Zosia-MJ pisze:Jestem w 7 niebie . Odkryłam cudną gierkę .
Minecraft - TO JEST TO!
Nie mogę nigdzie ściągnąć , a jestem nią zachwycona .
Gra ktoś?
Też się właśnie wciągnąłem w minecrafta. Gra robi coraz większą furorę. Pracuje nad mapą pod multiplayer ale gram też dla zabawy na single :)
Kilka moich budowli z singla :)

Dworzec Centralny :) W podziemiach ma 4 linie automatycznej kolejki - każda w innym kierunku.

2 Rollercostery - Złoty i Diamentowy. Złoty jedzie pionowo od najwyższego do najniższego punktu natomiast diamentowy jedzie pod wodę gdzie wybudowałem podwodną kopułę. W niej także znajduje się mały dworzec bo zrobiłem podwodne metro przez ocean.

Widok na dworzec , ville i rollercostery.

Fontanna i plac do odpoczynku :) Z tyłu znajduje się moja pierwsza baza jaką wybudowałem.

Najwyższa możliwa wieża (od najniższego do najwyższego punktu). Zrobienie jej kosztowało mnie ok. tydzień bo najpierw trzeba było wysadzić teren na 100 kratek TNT a potem wszystko zabudować aby ta dziura w powierzchni ziemi jakoś wyglądała.

Ta sama wieża widziana z dołu (w sumie ma 128 kratek wysokości - bez tej dziury można by było max 64.

Nowa ekspansja

Nowa ekspansja z bliska. Na razie wybudowałem tam ogromny Hotel , Bibliotekę i Port.

Kolejna ekspansja gdzie na razie bawię się z note blockami i mam ogromny system kopalni. Tam także mam fabrykę kamienia , mączki kostnej , piórek oraz szklarnie z automatyczną hodowlą kaktusów.
Generalnie grałem w Minecrafta jeszcze za czasów wersji Alpha ale znudził mi się szybko bo generator map był słaby. Teraz znacznie go poprawili oraz dodali mnóstwo fajnych rzeczy zatem gram ponownie i czuję ,że nieprędko przestane.