Rammstein!

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
aga100

Rammstein!

Post autor: aga100 »

W tym temacie chciałabym zebrać do kupy miłośników trochę cięższej muzyki, czyli Rammsteina. Oczywiście na wstępie chcę powiedzieć, że Michaela też słucham, jednak Rammstein ma olbrzymi wpływ na moje życie i dzięki temu zespołowi w moim pokoju zagościły trzy gitary, jak również poznałam takie grupy jak Black Sabbath, Judas Priest itd.

Zapraszam do dyskusji o Waszych ulubionych piosenkach, albumach i teledyskach. ;-)
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Ło Matko, doczekali się!! Sama kiedyś myślałam o założeniu dla Nich tematu nenene

Najkrócej ujmując: <3 Muzyczna Miłość Mojego Życia <3
Ich wpływu na moje życie nawet nie staram się opisać, bo bym tego nie ogarnęła. Książkę mogłabym o tym machnąć glupija

Jak mi odbiło na punkcie Michaela, to często zastanawiałam się, czy udało Mu się Im dorównać. Po jakimś czasie stwierdziłam, że z wielu powodów nie mogę tego porównywać :-) ale śmiało mogę powiedzieć, że gdyby nie Oni, byłabym teraz zupełnie kimś innym xD zarówno, jak chodzi o gust muzyczny, jak i osobowość, bo poza samą muzyką, poznałam mnóstwo Ich fanów, którzy mnie w jakiś sposób kształtowali, itd.

No i z Nimi wiąże się sporo z najważniejszo-najpiękniejszych chwil życia mego. Amen.

Narazie tyle uzewnętrzniania się ;-)

Aha, no i być może dalej nie lubiłabym Niemiec/Niemców/języka niemieckiego. A tak...jeden z ulubionych krajów i ukochany język nenene

<3 RAMMS+EIN <3
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aga100

Zaczynałam trochę ostrożnie, ale teraz widzę, że mogę walić z grubej rury ;-)
Gdy pierwszy raz usłyszałam Rammsteina, to był dla mnie przełom, od tego czasu właściwie zaczęłam słuchać muzyki! Jak tylko cokolwiek widzę gdzieś związanego z Rammsteinem, muszę to zabrać, oprawić w ramkę i powiesić na ścianie w pokoju. Ostatnio, gdy czytałam test BMW M3 coupe i autor wspomniał tam o R+, to prawie nie oszalałam z radości! Tak nawiasem mówiąc, to pisząc tego posta słucham ''Laichzeit'' ;-).
Szczerze mówiąc, to nie mogę powiedzieć, że jakaś piosenka jest moja ulubiona. Wszystkie kocham, dlatego trochę mnie dziwi, że tylko o ''Americe'' wszyscy słyszeli, ale lepsze to niż nic.
Awatar użytkownika
gosieq

aga100 pisze:Zaczynałam trochę ostrożnie, ale teraz widzę, że mogę walić z grubej rury ;-)
Oj, możesz, zdecydowanie. Nigdy nie wiadomo, gdzie trafisz na fanów...a właściwie...fanatyków Rammstein ;D
aga100 pisze:Gdy pierwszy raz usłyszałam Rammsteina, to był dla mnie przełom, od tego czasu właściwie zaczęłam słuchać muzyki!
Mnie Oni wciągnęli w cięższe klimaty i tak oto stałam się Dzieckiem Mroku :diabel:
aga100 pisze:Jak tylko cokolwiek widzę gdzieś związanego z Rammsteinem, muszę to zabrać, oprawić w ramkę i powiesić na ścianie w pokoju. Ostatnio, gdy czytałam test BMW M3 coupe i autor wspomniał tam o R+, to prawie nie oszalałam z radości!
Też tak miałam kiedyś glupija
Teraz mam do tego wszystkiego większy dystans, ofkors, ale jak Ich zaczynałam słuchać (2001), to było szzzzaleństwo! Palpitacje za każdym razem, jak gdzieś w ogóle zobaczyłam wzmiankę o Nich, czy logo xD masakra..
Nie mówiąc o godzinach spędzonych przed TV w oczekiwaniu na teledyski. Jeszcze tymbardziej za czasów VIVA ZWEI, która uwielbiała Ich puszczać, tak samo, jak wiele innych alternatywnych wykonawców, których aktualnie uwielbiam (choćby Oomph!, Project Pitchfork, Placebo, Zeromancer, Unheilig, Wolfsheim, etc)
aga100 pisze:Szczerze mówiąc, to nie mogę powiedzieć, że jakaś piosenka jest moja ulubiona. Wszystkie kocham, dlatego trochę mnie dziwi, że tylko o ''Americe'' wszyscy słyszeli, ale lepsze to niż nic.

Jak ja zaczynałam Ich słuchać, to sporo osób lubiło "Sonne" :-)
To tak idzie falami, bo przecież kilka lat wcześniej "Du hast" też było hiciorem :D

To od kiedy Ich słuchasz? :-)
I mów szybciutko, czy zaliczyłaś jaki(e)ś koncert(y)?

No i ładny avatar ;-)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aga100

Mam nadzieję, że nie zostanę wyśmiana, bo Rammsteina słucham od półtora roku, jednak słucham go bardzo intensywnie! :dance: Moi rodzice już tego nie wytrzymują, bo codziennie, gdy odrabiam zadanie wtóruję Tillowi, więc często zamiast telewizora słyszą ''Eins! Hier kommt die Sonne!'', albo ''Reise, Reise, Seemannreise, jeder tuts auf seine Weise!''.

Jak pewnie przypuszczaszasz, niestety nie byłam na żadnym koncercie, ale czekam na jesienną trasę koncertową po Europie, jednak nawet gdy nie będzie koncertu w Polsce, wybieram się do Pragi 11 listopada.

Szczerze mówiąc, zanim popadłam w Rammsteinowy szał, w ogóle o nich nie słyszałam. Mój szwagier puścił mi w samochodzie ''Mutter'' i ''Spieluhra'' w zimę, rok temu. O ironio, było to niewiele czasu po ostatnim koncercie w Polsce :smutek:
Awatar użytkownika
gosieq

aga100 pisze:Mam nadzieję, że nie zostanę wyśmiana, bo Rammsteina słucham od półtora roku, jednak słucham go bardzo intensywnie!
Nie zosatniesz wyśmiana nenene każdy kiedyś zaczynał. Jak by nie spojrzeć, zaczęłaś mniej więcej w moim wieku :-) tylko kilka lat później.
aga100 pisze:Moi rodzice już tego nie wytrzymują, bo codziennie, gdy odrabiam zadanie wtóruję Tillowi, więc często zamiast telewizora słyszą ''Eins! Hier kommt die Sonne!'', albo ''Reise, Reise, Seemannreise, jeder tuts auf seine Weise!''.
Moi nie narzekali, bo oboje lubią Rammstein :knuje:
Moja Mama w ogóle uwielbia ich teledyski, a jak puszczam płyty w domu, często przychodzi do pokoju się pobujać :hahaha:
aga100 pisze:Jak pewnie przypuszczaszasz, niestety nie byłam na żadnym koncercie, ale czekam na jesienną trasę koncertową po Europie, jednak nawet gdy nie będzie koncertu w Polsce, wybieram się do Pragi 11 listopada.
Oj, do Pragi też bym sobie pojechała, bo w miarę blisko. Ale u nas pewnie będą kilka dni później (?) Osobiście mam nadzieję, że znowu w Łodzi w Atlas Arenie i znowu z tym podziałem płyty na 2 części. Dzięki temu udało mi się wbić praktycznie pod scenę. W miejsce, o którym marzyłam odkąd zaczęłam Ich słuchać, czyli dokładnie naprzeciwko Paula :love:
aga100 pisze:Szczerze mówiąc, zanim popadłam w Rammsteinowy szał, w ogóle o nich nie słyszałam.

No to mnie brat puszczał "Du hast" z kasety ze ścieżką z "Matrixa" i uparcie twierdziłam, że mi się nie podoba, bo za dużo komputera w tej muzyce xD ...tak naprawdę mówiłam tak, żeby mu zrobić na złość, LOL. Ehhh...miało się te 11 lat..
2 lata później byłam już fanatyczką ;-)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aga100

Pamiętam, jak miałam 6, albo 7 lat, moja siostra mi pokazała teledysk do ''Links 2 3 4''. Nie wiedziałam w tedy, jak można tego słuchać! Potem na 8 lat kompletnie o Rammsteinie zapomniałam, więc można uznać, że go nie znałam.

Teraz właściwie wszystko co robię, jest podporządkowane Rammsteinowi. Oczywiście, bez przesady, ale na przykład, jak coś gram na gitarze, to prawie zawsze jest jakaś piosenka Rammsteina. Niestety, R+ ma taki minus, że zawsze kiedy np. śpiewam jakąś piosenkę, muszę sobie najpierw przypomnieć, o czym jest, żebym nie zaśpiewała czegoś dziwnego!

Wiele osób w mojej szkole dziwi się, że słucham akurat R+, bo z wyglądu jestem ostatnią osobą, która mogłaby go słuchać. Z zachowania też. Jestem jedną z najchichszych i najspokojnieszych osób w klasie!

Przepraszam, że tak przeskakuje z tematu na temat, ale szczerze mówiąc to jedno z pierwszych forum, na których piszę na poważnie, więc nie mam doświadczenia ;-)
Awatar użytkownika
gosieq

aga100 pisze:Pamiętam, jak miałam 6, albo 7 lat, moja siostra mi pokazała teledysk do ''Links 2 3 4''. Nie wiedziałam w tedy, jak można tego słuchać!
Oj, bo akurat Links jakieś cudowne nie jest nenene
Ale klip zacny, nie powiem. Z resztą, oni kiepskich klipów, poza "Pussy", nie mają :-)
aga100 pisze:Teraz właściwie wszystko co robię, jest podporządkowane Rammsteinowi.
Wiesz, trochę Ci tego zazdroszczę :-) ja mam, niestety...baaaardzo niestety, ten etap za sobą. A szkoda, bo te lata największego szaleństwa na Ich punkcie były najcudowniejszymi w moim życiu, naprawdę. I myślałam, że takie coś nie ma szans się powtórzyć, bo jednak raz w życiu ma się te 13, 14, 15 lat. Aż oszalałam na punkcie Michaela i stwierdziłam, że jednak da się choć troszkę do tego wrócić.

Cudnie jest mieć takiego wykonawcę gdzieśtam w którymś momencie życia :-)
aga100 pisze:Wiele osób w mojej szkole dziwi się, że słucham akurat R+, bo z wyglądu jestem ostatnią osobą, która mogłaby go słuchać. Z zachowania też. Jestem jedną z najchichszych i najspokojnieszych osób w klasie!
Ja też ;-) kiedyś w klasie, teraz na roku. Ale to właśnie, wiesz, dla równowagi. Spokojne na codzień, to po szkole/zajęciach Rammstein :diabel:
aga100 pisze:Przepraszam, że tak przeskakuje z tematu na temat, ale szczerze mówiąc to jedno z pierwszych forum, na których piszę na poważnie, więc nie mam doświadczenia ;-)

A Feuerrader vel. FR vel. Fojer znasz? :knuje:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

Nie tylko nie oni.. Moj brat ich uwielbia a ja mu płytę schowałam bo nas chciał zamęczyć ;)
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Awatar użytkownika
gosieq

Justine, oddaj bratu płytę! nenene
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aga100

Jestem zalogowana na Feuerraderze, ale głównie dla czytania Feuernoweli ;-)

Mam tam taki sam nick jak tutaj. Mam sklerozę, więc wolę z tym nie kombinować.

Może czasem jeszcze wchodzęna jakieś forum o saksofonie, ale niezbyt często. Ogólnie, jestem mało internetową osobą :-)
Awatar użytkownika
gosieq

Jeahhh, ja na Fojerku odkąd istnieje :D czyli....7-8 lat jestem <3
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
gosieq

TADAAAAAAAM! :happy:

Jeszcze ciepłe info sprzed kilkunastu minut:

RAMMSTEIN w Polsce 14.11.2011!!
Gdańsk/Sopot Ergo Arena
:-)

mnie osobiście duźo bliźej do Pragi nenene
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
aga100

Wróciłam z wakacji, wchodzę na internet, patrzę, a tu...już nie muszę mówić co! To po prostu takie PIĘKNE! Załatwianie biletów do Pragi już w toku glupija

Przepraszam, że tak długo nic nie pisałam, ale jak napisałam wcześniej, byłam na wakacjach.
Awatar użytkownika
Pretty Young Thing

Post autor: Pretty Young Thing »

Jeszcze kilka miesięcy temu powiedziałabym, że nienawidzę metalu. Ta muzyka w ogóle do mnie nie przemawiała. Później moja koleżanka zaczęła słuchać Rammsteina. Na początku nie mogłam się do tego przekonać, ale potem zafascynowała mnie piosenka "Zerstören". Powoli zaczęłam się interesować Rammsteinem i polubiłam go. Wprawdzie nie słucham tego zespołu, ale dzięki niemu przekonałam się do ostrzejszej muzyki. Można więc powiedzieć, że wywarł pewien wpływ na moje życie.
Jakiś czas temu miałyśmy z koleżanką niezłą zabawę, śpiewając piosenkę "Du hast" do melodii różnych piosenek Michaela.
ODPOWIEDZ