Nowy posąg Michaela Jacksona

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Natalia-K

Post autor: Natalia-K »

Obawiam się, że tak skromny człowiek jak Michael wcale nie byłby zachwycony posągami. To jedynie zaspokojenie potrzeb, próżności innych ludzi...
Obrazek
Awatar użytkownika
maartynka

Post autor: maartynka »

Wyglada jak
ze Star Treka
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Pomnik Michaela Jacksona na stadionie Fulham

http://www.eurofutbol.pl/news/225130-Po ... ie-Fulham/
Awatar użytkownika
MJkacper

Post autor: MJkacper »

Ciekawe czy to przyjacielska pamięć czy chęć przyciągnięcia większej ilości ludzi na stadion... :-/
Z tego co wiem Michael pojawiał się na meczach Fulham i jestem za upamiętnianiem Jego Osoby ale w odpowiednich miejscach np. w miejscu gdzie nie będzie dodatkiem do jakiegoś obiektu który przyciągnie większą liczbę ludzi. Na starówce, w parku ale nie na stadionie :-/ i nie z chęcią zarobku jak to często bywa tylko z szacunku i podziwu dla osoby która ma być upamiętniona w takiej formie. Mam nadzieje że nie zrobią z niego Jokera czy czegoś równie ośmieszającego tak jak zrobili to w Rio... :-/
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Jednak mimo że jestem fanem uważam że tam przy stadionie pomnik Michaela nie powinien stanąć.Każdy piłkarz tej drużyny bardziej zasłużył na niego przy stadionie niż Michael.Bo MJ nic dla tego klubu nie zrobił tylko był przyjacielem prezesa i był raz na meczu
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Z szacunkiem dla Michaela ale, ten posąg jest ohydny! A tem "Michael" Ma taką dziwną szczękę jak człowiek z prehistorii. :-P nie podoba mi się.
Obrazek
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Zniekształcili mu twarz :surrender:
A i z czego jest wykonany ten pomnik?
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
ona

Post autor: ona »

Oooo to jest...przykre. Ciekawe czy twórcy podoba się jego dzieło glupija
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Rany połączenie Victory Tour z HIStory Tour. Okropieństwo. Rzygać mi się chce za przeproszeniem. Jedyny dobry pomnik Michaela to ten z okładki HIStory. Fuj :surrender:
Obrazek
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

Heart-break-er pisze:A i z czego jest wykonany ten pomnik?
Wygląda jak z plasteliny O_o

Prawda jest taka, że chyba na palcach jednej ręki można policzyć posągi, statuy czy figury Michaela, które są naprawdę dobre i wiernie oddają jego wizerunek. Nawet figury z gabinetów figur woskowych są niepodobne do oryginału, wiele im brakuje. A figura od Al Fayeda należy do jednego z koszmarków... Niestety...
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Nie wiem o co tyle krzyku. Niejedna komercyjna laleczka Michaela jest gorzej zrobiona. Tu nie chodzi o posąg sam w sobie, tylko o upamiętnienie artysty. To miłe i piękne, że ktoś chciał to zrobić, zrealizował plan ze wszystkimi formalnościami i wydatkami, żeby fani mieli chociażby sezonowe miejsce spotkań, żeby oddać honor i hołd wielkiemu Artyście. Chyba o to najbardziej chodzi.
więc wyluzujcie nieco. ;-)
Awatar użytkownika
bj

Post autor: bj »

Damianos60 pisze: MJ nic dla tego klubu nie zrobił tylko był przyjacielem prezesa
A może właśnie to jest najważniejsze, nie pomyślałeś?

Polaczki jak zwykle narzekają, że nie tam, że ktoś inny powinien, że brzydki, że się chce rzygać. No to się idźcie wyrzygać, ale niekoniecznie na tym forum, bo jednak MJ jest pozytywną postacią i jego pomniki mają służyć upamiętnieniu jego osoby, pozytywnemu celowi, a wam jak zwykle nic nie pasuje, tylko narzekania. W Polsce nawet takiego pomnika się nie doczekamy, tylko kolejnych programów czy artykułów, które po śmierci Michaela oczerniają. Ja bym chętnie widziała taki pomnik w Polsce, nawet na stadionie narodowym.
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

Oj, trochę niesprawiedliwe jesteście. Upamiętnienie - tak, zgoda, dobra rzecz, niech to robią, ale z głową. Jeśli komuś naprawdę zależy na upamiętnieniu przyjaciela, to powinien to zrobić dobrze, żeby to miało ręce i nogi. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że jak patrzycie na ten pomnik, to jest tylko ta myśl, że fajnie, że powstał. Chciał, nie chciał, forma przysłania odbiór. Darujcie, ale jeśli chcesz upamiętnić bliską osobę, nie pozwolisz na bubla, bo to ujmuje szacunku do tej bliskiej osoby. Jak dla mnie, to ten pomnik jest tak na "a niech już będzie taki". Wstydziłabym się coś takiego odsłaniać. Wykonawca dał ciała.
Obrazek
Awatar użytkownika
SuperFlySister

Post autor: SuperFlySister »

akaagnes pisze:Nie wiem o co tyle krzyku. Niejedna komercyjna laleczka Michaela jest gorzej zrobiona. Tu nie chodzi o posąg sam w sobie, tylko o upamiętnienie artysty. To miłe i piękne, że ktoś chciał to zrobić, zrealizował plan ze wszystkimi formalnościami i wydatkami, żeby fani mieli chociażby sezonowe miejsce spotkań, żeby oddać honor i hołd wielkiemu Artyście. Chyba o to najbardziej chodzi.
więc wyluzujcie nieco. ;-)
zgadam się , to dobrze , że przyjaciel pamięta o Michaelu i robi taki posąg. Może też to w sumie robić dla pieniędzy i zwiększenia popularności stadionu , ale słyszałam dziś w radiu i mówili , że piłkarze nie są z tego posągu zadowoleni. Ale moim zdaniem posąg w miare , gorsze lalki i laleczki na ebay-u widziałam.
ODPOWIEDZ