Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Madzia

Post autor: Madzia »

Ola2003 pisze:męczacy kolaż migających przed oczami obrazków, nijak mających się do treści utworu, który ilustrują
dokładnie, nic dodać, nic ująć, tak więc głos na Who Is It (wersja US)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

Ciężka sprawa, ale glos na :

Who Is It (US version)
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Awatar użytkownika
Get_On_The_Floor

Post autor: Get_On_The_Floor »

Jak wyżej, czyli "nie" dla Who Is It (US Version), bo:

a) zrobiony "na kolanie";
b) nie widzę uzasadnienia dla zastąpienia normalnej wersji;
c) jaki to ma związek z piosenką...?
Talitha

Post autor: Talitha »

Will You Be There (Free Willy version)
Ostatnio zmieniony śr, 12 wrz 2012, 14:47 przez Talitha, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Noemi

Post autor: Noemi »

Who Is It (US version)
O czym wizja, a o czym fonia? Nie widzę żadnego związku. Zlepek występów i teledysków znanych wszem i wobec już na pamięć. Mam wrażenie, jakbym oglądała fan made z Youtube. Za brak pomysłu - głos na ten właśnie klip.
Get_On_The_Floor pisze: nie widzę uzasadnienia dla zastąpienia normalnej wersji
A to jest bardzo dobre uzasadnienie i jeśli mogę, to chciałabym się jeszcze pod nim podpisać.
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Obrazek
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Ja jeszcze wtrące mój mały komentarz. Uważam, że bardzo dobrze, że wszyscy głosujecie na te wersje WII. Ja się powstrzymałem, bo lubie sobie czasem na takie coś popatrzeć. Głosy na Give In To Me są trochę dla mnie niezrozumiałe. Owszem teledyski koncertowe nigdy nie były orginalne, ale w przypadku Michael'a je uwielbiam. Co do mojego głosu to clipy promujące filmy potrafią być super, ale to jest zrobione na odwal się.
Will You Be There (Free Willy version)
Bardzo proste uzasadnienie. Chcę oglądać Jacksona, a nie orkę.
No właśnie za dużo scen z filmu za mało MJ'a. Jest moim zdaniem to najgorzej zrobiony teledysk. Ale niech odpadnie Who Is It (US version) nie będzie mi go szkoda ;-) .
Obrazek
Gosiaczek

Post autor: Gosiaczek »

Who Is It (US version) zdecydowanie dlatego jak powyzej
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Wybór prosty - głos na Who Is It (US version). Zlepek fragmentów z innych klipów i występów nie jest nowym klipem. Ten produkt klipopodobny nie różni się niczym od fanowskich filmików o MJ, które można znaleźć na YouTubie.
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
ABmoonwalker

Post autor: ABmoonwalker »

Wow, nigdy nie słyszałem o tej wersji WII. Czy może mi ktoś wytłumaczyć o co dokładnie poszło, że ją stworzono? Ogólnie jak oglądam, to jakaś maskara. Przede wszystkim nienawidzę jakiejkolwiek skróconej wersji piosenki, ale to nic w porównaniu do tej mieszanki jakim jest teledysk. Mogli chociaż zmienić teledysk źródłowy przy każdej zmianie zwrotki, refrenu, itd. a nie leci sobie TWYMMF przy muzyce, zaczyna się wokal i dalej to samo. W sumie i tak byłoby beznadziejnie. No cóż, a zatem niech Who Is It (US Version) odpadnie.
Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

Who Is It ? Jak to? Nie podoba się?
Przecież tyle tam Michaela!
I moonwalk i cekiny i biały gajer i kapelusz i łapanie się za krocze i czarna pantera i Moskwa i Australia i Afryka i żywe trupy i…
No tak, brakuje orki.
Mam podejrzenie, że ten teledysk powstał po to, by odpaść w pierwszej rundzie NO. Żeby nie było żal, żeby głosowanie się rozkręciło.
Czyżby zanosiło się na powtórkę sytuacji z teledyskami do utworów z płyty BAD: ten sam tytuł otwiera i zamyka stawkę?
Who Is It (US Version):diabel:
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Awatar użytkownika
songbird

Post autor: songbird »

Ale się czepiacie, toż to 100% Michaela w Michaelu, od pierwszego do ostatniego ujęcia tylko Michael :hahaha: A raczej 90%, bo w tej wycieczce przez erę Thrillera, Bad i Dangerous zabrakło wstawki z Off The Wall, ot, takie niedopatrzenie twórców tego "dzieła", jakim jest niewątpliwie Who Is It (US Version). Pozostanie słodką tajemnicą, jaka idea przyświecała powstaniu tego klipu, ale ani jeden moment w nim nie oddaje charakteru piosenki, której został przypisany.
anja pisze:No tak, brakuje orki.
Fakt, zabrakło, ale taaaaaka pantera wyrównuje ten niedostatek zwierzaka z nawiązką. No po prostu strach się bać tego filmiku :-/
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

songbird pisze:ale ani jeden moment w nim nie oddaje charakteru piosenki, której został przypisany
To. A nawet jakby, to nie tworzy nowej jakości.
Zarówno w wersji Will You Be There z orką jak i w amerykańskiej wersji sprzeniewierzono wymowę wersji pierwotnych, nikczemnie skrócono piosenki (zwłaszcza Will You Be There). Stworzono coś szpetnego i zupełnie niepotrzebnego, pozbywając się wszystkiego, co ważne. A że większe sprzeniewierzenie względem oryginału widzę w WII, stąd głos na Who Is It (US version).
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Who Is It (US version).
Ja poważnie rozumiem wiele rzeczy, wiele rzeczy również toleruję, o wielu się nie wypowiadam głośno bo jestem Dexterem, stosuję wtedy strumień świadomości. Wilk syty i owca cała, wtedy.
Ale do ciężkiej cholery, jak widzę takie buble w dorobku swojego idola jak ten powyżej, a który też przecież nie jest odosobnionym przypadkiem, to się zastanawiam głębiej, czy aby onegdaj ze wszystkimi było wszystko w porządku.
Ni z gruchy ni z pietruchy kolejny promo film, zbędny, a piosenka okaleczona.
Raz chyba spojrzałem na tego bazyliszka, o raz za dużo.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

Who Is It (US version)
Chyba już wszystko było na jego temat na tej stronie napisane.
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

songbird pisze:zabrakło wstawki z Off The Wall
Ale ile urywków z trasy Bad, które ciężko znaleźć na innych oficjalnościach. :cool: I albo mam amnezję, albo nie wiem... Co to jest w 2:35 minucie teledysku, który musi odpaść?

Who Is It (US Version).
Zablokowany