a on powiedział, że nie ma najmniejszego problemu. Musiałem tylko załatwić mu skóre bo on takiej nie posiadał. Mam znajomego który wykonuje siodła na konie ze skóry, więc z tym nie było problemu. Dostarczyłem skóre, a po dwóch dniach buty były gotowe. Jak widać oprócz kleju podbił też gwoździkami. Obawy pierwszego szewca się nie sprawdziły, gdyż skóra trzyma mocno, nie widać żadnych śladów odklejania. Tak więc jak wspomniałem, całość zamknęła się w granicach 35 - 40 zł. Świetny wynik. MATI ciężko jest określić materiał, którego nie widzisz na żywo, nie możesz dotknąć, ale rzeczywiście wygląda jak z HT.