SLASH* Guns N' Roses *Velvet Revolver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
ewa

zdjęcia

Post autor: ewa »

Dominika pisze:A może ktoś chętny żeby streścić, co się u Gunsów w ostatnim czasie dzieje.
Widzę, że wszyscy chętni :hahaha:
To ja powrzucam chociaż trochę różnych nowych zdjęć Gunsów ze sceny i spoza sceny. Jak już nie wiadomo co się u nich dzieje (tzn. wiadomo, ale nikomu nie chce się tego napisać :-) ), to chociaż zdjęcia, żeby nikt nie zapomniał jak nasze pistolety i róża wyglądają.
Mam nadzieję, że te zdjęcia będą tu dobrze działać, bo się namęczyłam strasznie przy wrzucaniu ich na imageshack grrr

Axl, jego nowe lasencje i inne kobietki
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa

zdjęcia

ObrazekObrazek
słynne zdjęcie Axla z Polski "z różą w zębach"
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa

zdjęcia

takie różne
ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

niżej wreszcie jakieś zdjęcie na którym widać mojego Chrisa - zaznaczyłam go czerwoną strzałką :] i na zdjęciu też coś dla ciebie Dominika - zobacz na Dizzy'ego, on ma idealne ciałko i brzuch :p
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa

zdjęcia

na zdjęciach Richard, na pierwszym z Tommym
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa

Zdjęcia zrobione na lotnisku
To zdjęcie Robina jest niesamowite

Obrazek

jakaś fanka z Richardem i Robinem
ObrazekObrazek

z Ronem
ObrazekObrazekObrazek

i ktoś specjalnie dla Dominiki - Tommy :]
Obrazek

Axluś
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa

zdjęcia

Teraz zdjęcia Robina (czyli coś specjalnie dla SUNrise :]).
Zauważyliście, że Robin jest najczęściej spotykanym tak zwyczajnie na ulicy członkiem gunsów. W ogóle Gunsi (poza Axlem) nie są jakoś szczególnie chronionymi ludźmi. Tylko Axl porusza się z ochroną, on lubi robić ceregiele wokół własnej osoby, zresztą nie od dziś, zawsze lubił. No bo taka very important person jak Axl :hahaha: i miałby nie mieć co najmniej kilku ochroniarzy, jakby to wyglądało? [to była ironia :p]. Slasha to kiedyś strasznie śmieszyło, że za Axlem zawsze pełno ochrony chodzi. Slash poruszania się w towarzystwie ochrony nienawidził i żadnego swojego prywatnego ochroniarza do dziś dnia nie ma. Inaczej Axl, on to ma kilku. Pozostali Gunsi z nowego składu, tak jak i Gunsi z klasycznego, też żadnej swojej ochrony nie mają i do tego chodzą w zwyczajne miejsca, można ich spotkać w zwykłym barze, w sklepie, na lotnisku, na ulicy, gdziekolwiek... (bo podobno lubią sobie zwiedzać miasta w których koncertują, zwłaszcza Robin i dlatego ciągle ktoś go spotyka jak sobie spaceruje po mieście). Tak mi się wydaje, że jeśli ktoś jest naprawdę zdeterminowany i chce go spotkać, to ma praktycznie 100% szans na to, że mu się to uda. Wbrew pozorom najmniejsze szanse, na spotkanie z nimi w cztery oczy są właśnie na koncercie, przed koncertem, po koncercie, bo na koncertach czy tego chcą czy nie, zawsze jest pełno ochrony i dotarcie do Robina i pozostałych Gunsów jest wtedy niestety stosunkowo trudne.

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

KONIEC. :]
Obrazek
Awatar użytkownika
Dominika

Post autor: Dominika »

Ewa super zdjęcia, większość znam, ale niektórych wcześniej w ogóle nie widziałam, thanxxxX =]
ewa pisze:i ktoś specjalnie dla Dominiki - Tommy :]
Obrazek
Dlaczego mój Tommy na każdym zdjęciu wygląda jak wypłosz.
Ja go widziałam na żywo, on w rzeczywistości wygląda normalnie, wierzcie mi =]
niżej wreszcie jakieś zdjęcie na którym widać mojego Chrisa - zaznaczyłam go czerwoną strzałką :] i na zdjęciu też coś dla ciebie Dominika - zobacz na Dizzy'ego, on ma idealne ciałko i brzuch :p
Obrazek
Taaak bierzcie chłopcy przykład z Dizzyego! To ten na zdjęciu bez koszulki.
Obrazek
No, no, widzę że z Axlem coraz lepiej. Już koszulki zaczął ściągać, jeszcze trochę i będzie jak za dawnych lat.
Daję sobie głowę uciąć, że w tym momencie śpiewał song Mr. Brownstone =P.
A to ubranko mu się skurczyło w praniu, tak jak wczoraj moje firanki, czy jak?
Obrazek
Tę fotkę niedawno gdzieś widziałam, jest z ...zaraz, zaraz...z ...28 czerwca zrobiona w Norwegii w Oslo na głównej ulicy tego miasta, ulica nazywa się Karl Johan :-). Ten chłopak co jest na zdjęciu z Robinem to Nytunz fan Gunsów z Norwegii :], spotkał Robina kiedy ten sobie zupełnie samotnie spacerował po ulicy. Hmmm, a tak poza tym to naprawdę ładnie zapozowali :party:
Masz rację Ewa, co do spotykania Gunsów w zwyczajnych miejscach. Ludzie siedzą nieraz pod stadionem pół dnia, później się gniotą i przepychają na koncercie żeby np. takiego Robina chociaż przez 5 minut zobaczyć. Po co? Skoro żeby go spotkać wystarczy wyjść na miasto...
Obrazek
Historię tego zdjęcia też znam. Rano Gunsi przylecieli do jakiegoś miasta w którym miał być koncert (już nie pamiętam gdzie dokładnie). Spotkał ich na ulicy jakiś fan i zrobił sobie zdjęcia z każdym członkiem zespołu (chyba poza Axlem). Później wieczorem przed koncertem Gunsów ten sam fan spotkał z tyłu sceny Robina i pokazał mu zdjęcia, które zrobił sobie z Gunsami rano. Robin obejrzał zdjęcia i zauważył, że nie ma wśród nich zdjęcia, które ów fan zrobił sobie z nim i go spytał: "Hej! A gdzie jest zdjęcie które zrobiłeś sobie ze mną dziś rano?!" :-). Naprawdę autentyczna historia.
Obrazek
A tutaj właśnie, Robin porzucił swój wierny strój pirata na rzecz stroju indianina.
Robin to jest rewelacyjny chłopak, z luzem i niesamowitym poczuciem humoru. Dobrze, że jest w tym zespole, bez niego byłoby chyba smutno. Poza tym ...hmmm... w końcu przejął schedę po samym Slashu. Kiedyś to Slash był najbardziej wyrazistą osobą w zespole i chyba najbardziej przez fanów lubianą, a przy okazji też czymś w rodzaju maskotki w zespole, bo był uznawany za najbardziej charakterystycznego, najmilszego, miał najlepszy kontakt z fanami, głównie poza sceną, teraz te wszystkie funkcje przejął po Slashu Robin. I muszę stwierdzić, że nadaje się do tej roli idealnie.

- - -
Zmobilizowałaś mnie tymi zdjęciami do działania. Może niedługo parę wiadomości napiszę, jak mi się zachce, bo na razie mi się nie chce =]. Brakuje nam tu newsów z całych ostatnich dwóch miesięcy, zatem to będą trochę odgrzewane ciekawostki informacyjne =/.
Awatar użytkownika
Dominika

GN'R newsy

Uch zawzięłam się w końcu. Skoro obiecałam, to będą newsy! ale tylko te najnowsze z ostatniego tygodnia, i niestety dość pobieżnie, ale pisać w tej chwili więcej to ponad moje ograniczenia czasowe.

GN'R - NEWSY
KRÓTKIE PODSUMOWANIE EUROPEJSKIEJ TRASY [by Dominika]
Obrazek
Gunsi zakończyli swoją europejską trasę koncertową. Trasa rozpoczęła się 25 maja w Madrycie w Hiszpanii, a zakończyła 30 lipca koncertem na Wembley Arena w Londynie (Anglia). Łącznie w ciągu dwóch miesięcy zagrali 34 koncerty w 18 krajach dla blisko miliona osób. Axl na zakończenie podziękował: "I want to thank everyone in Europe and the UK for inspiring us and for giving us the opportunity to play for them."
Kolejny koncert odbędzie się już w USA - 23 września w Kalifornii.

Trasa (chyba pierwszy raz w historii GN'R) obyła się bez większych skandali, a co najważniejsze nie odwołano żadnego z zaplanowanych koncertów, co w przeszłości zdarzało się zespołowi nagminnie. Teraz (poza tym, iż zdarzało im się rozpoczynać koncerty nawet kilkugodzinnym opóźnieniem, z przyczyn różnych) ogólnie zespół spisał się wzorowo.

- incydenty zdarzały się, ale pojedyncze i z winy publiczności nie Axla. Jako przykład koncert z 22 lipca w Newcastle, który Gunsi z powodu głupoty jednego z fanów(?) byli zmuszeni skończyć przed czasem. Podczas utworu Nightrain ktoś rzucił w Axla monetą. Axl przerwał koncert, zszedł na chwilę ze sceny i zagroził, że jeśli jeszcze raz ktoś rzuci jakimś przedmiotem w kierunku sceny, to definitywnie przerwie koncert. Człowiek który uprzednio rzucił w Axla został przez ochronę z koncertu wyprowadzony. Po czym zespół wrócił na scenę. Niestety po chwili sytuacja się powtórzyła, Axl ponownie został uderzony tym razem jakimś ciężkim przedmiotem prosto w usta. I tym razem Gunsi zgodnie z wcześniejszą groźbą, definitywnie zeszli ze sceny nie dokończywszy koncertu.

Axl wypowiedział się na ten temat : "To, że zostałem uderzony to nic wielkiego. Jednak przerwaliśmy na chwilę koncert i daliśmy ostrzeżenie, że zespół Guns N' Roses nie toleruje nikogo kto wrzuca jakieś przedmioty na scenę w złych zamiarach, taka jest polityka naszego zespołu. Po czym wróciliśmy na scenę, ale sytuacja się powtórzyła, zostałem uderzony po raz drugi. Wtedy powiedzieliśmy dobranoc, zgasły światła i opuściłem scenę, mając za sobą pełne wsparcie zespołu i menagmentu. Mam nadzieję, że każdy z fanów dotarł po koncercie bezpiecznie do domu. Mam nadzieję, że zagramy dla fanów jeszcze niejeden koncert w Newcastle, już bez takich incydentów. Pozdrawiam".
Dizzy (klawiszowiec) dodał, że: "członkowie zespołu GN'R nie są na scenie celem lecz są muzykami. Za nie obejrzenie koncertu do końca niech publiczność "podziękuje" dwóm tchórzom, którzy najwyraźniej nie wiedzą jak należy zachowywać się na koncertach".

Ja osobiście decyzję zespołu całkowicie popieram. Szkoda tylko, że przez głupie popisy tych dwóch osób (zapewne nie mieli nic wspólnego z fanami GN'R, a przyszli na koncert jedynie się powydurniać) ucierpieli prawdziwi fani zespołu, którym (przez tych dwóch) nie było dane obejrzeć koncertu do końca. Dzięki Bogu, że w Warszawie obyło się bez takich idiotów, ludzie przyszli słuchać muzyki, a nie popisywać się w prymitywny sposób.
A propos fotka Axla ubranego w polską flagę - 15 czerwca 2006
Obrazek

- A teraz miła niespodzianka od Axla dla fanów.
29 lipca podczas trwania koncertu na Wembley, Axl zgotował wielką niespodziankę dla fanów. Ogłosił, że po koncercie około godziny 4 nad ranem odbędzie się akustyczny kameralny koncert GN'R w klubie Cuckoo Club na Regents Street dla 100 osób. Po czym wziął kartkę i przeczytał 20 wylosowanych nazwisk fanów, którzy znajdowali się tego wieczoru na koncercie na Wembley. Osoby te dostały specjalne przepaski, które upoważniały je na wstęp do klubu za free. Co więcej ostatnia z wyczytanych przez Axla osób dostała dodatkowo zaproszenie na koncert GN'R, który odbędzie się 23 września w Los Angeles. Osoba ta ma przez zespół pokryte koszty przelotu na koncert, wstęp i pobyt w USA. (Axl to jest jednak wspaniałym wariatem =], nie ma się co dziwić, że fani mimo wszystko tak wiernie przy nim trwają, ...jak się umie robić swoim fanom tak NIEZWYKŁE niespodzianki).

- A teraz kilka zdań o akustycznym koncercie
Jak napisałam był totalną niespodzianką, zagrany dla jedynych 100 osób. Rozpoczął się o 4:00 nad ranem i trwał 1,5 godziny. Koncert był w całości filmowany przez ekipę GN'R (być może szykuje się DVD).
- Setlista koncertu akustycznego:
You're Crazy,
Mr. Brownstone,
Used To Love Her,
Patience,
Welcome To The Jungle,
Knockin' On Heaven's Door,
Sweet Child O' Mine,
Sway,
Sailing,
Nightrain,
IRS,
Paradise City

- oraz zdjęcia z występu w klubie
Obrazek

Po koncercie akustycznym jeszcze tego samego dnia (30 lipca) czekał Axla kolejny koncert, w tym drugi w ciągu jednej doby na Wembley. Niestety zagranie 3 koncertów w ciągu jednej doby! odbiło się na zdrowiu Axla. Pod koniec koncertu Axl stracił przytomność (na skutek problemów z ciśnieniem i niskim poziomem cukru we krwi), a dwa ostatnie utwory z zaplanowanej setlisty zaśpiewał za Axla Sebastian Bach (poprosił go o to menadżer GN'R). I w taki sposób (szkoda, że w taki) zakończyła się europejska część trasy GN'R.
Jeśli mówimy o omdleniu... Axl poczuł się źle już rano, zaraz po zagraniu koncertu akustycznego. Lekarz sugerował mu, żeby całkowicie odwołał swój ostatni koncert na Wembley, zapowiedziany na wieczór. Jednak Axl odpowiedział mu: "fuck that, I have a show to do, and I am not missing it." (Pieprzyć to, mam koncert do zagrania i go nie opuszczę). Jak postanowił tak zrobił, wyszedł na scenę mimo, że się cały czas źle czuł. W końcu po zaśpiewaniu 17 utworów, raz - głos odmówił mu posłuszeństwa, dwa - zemdlał,... ale to niesamowite, widać, jak bardzo zależy mu na fanach, że robił wszystko aby ich nie zawieść, chciał dotrwać do końca koncertu (nawet narażając swoje zdrowie).
Życzymy Axlowi dużo zdrowia, niech się chłopak kuruje, bo najdalej za rok mamy nadzieję go oglądać i słuchać znowu w Polsce =]. W końcu obiecali, a Merck zapowiedział, że Gunsi wrócą do Europy w 2007 roku, czekamy...
- na koniec kilka zdjęć z koncertu na DOWNLOAD FESTIVAL 11 czerwca

c.d.n.
Nergal

Post autor: Nergal »

Mam wielką prośbę Na początku istnienia forum S. pisała że powstała bajka pt. Scooby-Doo Meets Guns N' Roses ja ją juz kiedyś gdzieś widziałem ale nie mogę jej znaleźć :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :surrender: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy: :nerwy: jeśli ma ktoś jakiś link czy coś podobnego to proszę mi podrzucić. Z góry dzięki
jola

Post autor: jola »

Dominika - dzięki za to podsumowanie, ślicznie to napisałaś, jak będziesz miała czas to może sobie coś jeszcze przypomnisz..? ;-)
Awatar użytkownika
Dominika

VR - newsy

Velvet Revolver - NEWSY

Scott Weiland
Obrazek- Pod koniec lipca odbyło się mini tournee Velvet Revolver po Kalifornii i Nevadzie.
Wystąpili:
21 lipca w Las Vegas (Nevada) zdjęcia z koncertu
22 lipca w Costa Mesa (California) zdjęcia z koncertu
27 lipca w Highland (California) zdjęcia z koncertu
29 lipca w Kelseyville (California)
30 lipca w Paso Robles (California) zdjęcia z koncertu

- Utwór "Slither" zespołu Velvet Revolver będzie jedną z 12 kompozycji, które znajda się na składance pt: "Serve". Dochód ze sprzedaży tej płyty zostanie przeznaczony organizacji humanitarnej World Hunger Year (WHY) zajmującej się zwalczaniem głodu i biedy w Ameryce.
Oto pełna lista utworów, które znajdą się na owej płycie:
1. Bruce Springsteen - "Secret Garden" (String Version)
2. Aerosmith - "Jaded" (Acoustic Mix)
3. Dido - "Life For Rent"
4. The Strokes - "Alone, Together" (Home Recording)
5. Ray LaMontagne - "Shelter"
6. Coheed and Cambria - "A Favor House Atlantic"(Live Acoustic Version)
7. Velvet Revolver - "Slither"
8. Modest Mouse - "Ocean Breathes Salty"
9. DMC (featuring Sarah McLachlan) - "Just Like Me"
10. Good Charlotte - "Lifestyles of the Rich & Famous"(Live Acoustic Version)
11. Lenny Kravitz - "Let Love Rule"
12. The Hold Steady - "Chicago Seemed Tired Last Night"

Więcej informacji na stronie worldhunger...

Obrazek - Duff (bas) i Matt (perkusja) udzielili się na debiutanckiej płycie japońskiej popowo-rockowej piosenkarki (modelki i aktorki) Anny Tsuchiya.
Płyta zatytułowana "Strip me?" jest już w sklepach.
Więcej na japan-expo
Awatar użytkownika
Dominika

Slash - newsy

Slash - NEWSY
- Pojawił się już nowy teledysk Derek Sherinian'a do nagranej na nowo słynnej piosenki "In the Summertime" z udziałem Billy Idola (wokal) i Slasha (gitara).
Można go obejrzeć na youtube, polecam =].
ifo.

- Slash ponownie zagrał z Camp Freddy. Występ odbył się 6 sierpnia w Los Angeles.
Więcej info. + zdjęcia na blogu Dave Navarro oraz na oficjalnej stronie Camp Freddy i blogu Billy Morrisona

Odnośnie Camp Freddy jako ciekawostka. Zespół niedawno nagrał cover piosenki "Surrender" zespołu Cheap Trick. Piosenka ta znajdzie się na soundtracku do filmu "Employee of the Month". Producentem będzie Mike Clink (m.in. znany ze współpracy nad pierwszą solową płytą Slasha "It's five O'Clock..." i niegdyś producent płyt Guns N' Roses). Więcej: na blabbermouth

- do sklepów trafił już soundtrack do filmu "Szybcy i wściekli: Tokyo Drift".
Slash udzielił się w utworach "Mustang Nismo" oraz "Welcome To Tokyo". zobacz

Obrazek - Slash na płycie ARMINE APPICE PROJECT - ULTIMATE GUITAR ZEUS. Na płycie udzielili się tacy gitarzyści jak: Slash (Velvet Revolver), Brian May (Queen), Yngwie Malmsteen, Stevie Salas, Steve Morse (Deep Purple), Richie Sambora (Bon Jovi), Vivian Campbell (Def Leppard), Ty Tabor (King's X), Mick Mars (Motley Crue), Zakk Wylde (ex- Black Sabbath), Neal Schon (Journey), Pat Travers, Seymour Duncan i Ted Nugent.
Gitarę Slasha słyszymy w utworze "Where You Belong".

Z działu, bardziej plotki niż newsy, bo jak na razie, nigdzie nie mogę znaleźć oficjalnego potwierdzenia tej wiadomości jakoby
Obrazek- Slash był specjalnym gościem na nowym albumie meksykańskiej gwiazdy pop Pauliny Rubio (na zdj.). Album nazywa się "Ananda''. Pierwszym singlem z tej płyty będzie ''Ni una sola palabra'', jego premiera odbędzie się 18 września.
Jeżeli ktoś zna język hiszpański, więcej na ten temat może poczytać sobie tutaj

- Przyuważyłam, że Slash dorobił się kolejnego tatuażu - wytatuował sobie logo papierosów Gitanes, które aktualnie pali.
Jest nim tańcząca Cyganka (tatuaż na środku pleców Obrazek)
Awatar użytkownika
ewa

fotki

Dominika pisze:Ewa super zdjęcia, większość znam, ale niektórych wcześniej w ogóle nie widziałam, thanxxxX =]

you’re welcome
ok. Dominika, Ty piszesz newsy ja ładuję foty i jakoś damy radę :]

Zatem ode mnie kolejna porcja nowych zajefajniastych zdjęć.
Nie chce mi się ich komentować po kolei, które jest skąd.
GN'R w Europie 25 maja-30 lipca zdjęcia ciąg dalszy... (czyli tak to mniej więcej wyglądało... :] )
(proszę nie kopiować linków bezpośrednio do tych zdjęć na inne strony i fora, będę wdzięczna)
z koncertów
Genialne ujęcia (wielkie brawa dla fotografa) Axl / Ron [na ostatnim]

dalszy ciąg zdjęć
ObrazekObrazekObrazek

izzy
ObrazekObrazekObrazek

z Pragi 13 czerwca. Szóstka z plusem dla fotografa za niecodzienne ujęcia Robina (na dwóch pierwszych zdjęciach :-) )
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa

Axl fotki

GN'R w Europie 25 maja - 30 lipca zdjęcia... ciąg dalszy... )
(proszę nie kopiować linków bezpośrednio do tych zdjęć na inne strony i fora)
Axl
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa

zdjęcia

GN'R w Europie 25 maja - 30 lipca zdjęcia... ciąg dalszy... )
(proszę nie kopiować linków bezpośrednio do tych zdjęć na inne strony i fora)

Izzy w Polsce, Stadion Legii - na zdjęciu (w środku) z zespołem 650 North, który to usiłował nas "rozgrzewać" jako pierwszy przed Gunsami.
Obrazek

Gunsi
ObrazekObrazek

...Dizzy, Richard, Robin.... wsiadając do samochodu w drodze na koncert
(chyba we Włoszech? ale może ktoś z was lepiej poznaje, bo ja sobie głowy uciąć nie dam, że to było w Italii)

ObrazekObrazekObrazek

Richard i Izzy :cool:
Obrazek

gadżety :-)
ObrazekObrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ