All in Your Name : The Bee Gees' Barry Gibb confirmed the existence of the anti-war song, which he had been collaborating with Jackson on in 2002. Had been intended for an album Jackson had been working on in 2003, but the album was never released .A demo version by Gibb and Jackson is known to exist
To jest piękne... Tylko dlaczego teraz pojawił sie ten snippet? moze Barry Gibb chce ja gdzies wydac?
@daria3891
2003r -Prayer For Peace (Michael Jackson, Barry Gibb) na necie jest instrumental tej piosenki ale to chyba fake..
Ostatnio zmieniony pt, 25 lut 2011, 22:33 przez mateu1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapowiada się na podniosłą popową piosenkę, coś w rodzaju hymnu. To pewnie jest fragment refrenu. Wpada w ucho, Michael brzmi fantastycznie!
Tytuł też bardzo mi się podoba, zwięzły, a wymowny.
Ostatnio zmieniony pt, 25 lut 2011, 22:29 przez Margareta, łącznie zmieniany 1 raz.
mi właśnie nie działała, dzięki dzina
szkoda, że taki krótki snippet.
Margareta pisze:Zapowiada się na podniosłą popową piosenkę, coś w rodzaju hymnu. To pewnie jest fragment refrenu. Wpada w ucho, Michael brzmi fantastycznie!
Tytuł też bardzo mi się podoba, zwięzły, a wymowny.
z tego cytatu , w moim pierwszym poście, wychodzi na to, że to jakiś ,,anty wojenny hymn" jestem ciekaw całości. choć nie lubię gdy śpiewa tak falsetowato
To jest na pewno strona Barrego Gibba?Jeśli tak to szykuję się nam ciekawy kawałek.Nic nie pozostało jak tylko czekać.Ile pewnie takich perełek Michael ma w swoim archiwum
Man in the mirror pisze:
z tego cytatu , w moim pierwszym poście, wychodzi na to, że to jakiś ,,anty wojenny hymn" jestem ciekaw całości. choć nie lubię gdy śpiewa tak falsetowato
Ja też nie lubię gdy przesadza, ale wydaje mi się, że tutaj będzie wszystko na swoim miejscu. Brzmi naprawdę dobrze, świeżo i bezpretensjonalnie jak za dawnych lat.
Margareta pisze:
Ja też nie lubię gdy przesadza, ale wydaje mi się, że tutaj będzie wszystko na swoim miejscu. Brzmi naprawdę dobrze, świeżo i bezpretensjonalnie jak za dawnych lat.
Tak, ta piosenka to kolejny dowód, że nie wypalił się muzycznie, piosenka już poruszyła nie których, choć jest snippetem. Myśle, że to umieszczone na płycie obok wcześniejszych snippetów (DYKWYCA,Blue Gangsta,APWNN, Slave to the Rhythm) byłoby czymś świetnym. Dziwie się, że Michael nie powrócił z takimi utworami, widać archiwa pełne, ciekawych muzycznie piosenek.
Pięknie głos Barrego się wkomponował w piosenkę. chcę więcej.
Nie wiem czy zauważyliście ale piosenka na stronie Barrego została otagowana znacznikiem "Coming Soon". Coś musi w tym być. Nie wypuszczałby sobie snippeta tak po prostu.
Pierwsze wrażenie po przesłuchaniu piosenki jest bardzo dobre Zobaczymy co będzie dalej.
Całkiem niezły kawałek może z tego być, żywe instrumenty, ładne harmonie i oczywiście fantastycznie brzmiący Michael (ubóstwiam jego falset), ale bardzo ciekawi mnie również, co Gibb planuje w związku z tym utworem i dlaczego udostępniony został akurat teraz. Skoro to jakaś antywojenna piosenka, może Barry wypuścił ją ze względu na rozlew krwi w krajach arabskich? Kto wie, równie dobrze mógł to zrobić zupełnie "od czapy" w ramach niespodzianki dla fanów. Oby jak najszybciej wyciekła całość.
Zapraszam na zajęcia taneczne 'Michael Jackson Style' w szkole tańca Smooth Moves Unique w Gdyni. Zajęcia odbywają się we wtorki i czwartki o 17. Dalsze info moge podać na gg <12707580>