Artykuł w "Angorze"

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Awatar użytkownika
wojowniczka_światła

Post autor: wojowniczka_światła »

Mike pisze:Wiecie, co wam powiem: Powiem wam, tle, (tym co twierdzą,. że to nic nie da)wazny jest nas głos, nawet w takim małym stopniu. faktycznie wychodzi tysiace ochydnych i beznadziejnych artukułow, o Michaleu, ael kazdy głos się liczy, wiec dla tego, ja bede zawsze pisałw takich sprawach, bo po 1. jestem fanem Michaela 2. jestem częścią społeczeństwa Polskiego, który ma głos. Nie liczy sie ile uda sie zmienić w gazetach, wazne jest to, że jestesmy i nie zostaiamy tego tak samego sobie. To jest po prostu obrona naszego idola, bo raczej nikt by nie chciał być obrazany przez żdadne media prawda?
Mike na prezydenta! :love:
Obrazek
Invincible

Post autor: Invincible »

Vera to w takim razie jakie ty reality show oglądałaś w którym występował Michael i czy to był na pewno on. To w takim razie dziwne mi się wydają słowa Michaela w wywiadzie dla Oprah Winter a brzmące mniej więcej tak: ,,JESTEM MURZYNEM JESTEM DUMNY, ŻE NIM JESTEM, JETEM DUMNY Z SIEBIE." A czy to nie był przypadkiem jskiś oczerniający Michaela głupawy program rozrywkowy. Skoro nie wierzysz swojemu ,,idolowi" tylko jakiemuś bubkowi z gazety (niedoinformowanemu) w dodatku to nie powinno cię tu być Vera.
Obrazek
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

...
Ostatnio zmieniony ndz, 24 maja 2009, 23:57 przez SILENTIUM, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

Według mnie to jest było tak, że Michael zauważył na swoim ciele białe plamki. Na początku maskował je pod makijażem. Kiedy juz miał ich za dużo na ciele to zrobił sobię operację wybielenia tych pigmentów, które pozostały mu jeszcze czarne. W/g mnie zrobił raczej dobrze, bo kto chciałby zobaczyć wchodzącą na scenę (tak brzydko to nazwę) krówkę?
Michael pewnie wolał zostać biały niż "ciapkowaty". Tylko proszę się nie obrażać za skojarzenia :D
Awatar użytkownika
Pank

Re: kolo ma racje

Post autor: Pank »

vera123 pisze:Michael sam nawet kiedyś powiedział(to było chyba w jakims reality show z jacksonami) że on zawsze czuł sie biały!
Polecam poczytać nieco na temat vitiligo tutaj i tutaj. A. I mogę o konkretniejsze informacje na temat tej wypowiedzi?
Invincible pisze:w dodatku to nie powinno cię tu być Vera
Nie. Tu ma prawo być każdy, kto w jakikolwiek sposób zainteresował się lub chce zainteresować się Michaelem i dostosowuje się do regulaminu. My go zawsze poprawimy... :diabel:
Awatar użytkownika
la_licorne

Re: kolo ma racje

Post autor: la_licorne »

Fajnie… MJ sam kiedyś tam w jakimś tam reality show… no kurcze ja niczego takiego sobie nie przypominam także proszę o konkretne informacje…

Wszelkie produkty trwale niszczące melanocyty, o których informacje udało mi się znaleźć stosowane są tylko i wyłącznie u pacjentów, u których 50% powierzchni ciała zajęta jest przez vitilligo. Owe kremy czy też tabletki stosowane są tylko w przypadkach naprawdę ciężkich, tam gdzie inne metody zawiodły… Problem też w tym, że nigdy nie można naprawdę przewidzieć, jaki efekt te leki będą miały na organizm, w wielu przypadkach ich używanie może być naprawdę ryzykowne…. Nigdy też nie wiadomo czy naprawdę zadziałają… Stosowanie takich specyfików bez powodu nie jest ani naturalne ani zdrowe, a do tego efekty uboczne mogą być bardzo niebezpieczne.
Z tą choroba to jest 1 wielki wymysł by wnikliwy fan nie musiał się zastanawiać czy Michael jest rasistą czy nie!
Zastanawiałaś się może nad absurdalnością tego zdania…?

Jeszcze jedno, nikt z nas nie jest w stanie udowodnić i potwierdzić, że MJ faktycznie ma vitilligo, nikt nie ma przecież wglądu w jego kartę choroby, nikt nie rozmawiał z jego lekarzem, ale odwarze się stwierdzić, że wszystko na to wskazuje.

U MJ nie widać plam głównie dlatego, że jego ciało najczęściej przykrywa gruba warstwa makijażu I nie chodzi mi tylko o twarz. Pamiętam, ze Karen Fye wspominała w LWMJ, 2:… że początkowo starała się przykrywać makijażem białe plamy na ciele MJ, wyrównując w ten sposób koloryt, niestety po pewnym czasie choroba tak się rozwinęła, ze przykrywanie ciemnych plam stało się łatwiejsze.

O ile pamiętam to na kilku zdjęciach z procesu na twarzy MJ było widać drobniutkie brązowe plamki, zakładam, że tam gdzie makijaż nie był zbyt dokładnie nałożony. Thomas Meserau podczas swojego przemówienia na Harvardzie, kiedy mówił o procesie MJ także wspominał, że faktyczne MJ ma vitillgo. Pokazał mu swoje plecy i opowiadał w jak wielkie zakłopotanie wprawia go ta choroba. Nie chciał, żeby to było widoczne i dlatego nakłada tak grubą warstwę makijażu. To jego decyzja.

Możesz wierzyć w co chcesz… Ale ja teorie o tym, że MJ faktycznie wybielił sobie skórę, bo chciał być biały uważam za:
a) bardzo naciąganą (biorąc pod uwagę nie tylko to, co widzimy albo to, co mówią o nim najbliższe osoby, ale też jego działania i to, co sobą reprezentuje)
b) rasistowską
c) absurdalną

A no i też odsyłam do topicu MJowitka :)
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Trinity pisze: Kiedy juz miał ich za dużo na ciele to zrobił sobię operację wybielenia tych pigmentów, które pozostały mu jeszcze czarne.
Trini, czy ty nadal nie rozumiesz, że nie ma operacji wybielania skóry?
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
thewiz

Post autor: thewiz »

Z tym reality show to mi sie skojarzylo The Jacksons Variety Shows z lat 70tych, gdzie MJ podczas otwarcia jednego z programow poprosil widzow o nieregulowanie odbiornikow ,bo ogladaja oni czarnych Jacksonow a nie bialych Osmondow. Jakos tak mam wrazenie, ze Vera w jakiejs gazecie przeczytala ow cytat, moze troche sparafrazowany, sama go sparafrazowala( byc moze nawet nieswiadomie) i wyszlo jej, ze MJ rozpowiadal, ze zawsze czul sie bialy. :wariat:

To taka moja teoria :smiech:
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

"Wybielony chłopiec"
"nie kryje swojej operacji"

O czym on wogule gada!?Czy on kiedykolwiek go widział i słyszał?
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Kolejna Rewalacja z Angory

Obrazek

I co o tym sądzicie?Chyba znów zbyt przesada,znowu napisano z ironią winikającą że MJ jest "debilem".Skąd oni wzieli taką rewelacje że "kancelaria adwokacka odmówiła współpracy..."
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Invincible

A tacy jak ty Maro sami napędzaja takich bubków z Angory bo bierzesz do ręki to ścierwo i czytasz zamiast od razu wrzucić do kosza. Przez takich jak ty i reszta tu zgromadzona (ja nie czytam brukowców) te szmatławce się napędzaja i zarabiają na takich naiwniakach jak ty Maro. Guzik mnie obchodzi, że być może za ten post dostanę 3 ostrzeżenie i wylecę z forum, ale zaczynacie mnie naprawdę denerwować po co dajecie tym idiotom- dziennikarzom zarobek?
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Invincible pisze:A tacy jak ty Maro sami napędzaja takich bubków z Angory bo bierzesz do ręki to ścierwo i czytasz zamiast od razu wrzucić do kosza.
Angore kupuje po to aby poczytać co się ciekawego dzieje na świecie!A nie kupować każdej gazety z Osobna![/quote]
Invincible pisze: Przez takich jak ty i reszta tu zgromadzona (ja nie czytam brukowców) te szmatławce się napędzaja i zarabiają na takich naiwniakach jak ty Maro.
Weź żesz się otrząśnij Ty Chora Fanatyczko,nie jestem naiwniakiem w przeciwieństwie do Ciebie,Ja niewierze w każde słow mojego idola.Wiesz nie szkoda ydać Mi 3.50 zł na gazete.
Invincible pisze: Guzik mnie obchodzi, że być może za ten post dostanę 3 ostrzeżenie
Przydało by się!
Invincible pisze: i wylecę z forum, ale zaczynacie mnie naprawdę denerwować po co dajecie tym idiotom- dziennikarzom zarobek?
W końcu ich Praca.Ale niech wiedzą że piszą bzdury i nie KAŻDY to łyka!
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Invincible

Nie jestem chorą fanatyczką jak ty to ładnie ujołeś Maro tylko po prostu nie zawracam sobie głowy takim pierdzielstwem jak ty tu wkleiłeś i dla poczytania ciekawych artykułów kupuję Przekrój, i Focus a nie Angore z plotami i bzdurami, a to twoje ostanie zdanie jest w ogóle bez sensu ty właśnie Maro łykasz te bzdury dziennikarzy. I wiesz co wolę wierzyć mojemu idolowi niż dziennikarzom lub jego ,,fanom", którzy nie mają o swoim ,,idolu nawet bladego pojęcia i dadzą sobie wcisnąć do łba każdy dziennikarski przekręt.
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Invincible pisze:dadzą sobie wcisnąć do łba każdy dziennikarski przekręt.
Nie Ja wiem że te nie które "buble" to chore wymysły bądź przekręcone wiadomości,ale na Boga trzeba Im(gazetą) uświadamiać że co Oni piszą to bzdury i nie WSZYCY je łykają. :wariat:
Invincible

Ale za to wszyscy łacno je czytają a trzeba takie wiadomości po prostu bojkotować a nie o nich rozmawiać i o to przede wszystkim mi chodziło w dwóch moich poprzednich postach. O bojkot tych plot a nie użeranie się z nimi bo użeranie naprawdę nic nie da (wiem to z własnego doświadczenia bo już wiele takich listów do różnych gazet napisałam i na żaden nie dostałam odpowiedzi) i po prostu nauczyłam się te banialuki bojkotować u mnie brukowce nie zarobią ani centa. I przepraszam za tą moją szorstką wypowiedź Faktycznie przesadziłam sorry.
Obrazek
ODPOWIEDZ