Nie ma to jak płyta Prince'a

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Amelia pisze:A jak my się rozpoznamy- fani dwóch muzycznych gigantów? Jakieś znaki szczególne dla członków MJPT?
flaga z Michaelem Jacksonem i Prince też będzie zaskoczony ;-) ...albo biała rękawiczka nenene
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Raczej obrażony. Wiecie, że on kocha być numerem jeden ;)
Biała rękawiczka, to niezły pomysł.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Amelia pisze:A jak my się rozpoznamy- fani dwóch muzycznych gigantów? Jakieś znaki szczególne dla członków MJPT?
Jeżeli zobaczycie wysokiego, chudego gościa pchającego się pod samą scenę - to ja :)

BTW Amelia, dziękuję za polecenie Emancipation, świetny album, choć baaardzo specyficzny. Zdecydowanie wyczuwa się nastrój szczęścia i wolności. No i te 3 godziny. Trochę długo, dużo do analizowania, studiowania i przede wszystkim poznawania. Najłatwiej słucha się ostatniej płyty, w końcu najbardziej 'dance'owa'. Druga płyta jest przyjemna, pierwszej jeszcze nie rozgryzłem do końca.

EDIT: jeszcze pytanie: jakie bootlege polecacie? Chodzi mi głównie o 'studyjne', coś z okresu Crystal Ball i Love Symbol
Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

SuperFlyB. pisze:jeszcze pytanie: jakie bootlegi polecacie?
Dream Factory- wstępna wersja Sign'O'The Times, w połowie składająca się z innych tracków. I The Undertaker, w całości gitarowe dołączone w śladowych ilościach do czasopisma gitarowego, teraz wyłącznie w drugim obiegu. Jak tu.
Koncertowo szukaj z "aftershow" w tytule. Choć właściwie wszelkie koncerty live są świetne.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

A polecicie jakiś dobry sposób na przekonanie o rodziców o tym, że nikt mnie nie zabije na koncercie małego ? :)
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

kaem: Wielkie dzięki. The Undertaker jest fantastyczny, Dream Factory jeszcze nie słuchałem, musi trochę poczekać :)
"Aftershow" jeszcze nie mam żadnego, live'ów kilka.

Pitrzel: ciężka sprawa. Nie masz nikogo kto by z Toba pojechał? Myślę o znajomych
Obrazek
Awatar użytkownika
Pitrzel

SuperFlyB. pisze:
Pitrzel: ciężka sprawa. Nie masz nikogo kto by z Toba pojechał? Myślę o znajomych
Też o tym myślałem, jestem w trakcie poszukiwań.
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Prince wczoraj pojawił się z piosenką Can You Feel It, na koncercie dla ok. 100 osób. amj coś Wam więcej może napisać, jak chcecie.
A tu<< zabawny artykuł o Prince'ie z internetowej witryny radiowej 3. Koleś musiał mieć niezłą fazę, jak to pisał.
Fragment:
1980 to nie tylko początek oficjalnych stosunków dyplomatycznych między Izraelem a Egiptem - to także rok, w którym Prince zaczął zakładać koszule z żabotami.
Coraz większe wyrafinowanie tekstylne zbiegło się z od dawna kiełkującym seksualnym gawędziarstwem. "Head" to piosenka o zmierzającej na swój ślub dziewicy, która, uległszy czarowi podmiotu lirycznego, oferuje mu seks oralny w myśl zasady "wilk syty, owca cała". A nie od dziś wiadomo, że wilk musiał się nasycić. Nawet za cenę pogwałcenia (sic?) norm społecznych – następny numer na płycie to "Sister", historia kazirodczych kontaktów dojrzewającego brata i dojrzałej siostry. Wszystko to w pięciuset tysiącach egzemplarzy.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

Na forum Prince'a w trakcie organizacji jest Purple Bus. Przydałoby się kilka osób jeszcze. Wtedy koszty na jedną osobę się automatycznie zmniejszą. Wyjazd jest z Warszawy.

Co tu więcej pisać? Szczegóły są poniżej. Wystarczy kliknąć i wejść w odpowiedni temat.
kaem pisze: Obrazek
Książe przyjeżdża do Polski raz na 53 lata więc WARTO tam być.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Pitrzel

Naprawdę warto. Ja się cieszę strasznie, praktycznie od parunastu dni żyję koncertem Małego. Zachęcam tych, którzy się jeszcze zastanawiają - rejestrować się na prince-online i jedziemy! ;]
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

Teź tam będę ;) nie mozna przepuscic takiego wydarzenia
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
Amelia

Post autor: Amelia »

Połączyłam przyjemne z ... przyjemnym- koncert Prince'a z tygodniowym pobytem nad morzem.
Bilet już dawno zakupiony ;)
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...

Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Awatar użytkownika
Pitrzel

W końcu! Nowiutki bilecik prosto z Empiku na 2 lipca !
Ahh przynajmniej teraz mogę być pewny. Do zobaczenia w Gdyni ;]
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Połączyłam przyjemne z ... przyjemnym- koncert Prince'a z tygodniowym pobytem nad morzem.
Bilet już dawno zakupiony ;)

Ja też i koncert ma trwać ponoć 2 godziny!!!!
Mam pytanie o której warto być skoro puszczają od 16.00 aby zadekować się blisko sceny?Ma ktoś doświadczenia z Openerem?
Jedzie ktoś z Wrocławia??Weźcie proszę te białe rękawiczki to się wyłapiemy w tłumie ;-)
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Pitrzel

Mi się zdaję, że jak najwcześniej, właśnie kolo 17, bo zjadą się zapewne fani z całej Europy, a dobrze by było bić jak najbliżej Księcia ;)
ODPOWIEDZ