HIStory Poster Full Versio poszukiwane w jakości HD !!!

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
Omega Supreme

HIStory Poster Full Versio poszukiwane w jakości HD !!!

Post autor: Omega Supreme »

Uwaga! Wczoraj napisalem do firmy zajmujacej sie drukowaniem plakatków czy wydrukowali by mi plakat History M.Jacksona ale Full Version i pokazalem im jedyną wersje jaką mam ( najwiekszą jaką mam) mowa o tym:

Obrazek

Chciałem to miec na format A0 czyli jakoś szerokie na 1metr10cm... ale odpisali ze to wyszło by marnie bo obrazek jest za mały na aż takie powiekszanie go... A szkoda..

czy ktos potrafiłby znalesc to w wiekszych rozdzielczosciach? nie wazne czy gif czy jpg czy bitmap :)
Ehh gdyby tak z tego np fototapete zrobić :)??? a to koszt wtedy tylko 120zł :)

Noi przy okazji pytanie.. czy to prawdziwa Full Versia ? Czy po częsci fake? Bo wiem ze na okladce DVD ukazano więcej. więc pewnie tak jak w przypadku nowej płyty MICHAEL okladka CD jest jedynie fragmentem wiekszego DZIEŁA :)
Ostatnio zmieniony pt, 11 lut 2011, 20:28 przez Omega Supreme, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Za mały z pewnością jest, ale gdyby był w tzw. Krzywych mógłbyś go zrobić nawet na billboard:D
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Detox

Post autor: Detox »

Wspaniale by to wyglądało jakby zrobić z tego obraz cyfrowy - niemal jak żywe. Nie chodzi już nawet mi o ten konkretny plakat ale jak ktoś ma takie rzeczy w bardzo dużej rozdzielczości niech się podzieli. ;-)
marcinl884

Post autor: marcinl884 »

Detox pisze:Wspaniale by to wyglądało jakby zrobić z tego obraz cyfrowy - niemal jak żywe. Nie chodzi już nawet mi o ten konkretny plakat ale jak ktoś ma takie rzeczy w bardzo dużej rozdzielczości niech się podzieli. ;-)
No właśnie. Fajnie by było też zobaczyć taki mega poster reklamujący koncert w Polsce.
Talitha

Post autor: Talitha »

Wpisujcie w wujka Google "Michael Jackson poster", rozmiar: "większe niż..." np. 4 Mpx.
Powinno starczyć, tylko to HD... nie wiem ;)
Ostatnio zmieniony pt, 11 lut 2011, 17:42 przez Talitha, łącznie zmieniany 2 razy.
Detox

Post autor: Detox »

Talitha pisze:Wpisujcie w wujka Google "Michael Jackson poster", rozmiar: "większe niż..." np. 4 Mpx.
Powinno starczyć, tylko to HD... nie wiem ;)
Przejrzałem i nic na tyle ciekawego jak plakat powyższy nie znalazłem. To chodzi o na prawdę coś dobrego a nie byle jakie zdjęcie w dużym formacie ;-)
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Mike pisze:Za mały z pewnością jest, ale gdyby był w tzw. Krzywych mógłbyś go zrobić nawet na billboard:D
nie rozumiem.. co znaczy w krzywych.. i czemu wtedy nawet na bilboard?
hubert9999

Post autor: hubert9999 »

Miał na myśli grafike wektorową
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Kurcze to mogło by być naprawde dobre rozwiązanie :)
Czy ktoś z forumowiczów potrafiłby jakimś programem zrobić z tej tapetki tapetę np 4 razy wiekszą a potem na dodatek np 6 razy większą ale w tej grafice wektorowej? -zapodac potem tutaj linki do tych 2 wersji?

Trochę wątpie by nadawalo sie to potem naprzyklad na zamowienie z tego Fototapety szerokiej na 3 metry ( w moze jednak?) ale zeby tak przynajmniej móc zamowić plakat szeroki na 2 metry 0 jakby to wygladało na scianie efektownie :)

ALBO: jeśli ktoś z was zna bardzo dobrze Eng i ma konta na wiekszych forach zagranicznych MJa.. moze by tam ktoś zrobil temat i wrzucił mojego linka I zapytał ludzi czy mają to w wiekszych wersjach bo jest potrzebne do druku plakatów ???

edit:
ps: wlasnie znalazłem jeszcze coś innego to mój drugi kandydat na plakat na ściane:) pierwszy raz to widze ale wyszło rewelacyjnie oczywiscie nie ma pewnie nigdzie wersji wiekszej... nadal priorytet to Full Verion HIStory Poster ;)

Obrazek
marcinl884

Omega Supreme, powiększyłem twoje zdjęcie z pierwszego posta w programie graficznym. Wygląda... sami oceńcie. Jeżeli chcesz mieć inną rozdzielczość (większą bądź mniejszą) tego to napisz w następnym poście, a ja spróbuję zrobić.
http://img824.imageshack.us/img824/8671 ... 333333.jpg
PS: Gdzie można wydrukować sobie taki plakat i ile on kosztuje???

tu masz to drugie. Robiłem co mogłem:
http://img577.imageshack.us/i/badmichae ... 17012.jpg/
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Hey marcin :) Wielkie dzieki to jak narazie najlepszy wynik jakosciowo przy takim powiekszeniu :)

PS zauwazcie ze ta super tapetka BAD powyzej jest sygnowana tym samym logo ART.. ... czy ktos wie gdzie jest jakas stgronka tworców tych tapet ? tapety maja adres email tej osoby moze bym napisal do niej i zapytal o wieksze rozmiary... bo jego strony nie znalazłem :)

A codo cen takich plakatów.. to A0 czyli szeroki na 1 METR plus 10 cm.. kosztuje 20zł... na allegro wpisz plakat i szukaj w cenach w okolichach 20zł :) a Fototapeta szeroka na 3 metry 120zł.. :) a codo plakatow to sa rozne rozmiary i ceny.. mozna zamowic dwa ( tapete przeciąc na poł i na scianie sklejasz 2 w 1 wielki... Ja sam jeszcze sie głowie i czytam nie chce pochopnie niczego zamawiac zanim nie znajde najlepszej opcji bez przeplacania. Jako ze jakosc powiekszanych tapet komputerowych nie jest Rewelacyjna.. to nie polecam drogich plakatów.. na takie szerokie na 2 metry wystarczy plakat jakosci bilboardu ..Poco placić za plakat super jakosci jak jakosci oni tobie nie polepszą :) ?

PS : MArcin czy to zrobiles wlasnie metoda grafiki wektorowej ??
marcinl884

Omega Supreme pisze:Hey marcin :) Wielkie dzieki to jak narazie najlepszy wynik jakosciowo przy takim powiekszeniu :)

PS zauwazcie ze ta super tapetka BAD powyzej jest sygnowana tym samym logo ART.. ... czy ktos wie gdzie jest jakas stgronka tworców tych tapet ? tapety maja adres email tej osoby moze bym napisal do niej i zapytal o wieksze rozmiary... bo jego strony nie znalazłem :)

A codo cen takich plakatów.. to A0 czyli szeroki na 1 METR plus 10 cm.. kosztuje 20zł... na allegro wpisz plakat i szukaj w cenach w okolichach 20zł :) a Fototapeta szeroka na 3 metry 120zł.. :) a codo plakatow to sa rozne rozmiary i ceny.. mozna zamowic dwa ( tapete przeciąc na poł i na scianie sklejasz 2 w 1 wielki... Ja sam jeszcze sie głowie i czytam nie chce pochopnie niczego zamawiac zanim nie znajde najlepszej opcji bez przeplacania. Jako ze jakosc powiekszanych tapet komputerowych nie jest Rewelacyjna.. to nie polecam drogich plakatów.. na takie szerokie na 2 metry wystarczy plakat jakosci bilboardu ..Poco placić za plakat super jakosci jak jakosci oni tobie nie polepszą :) ?

PS : MArcin czy to zrobiles wlasnie metoda grafiki wektorowej ??
Nie użyłem do tego grafiki wektorowej. Powiększyłem to w zwykłym programie graficznym.

Dzięki za odpowiedź z tymi plakatami.
Awatar użytkownika
Omega Supreme

hmmm to dziwi mnie ze zachowala sie dobra jakosc.. bo jak ja powiekszam to normalnym sposobem staje sie to rozmazane i gorsze niz twoje. nie wiem jaka metode zastosowałes...
moze ktos zrobi wektorowo jestem ciekaw jaki byłby wynik :) ?
hubert9999

Post autor: hubert9999 »

wektorowo można robić od nowa np obrazki które opieraja sie na geometrycznych kształtach. Raczej niemożliwe jest przerobienie grafiki rastrowej na wektorową tak, żeby to normalnie wyglądało. Kiedyś stosowałem tą metodę przy robieniu nadruku do koszulki z teledysku beat it(to pianinko z nutkami) ale tam były mało skomplikowane kszałty i kolry)...
Awatar użytkownika
M-J

Post autor: M-J »

Znalazłem trochę zdjęć wysokiej jakości:

1
2
3
The Thriller.....

Obrazek
ODPOWIEDZ