Shout

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Post Reply
Trinity

Shout

Post by Trinity »

Czy ktoś z was wie kiedy został wydany utwór Shout...ja nie moge pierwszy raz słyszałam to mi się śmiać chciało, bo to do Michaela nie podobne..fajny utworekale i tak wolę jego klasyki.
Pank

Re: Michael Jackson- Shout

Post by Pank »

Shout powstał najprawdopodobniej podczas prac nad Invincible (miał znaleźć się nawet na albumie, ale został zastąpiony bodajże Don't walk away), a wydany został na singlu Cry pod koniec 2001 r.
Captain_Eo1958

Post by Captain_Eo1958 »

Shout został zastąpiony przez You Are My Life, a nie Dont Walk Away.
Moim zdaniem ta piosenka powinna znależć się na albumie. Moim zdaniem jest lepsza niż You Are My Life, a poza tym jest bardzo oryginalna.

Captain_Eo1958
Asieńka =D

Post by Asieńka =D »

sory ze tutaj umieszcze to pytanie ale nie chce tworzycnowego tematu...
zapewne słyszeliscie piosenke "Ben" chciałabym sie dowiedziec kto to spiewa bo wydaje mi sie ze to nie michael ...hmm :))
Pank

Post by Pank »

A racja, You are my life. Dziękuję za poprawkę. ;>

Shout
właściwie lubię - brzmi kompletnie inaczej niż reszta muzyki Michaela. Ale nie pasowałby raczej do albumu. Chociaż po równie niepasującym utworze jak 2000 Watts?...
Asieńka =D wrote:zapewne słyszeliscie piosenke "Ben" chciałabym sie dowiedziec kto to spiewa bo wydaje mi sie ze to nie michael ...hmm :))
Nie wiem, czy to dlatego, że nie słyszałaś początkowych nagrań młodego Michaela i Jackson 5, czy dlatego, że ten głos wydaje Ci się inny niż na reszcie nagrań z lat 1969 - 1973. Ben to na pewno utwór Michaela... chyba, że znalazłaś to nagranie w wykonaniu innego artysty. ;-)

Jak pierwszy raz usłyszałem piosenkę z tego okresu, też miałem wrażenie, że to nie on. :]
joanna

Post by joanna »

Michael Jackson piosenkę "Ben" zaśpiewał jak był mały do filmu o tym samym tytule - piosenka dotyczy historii szczura imieniem Ben , wykonywał ją także w późniejszym okresie, gdy głos mu się zmieniał. Ale prawda jest, że on ją śpiewa.
THRILLER

Post by THRILLER »

Mnie Shout nie zachwyca. Jest jakimś tam eksperymentem który po którymś z kolei przesłuchaniu może doprowadzić do furii. Myślę że taki miał być, jakąś próbą zabawy i w tym jego wartość. Pomimo tego co drugi utwór na vincu wymienił bym na Schout. Przynajmniej w którymś miejscu tej płyty był by jakiś konkretny zwrot akcji i stylu.
Captain_Eo1958

Post by Captain_Eo1958 »

Asieńko, może Ty słyszałas Ben w wykonaniu Billy'ego Gilmana z 30th Anniversary i daltego Ci tak nie pasuje????
Billy ładnie zaśpiewał tę piosenkę, ale no cóż , Michael to Michael:-)
joanna

Post by joanna »

Słyszałam jedynie wykonanie piosenki Ben przez Michaela. Wydał ją w sierpniu 1972 jak miał skończone 14 lat. Ale dzięki za informację, spróbuje poszukać i porównać wykonanie tej piosenki przez innych artystów. :happy:
joanna

Post by joanna »

mam nadzieję, że Asieńka dotrze do orginału Michaela :happy:
Asieńka =D

Post by Asieńka =D »

wiecie co chyba to jednak Michael śpiewa chociaz ten głosik jest jeszcze dziecinny ale do rozpoznania :D:D ale śliiiiiiiiiiiiiiiczna jest ta piosenka :D SwEED :))) dzięki :*
Post Reply