Shout
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Re: Michael Jackson- Shout
Shout powstał najprawdopodobniej podczas prac nad Invincible (miał znaleźć się nawet na albumie, ale został zastąpiony bodajże Don't walk away), a wydany został na singlu Cry pod koniec 2001 r.
-
- Asieńka =D
A racja, You are my life. Dziękuję za poprawkę. ;>
Shout właściwie lubię - brzmi kompletnie inaczej niż reszta muzyki Michaela. Ale nie pasowałby raczej do albumu. Chociaż po równie niepasującym utworze jak 2000 Watts?...

Jak pierwszy raz usłyszałem piosenkę z tego okresu, też miałem wrażenie, że to nie on. :]
Shout właściwie lubię - brzmi kompletnie inaczej niż reszta muzyki Michaela. Ale nie pasowałby raczej do albumu. Chociaż po równie niepasującym utworze jak 2000 Watts?...
Nie wiem, czy to dlatego, że nie słyszałaś początkowych nagrań młodego Michaela i Jackson 5, czy dlatego, że ten głos wydaje Ci się inny niż na reszcie nagrań z lat 1969 - 1973. Ben to na pewno utwór Michaela... chyba, że znalazłaś to nagranie w wykonaniu innego artysty.Asieńka =D wrote:zapewne słyszeliscie piosenke "Ben" chciałabym sie dowiedziec kto to spiewa bo wydaje mi sie ze to nie michael ...hmm :))

Jak pierwszy raz usłyszałem piosenkę z tego okresu, też miałem wrażenie, że to nie on. :]
Mnie Shout nie zachwyca. Jest jakimś tam eksperymentem który po którymś z kolei przesłuchaniu może doprowadzić do furii. Myślę że taki miał być, jakąś próbą zabawy i w tym jego wartość. Pomimo tego co drugi utwór na vincu wymienił bym na Schout. Przynajmniej w którymś miejscu tej płyty był by jakiś konkretny zwrot akcji i stylu.
-
- Asieńka =D