PARIAS: w Indiach: osoba należąca do najniższej grupy społecznej, będącej poza systemem czterech tradycyjnych kast: W dawnych Indiach pariasi byli pozbawieni praw i pogardzani tak bardzo, że uważano, iż samo ich dotknięcie przynosi hańbę.
Parias - Pelson, Włodi , Eldo
Oficjalne forum: http://pariasforum.pl/viewforum.php?f=5
Odsłuch: http://www.youtube.com/watch?v=5PEQvzFm ... F202A4C539
Wiem że dużo osób uważa werble jako nudy, ale nie ważna jest otoczka tylko ich tekst. Bo on wychodzi z głębi serca i jest szczery!
ZAPRASZAM DO POGAWĘDKI :)
PARIAS - zapraszam do pogawędki o hip hopie :)
-
PARIAS - zapraszam do pogawędki o hip hopie :)
Kiedyś ludzie nie potrzebowali Boga bo mieli rozumy,
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
- cocainegirl
Uwielbiam hip-hop. :) Zwłaszcza szczere do bólu teksty wykonawców. Moim ulubionym raperem jest 2Pac, a zaraz po nim Eminem. W Tupacu urzekła mnie jego historia. Wychowywanie się na ulicy, matka ćpunka, życie w biedzie, aż w końcu wybicie się. Był szczery i dbał o swoje prawa, co nie każdemu się podobało. Zginął okrutną śmiercią.
W Eminemie... hmm... najbardziej teksty jego piosenek, np. ,,When I'm Gone'', ,,Like Toy Soldiers''. Również jego historia. Poważne pobicie i uczenie się od nowa mówić, w czym pomagało mu rymowanie :)
Co do PARIAS - świetne teksty i muzyka. Uważam jak Ty -
W Eminemie... hmm... najbardziej teksty jego piosenek, np. ,,When I'm Gone'', ,,Like Toy Soldiers''. Również jego historia. Poważne pobicie i uczenie się od nowa mówić, w czym pomagało mu rymowanie :)
Co do PARIAS - świetne teksty i muzyka. Uważam jak Ty -
, ale muszę przyznać że ''otoczka'' również mi się podoba. ;)firefenix18 pisze:nie ważna jest otoczka tylko ich tekst
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."