Konkurs z Nagrodami Michael Jackson: The Experience
- invincible_MJ
- Man in the mirror
Moje ulubione to:
Workin' Day and Night - "Czy się stoi czy się leży 2 tysiące się należy" (Man in the mirror)
I Just Can't Stop Loving You - "Już dochodzę...." (Xicor)
Blood on the dance floor - "Zuzia ma twój numer!" (Xander)
Dirty Diana - "Wierna Fanka" (DzwoneczekMJJ) lub "Blachara" (Noemi)
The Girl Is Mine - "Laska! Do nogi!" (Renata)
Ghosts - "Są duchy, jest impreza" (Martinesino)
Streetwalker - "tuptuś" (KINGG)
Ale wybrać jedno to jest niemożliwe!!
Współczuję Ci Piotrek, masz ciężki orzech do zgryzienia. Ale skąd mogłeś przypuszczać, że MJówki mają takie świetne pomysły
W każdym razie powodzenia życzę, a i podziękuję od razu, bo dawno się tak nie uśmiałam na tym forum, brakowało tu bardzo takiego rozluźnienia, także dziękuję Piotrowi za ten konkurs i wszystkim uczestnikom zabawy za genialne propozycje.
I czekam z niecierpliwością na wynik
Workin' Day and Night - "Czy się stoi czy się leży 2 tysiące się należy" (Man in the mirror)
I Just Can't Stop Loving You - "Już dochodzę...." (Xicor)

Blood on the dance floor - "Zuzia ma twój numer!" (Xander)
Dirty Diana - "Wierna Fanka" (DzwoneczekMJJ) lub "Blachara" (Noemi)

The Girl Is Mine - "Laska! Do nogi!" (Renata)

Ghosts - "Są duchy, jest impreza" (Martinesino)
Streetwalker - "tuptuś" (KINGG)
Ale wybrać jedno to jest niemożliwe!!

I czekam z niecierpliwością na wynik

Moi faworyci:
PODIUM
1
2
PODIUM
1
ten tytuł doprowadził mnie do łezMartinesino pisze:Billie Jean- Szybko chwycę się za krocze, moonwalkiem was zaskoczę

2
3Man in the mirror pisze:Workin' Day and Night - ,,Czy się stoi czy się leży 2 tysiące się należy"
4Xander pisze:Stranger in Moscow: Królik na haju, naprawdę w Bombaju
Scholl pisze:They don't care about us- Kozakiewicz
- Piotr Ubisoft
Drogie MJówki i Drodzy MJowcy!
Serdecznie dziękuję za przesłane propozycje. agusiaa_w miałaś rację: to wyjątkowo trudny orzech do zgryzienia. Od myślenia boli mnie głowa, bo pomysły naprawdę świetne. Pamiętajcie, że to nie koniec naszej zabawy, bo teraz z dwójki Finalistów wybieramy zwycięzcę.
Ale do rzeczy:
- bardzo mi się podobały Wasze przeróbki oparte na zasadzie podobieństwa oryginalnych angielskich słów do polskich i tworzenie takich perełek, jak "Rock with You" - ,,Rok z tobą", "Idzie rak, nieborak", "Billie Jean" - "Jeans Billego", "Pili Gin", czy "Beat it" - "Bidet"!
- genialne w swojej prostocie były: "Another Part of Me" - "Mój kolejny kawał", "Black or White" - "Zebra", "Kawa z mlekiem czy bez?", "Speed demon" - "Struś pędziwiatr", "Sunset Driver" - "Słoneczny patrol", a także "Remember the Time" - "TRRAP TAP TAP!" i "Speed Demon" - "Wziuuuuu"
- zaskakujące i słodkie: "Heal the World" - "Globus z plasterkiem"
- oraz to, że duch twórczości Michaela inspiruje polskich wykonawców
"Bad" - "Typ niepokorny", "Thriller" - "A gdy jest już ciemno".
Jednak uznałem, że nagrody otrzymają...
Martinesino i niesamowitym rzutem na taśmię Amelia!!!
Martinesino za śmiałą i jakże trafną dla choreografii Michaela
rymowanki na temat "Billie Jean"- "Szybko chwycę się za krocze, moonwalkiem was zaskoczę"
Amelia Tytuły piosenek Michaela z gry "Michael Jackson: The Experience" ukazane jako cytaty z kultowych powieści oraz filmów? Tego jeszcze nie było! Nawiązania do "Ojca Chrzestnego", "Lśnienia". "Bruneta wieczorową porą". Coś niesamowitego. Ale najpiękniejsze tłumaczenie to "Will You Be There":
- "Puchatku?
-Tak Prosiaczku?
- Nic, tylko chciałem się upewnić, że jesteś." (Kubuś Puchatek)
Martinesino, Amelia - serdecznie gratuluję! Macie zaklepane nagrody, a teraz oddaje Wasz los w ręce Forumowiczów, którzy wybiorą Najlepszego Tłumacza.
Wszystkim raz jeszcze serdecznie dziękuję za przesłane propozycje i zapraszam do głosowania!
Najlepszy Tłumacz to:
1. Martinesino?
2. Amelia?
Pozdrawiam,
Serdecznie dziękuję za przesłane propozycje. agusiaa_w miałaś rację: to wyjątkowo trudny orzech do zgryzienia. Od myślenia boli mnie głowa, bo pomysły naprawdę świetne. Pamiętajcie, że to nie koniec naszej zabawy, bo teraz z dwójki Finalistów wybieramy zwycięzcę.
Ale do rzeczy:
- bardzo mi się podobały Wasze przeróbki oparte na zasadzie podobieństwa oryginalnych angielskich słów do polskich i tworzenie takich perełek, jak "Rock with You" - ,,Rok z tobą", "Idzie rak, nieborak", "Billie Jean" - "Jeans Billego", "Pili Gin", czy "Beat it" - "Bidet"!
- genialne w swojej prostocie były: "Another Part of Me" - "Mój kolejny kawał", "Black or White" - "Zebra", "Kawa z mlekiem czy bez?", "Speed demon" - "Struś pędziwiatr", "Sunset Driver" - "Słoneczny patrol", a także "Remember the Time" - "TRRAP TAP TAP!" i "Speed Demon" - "Wziuuuuu"
- zaskakujące i słodkie: "Heal the World" - "Globus z plasterkiem"
- oraz to, że duch twórczości Michaela inspiruje polskich wykonawców

"Bad" - "Typ niepokorny", "Thriller" - "A gdy jest już ciemno".
Jednak uznałem, że nagrody otrzymają...
Martinesino i niesamowitym rzutem na taśmię Amelia!!!
Martinesino za śmiałą i jakże trafną dla choreografii Michaela

Amelia Tytuły piosenek Michaela z gry "Michael Jackson: The Experience" ukazane jako cytaty z kultowych powieści oraz filmów? Tego jeszcze nie było! Nawiązania do "Ojca Chrzestnego", "Lśnienia". "Bruneta wieczorową porą". Coś niesamowitego. Ale najpiękniejsze tłumaczenie to "Will You Be There":
- "Puchatku?
-Tak Prosiaczku?
- Nic, tylko chciałem się upewnić, że jesteś." (Kubuś Puchatek)
Martinesino, Amelia - serdecznie gratuluję! Macie zaklepane nagrody, a teraz oddaje Wasz los w ręce Forumowiczów, którzy wybiorą Najlepszego Tłumacza.
Wszystkim raz jeszcze serdecznie dziękuję za przesłane propozycje i zapraszam do głosowania!
Najlepszy Tłumacz to:
1. Martinesino?
2. Amelia?
Pozdrawiam,
Piotr Ubisoft
- Man in the mirror
-
- Piotr Ubisoft
Witajcie!
serdeczne dzięki za oddane głosy. Pozwolę sobie zbierać je do piątku, by w weekend formalnie ogłosić kto został Najlepszym Tłumaczem (choć przecież to będzie widać w Waszych głosach
)
anias bardzo mi miło, może po takich zachętach coś jeszcze wpadnie mi do głowy i stworzymy kolejną zabawę?
Dangerous Dancer i Scholl to od Was się dowiedziałem, jak się taki typ kapelusza nazywa
a co do samej Fedory, to mogę Wam powiedzieć tylko tyle, że jest ona z Krakowa. Nie napiszę nic więcej, bo jeszcze dostanę bana za kryptoreklamę
. Z tego co widzę to takie kapelusze są dostępne w prawie każdej galerii handlowej - bo moda na nie wróciła w wielkim stylu (co mnie bardzo cieszy). Więc musicie się rozejrzeć.
Pozdrawiam
serdeczne dzięki za oddane głosy. Pozwolę sobie zbierać je do piątku, by w weekend formalnie ogłosić kto został Najlepszym Tłumaczem (choć przecież to będzie widać w Waszych głosach

anias bardzo mi miło, może po takich zachętach coś jeszcze wpadnie mi do głowy i stworzymy kolejną zabawę?
Dangerous Dancer i Scholl to od Was się dowiedziałem, jak się taki typ kapelusza nazywa

Pozdrawiam
Piotr Ubisoft
-
- Piotr Ubisoft
Uwaga, uwaga! Uroczyście informuję, że Zwycięzcą naszej zabawy i Najlepszym Tłumaczem (a właściwie Tłumaczką) została
Amelia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Do Zwycięzcy (Zwyciężczyni) kieruję pytanie co wybierasz:
oficjalną koszulkę z gry Michael Jackson: The Experience, czy kapelusz???
Martinesino i Amelia wyślę do Was wiadomości z prośbą o adresy pod które mam wysłać nagrody.
Raz jeszcze SERDECZNIE WAM GRATULUJĘ i OGROMNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM MJÓWKOM I MJOWCOM za udział w konkursie.
Serdecznie i gorąco pozdrawiam,
Piotr Ubisoft
Amelia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do Zwycięzcy (Zwyciężczyni) kieruję pytanie co wybierasz:
oficjalną koszulkę z gry Michael Jackson: The Experience, czy kapelusz???
Martinesino i Amelia wyślę do Was wiadomości z prośbą o adresy pod które mam wysłać nagrody.
Raz jeszcze SERDECZNIE WAM GRATULUJĘ i OGROMNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM MJÓWKOM I MJOWCOM za udział w konkursie.
Serdecznie i gorąco pozdrawiam,
Piotr Ubisoft
Piotr Ubisoft
Najmocniej dziękuję za to wyróżnienie.
Czuję się zaszczycona i doceniona ;)
Na dodatek okrzyknięta Najlepszym Tłumaczem. Ciekawe czy będę mogła się tym tytułem posługiwać oficjalnie ;)
PS: Wybór padł na koszulkę ;)
Niech faceci śmigają w kapeluszach.
Czuję się zaszczycona i doceniona ;)
Na dodatek okrzyknięta Najlepszym Tłumaczem. Ciekawe czy będę mogła się tym tytułem posługiwać oficjalnie ;)
PS: Wybór padł na koszulkę ;)
Niech faceci śmigają w kapeluszach.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain