A tak na marginesie, to dlaczego zawsze są kpiny z Chrześcijaństwa, a nie np. Islamu?
Ona myśli, że interpretuje to w swój sposób...Heart-break-er pisze:No dobra, ale są inne tematy i rzeczy, którymi mogłaby przykuwać uwagę paparazzich jak np. naćpać się, kandydować na gubernatora, przypadkowy sex w ubikacji z nie znajomym/znajomą/znajomymi ewentualnie... wyrzucać dzieci przez balkon![]()
A tak na marginesie, to dlaczego zawsze są kpiny z Chrześcijaństwa, a nie np. Islamu?
A nie, bo chrześcijanie nie potrafia się bronić. To raz, a dwa, że jakby tylko zrobiła coś o Islamie albo Żydach to podniósłby się kwik, że jest antycośtam. A szkoda.Man in the mirror pisze:bo chrześcijan jest więcej;p
Gdzieś czytałem na internecie (nie z jednego źródła) że ten teledysk kosztował aż 10 milionów! (Scream tylko 7TheMajkeL pisze:Skąd to info, że to coś pobiło Scream pod względem budżetu?
bo jeśli się nie mylę żyjemy i czerpiemy z kultury zachodniej na podwalinach jednak chrześcijańskich. ta mitologia jest nam zrozumiała i to ona dla niektórych jest opresyjna.A tak na marginesie, to dlaczego zawsze są kpiny z Chrześcijaństwa, a nie np. Islamu?
' Judas ' to nie jedyny teledysk, który podobno jest najdroższym na świecie.Heart-break-er pisze:Gdzieś czytałem na internecie (nie z jednego źródła) że ten teledysk kosztował aż 10 milionów!
owszem, to Maria, ale nie matka Jezusa, tylko Maria Magdalena.MichuP15 pisze:' Judas ' to nie jedyny teledysk, który podobno jest najdroższym na świecie.Heart-break-er pisze:Gdzieś czytałem na internecie (nie z jednego źródła) że ten teledysk kosztował aż 10 milionów!
Klip ' From Yesterday ' zespołu 30 Seconds To Mars, który nagrany był w Chinach ponoć kosztował 13 milionów dolarów.
http://pl.wikipedia.org/wiki/30_Seconds_to_Mars
video: http://www.youtube.com/watch?v=RpG7FzXrNSs
W takim razie to ja już nic nie wiem ...
Wracając do teledysku Gagi.
Ja za nią nie przepadam. Teledysk mi się nie podoba. Czy Lady Gaga próbuje tam .. nie wiem ... udawać Maryję, czy coś w tym stylu?
Skądś słyszałem, że fabuła teledysku chyba miała pokazywać miłość Maryi do Judasza...
A nawet jeśli teledysk tyle kosztował i pobił ' Scream ' to nie ma się czym przejmować bo to, co uczynił Michael w swojej karierze nie pobije niczego.
edit: jeszcze info o koncercie: http://www.hbo.pl/movie/lady-gaga-prese ... den_-70847
: ]
To wskazuje tylko na to jak bardzo ta kobieta jest walnięta.MichuP15 pisze:Skądś słyszałem, że fabuła teledysku chyba miała pokazywać miłość Maryi do Judasza...
to słyszałeś, czy obejrzałeś i wyciągnąłeś wnioski...bo nie rozumiem skąd bierzesz opinie na jakiś temat.MichuP15 pisze:Skądś słyszałem, że fabuła teledysku chyba miała pokazywać miłość Maryi do Judasza...
a ha ha hainvincible_MJ pisze: Poza tym, sam tekst piosenki jest żenujący http://www.tekstowo.pl/piosenka,lady_gaga,judas.html
"I just speak in future tense
Judas kiss me if offenced,
Or wear an ear condom next time"
miłość Marii Magdaleny do Judasza, to pikuś przy miłości Marii Magdaleny i Jezusa ukazanej przez Scorsese w "Ostatnim kuszeniu Chrystusa", nie mówiąc o jakichś tam "Kodach Leonarda Da Vinci" i setkach innych zabaw z biblią.marcinokor pisze: To wskazuje tylko na to jak bardzo ta kobieta jest walnięta.
dobrze, że zwracasz na to uwagę. Sam dopiero poznałem tekst i przyznam, że nie jest zły. co tylko udowadnia, że Gaga ma talent.marcinokor pisze:a ha ha ha Bojowy -wojna
tekst akurat jest bardzo dobrze wyważony jak na pokazanie historii miłosnej między dwiema najbardziej kontrowersyjnymi postaciami z Biblii, prostytutką i zdrajcą.
ale i tu niby łopatologiczna symbolika przerasta krytykantów i widać ani "judaszowy pocałunek" wiele wam nie mówi, ani też nawiązanie do obciętego ucha jednego ze sług arcykapłanów, którzy przyszli pojmać Jezusa.
Może chrzest w Jordanie? Albo Wielki Potop z czasów Noego?SuperFlyB. pisze:Pytanie: jak rozumiesz tą scenę gdy Gaga jest zalewana przez wodę? Jedyny moment gdy mój mózg sie gubi :)
oj mi się częściej gubi, ona tam ma chyba 4 wcielenia, o ile jestem w stanie odróżnić Matkę Boską od Marii Magdaleny, tak z dalszymi mam problem.SuperFlyB. pisze:Pytanie: jak rozumiesz tą scenę gdy Gaga jest zalewana przez wodę? Jedyny moment gdy mój mózg sie gubi :)