Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Hollywood Tonight
Mógłby być nawet "sequelem" Billie Jean (podobny styl, podobny klimat) gdyby wszystko dopracowano jak trzeba - od aranżacji począwszy, na melodii i słowach skończywszy. W tej postaci jest tylko jej bledziutkim odbiciem.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
ABmoonwalker

Post autor: ABmoonwalker »

Best Of Joy
Niech przynajmniej podium wyjdzie takie jak chciałem. Na razie nic mi nie wyszło w dobrej kolejności :-/
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Much Too Soon
Ta piosenka pewnie, gdyby NO odbywało się powiedzmy tydzień po premierze płyty, mialaby u mnie szansę nawet na podium. Ale odkąd Xscape nagrał swoją wersję, wersja króla popu zbladła i przebić się przez interpretację Pawła nie może. Wersja Xscape'a wzrusza do łez nawet zbiorowo. Nie wierzycie?

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Wierzymy. Agato?

ObrazekObrazekObrazek

Much Too Soon.
Żądamy dostęp do dem z Michaela! Harmonijka burzy piękną kompozycję, którą polubiłem właśnie... ale w wersji z lat 80. Ta, która wyciekła przed premierą do sieci albumu. Pewnie to samo dotyczy Behind The Mask zresztą. Tu coś się ewidentnie gryzie; na tle wszystkiego, Best Of Joy daje mi znacznie, znacznie więcej. Cenne uporządkowanie, przede wszystkim.
Awatar użytkownika
TheMajkeL

Post autor: TheMajkeL »

Teraz "polecimy inną ścieżką". Głos na Behind The Mask
Tak, tak. Utwór jest świetny, lecz nie urzekł mnie swoją magią. Nie wracam do niego tak często jak do np. HT czy MTS. W BTM jest za dużo wszystkiego.
Ktoś mówił, że nie wytrzymuje słuchając BoJ. Ja nie trawię BTM.
demo. Tak jak w przypadku AD pod tym względem przedobrzyli.
Ostatnio zmieniony sob, 30 kwie 2011, 13:26 przez TheMajkeL, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Ludzie! Opamiętajcie się! Głosujecie na "Much Too Soon" ? To przecież o jedną rundę za wcześnie! Wszyscy wcześniej narzekali na Best Of Joy, że słodkie, spiepszone, itp. A tu teraz zmiana punktu widzenia i wszyscy ruszyli w kierunku przepięknej ballady?
Owszem, rozumiem że przeciek bardziej Was urzekł, ale nie ma aż tak znaczącej zmiany w piosence jak w przypadku Another Day, więc nie rozumiem jak dodanie 1 instrumentu może wywoływać u was głosy na Much Too Soon :surrender:

Po prostu... Much Too Soon... :surrender:
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Best Of Joy ja będę głosował na MTS dopiero jak Best Of Joy odpadnie. Byle by tylko Behind The Mask nie odpadło.
Obrazek
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Sabotaz i 5 kolumna!
Best Of Joy. przy Much Too Soon, to przyciężkawa landryna.

juz nawet nie chce mi sie poprawiac tego co powyzej, jakby ktokolwiek czytal tego posta i zastanawial sie co u diabla tu sie dzieje, to tylko bezczelne proby moderancji ograniczenia wolnosci wypowiedzi.

glosuje na BEST OF JOY !
i to jedyna sluszna linia.
Ostatnio zmieniony sob, 30 kwie 2011, 16:55 przez homesick, łącznie zmieniany 1 raz.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

TheMajkeL pisze:Teraz "polecimy inną ścieżką". Głos na Behind The Mask
Tak, tak. Utwór jest świetny, lecz nie urzekł mnie swoją magią. Nie wracam do niego tak często jak do np. HT czy MTS. W BTM jest za dużo wszystkiego.
Ktoś mówił, że nie wytrzymuje słuchając BoJ. Ja nie trawię BTM.
demo. Tak jak w przypadku AD pod tym względem przedobrzyli.
Chyba masz rację. W wersji finalnej za dużo o kilka elementów, głównie o wklejone odgłosy z koncertu i wyeksponowany głos chórzystki. Ale nie zdołano nadmiarem dźwięków przykryć jego przeszywającego na wskroś, niesamowitego głosu :love:.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Vesna

Post autor: Vesna »

Ode mnie po raz enty głos na best of joy. Nie przekonuje mnie ani muzycznie, ani lirycznie, a MTS bije ją na łopatki już w I takcie.
BTM broni głównie zadziorny wokal MJa i dobra muzycznie kompozycja (chociaż eee heee ee troche wychodzi mi już trochę bokiem ;). notowania HT po nakręceniu video spadły u mnie znacznie, ale jak dla mnie utwór może wdrapać się na podium, skoro zostały takie 4 tracki a nie inne, MTS natomiast doskonale pokazuje, że nie trzeba fajerwerków, aby utwór bronił się sam, chociaż harmonijka akurat w tej obronie nieco przeszkadza.
BOJ jest po prostu najsłabsze, choć - nie przeczę - emocjonalnie może złowić parę duszyczek... :>
Obrazek
Zając Poświąteczny ;)
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Ponownie na Best Of Joy.
magnolia pisze:Best Of Joy - taka fajna piosenka, a tak sknocona. Za wysoki wokal, jeszcze trochę podkręcić i byłby jak w piosenkach chipmunksów. Chyba, że to piosenka skomponowana specjalnie dla Alvina i spółki?
Może kiedyś wycieknie wersja bez żadnych wspomagaczy... nenene Oby!
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

Głos oddaje naMTS poniewaz byłem nią zauroczony przez pierwsze 10 przesłuchań , teraz z wieksza chęcią słucham BOJ'a niż MTS :)
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

Much Too Soon

W starciu Much Too Soon vs Best Of Joy wybieram tę drugą opcję,ponieważ bynajmniej jak dla mnie Best Of Joy ma w sobie ten niepowtarzalny wokal który przekonuje mnie do siebie na 100% i nie potrafię wytłumaczyć dokładnie dlaczego tak jest,ale również dlatego,że mnie się osobiście wydaję ,iż tą piosenką Michael chciał podziękować nam fanom za te wszystkie lata wsparcia w tych wszystkich trudnych dla niego chwilach ;-)
Awatar użytkownika
Noemi

Post autor: Noemi »

O rany, została najsilniejsza czwórka i bądź tu człowieku mądry i wybierz z tej czwórki utwór najsłabszy... Głupio tchórzyć przed końcem, więc głosuję dalej... tym razem na

Best of Joy

z bardzo ciężkim sercem, bo naprawdę uwielbiam ten utwór. Zastanawiałam się nad BOJ i "Much Too Soon". Generalnie MTS rzadko słucham (na pewno o wiele rzadziej niż BOJ), ale ten utwór to kwintesencja Michaela i po prostu nie mam sumienia go wyeliminować na tym etapie. Ciężko o jakąś skomplikowaną argumentację, dlaczego głosuję akurat na BOJ, bo naprawdę żadnej "skazy" w tym utworze nie widzę. Ale jeśli trzeba... Powiedzmy, że na tę chwilę jestem przejedzona poświątecznymi babkami, mazurkami i lukrowanymi barankami, więc słodkości mi na razie wystarczy ;)

(kolejny etap to będzie masakra...)
Awatar użytkownika
mateu1

Post autor: mateu1 »

Much Too Soon
Piękny, króciutki utworek jednak nie na tyle dobry, aby znaleźć się na podium. MTS nadaję się na kołysankę, trochę uspokaja po wysłuchaniu całej płyty, a mnie czasem nawet usypia :ziew:
Zablokowany