Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Inka

Post autor: Inka »

Czy będą organizowane jakieś imprezy, emitowane audycje telewizyjne i radiowe w związku z 2 rocznicą śmierci MJ. Wie ktoś coś na ten temat?
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

polecam dział spotkania fanów ;-) .Np we Wrocławiu będzie.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
pati_peace_MJ

Post autor: pati_peace_MJ »

W trójmieście tez się mamy spotkać ;)
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Inka pisze:Czy będą organizowane jakieś imprezy, emitowane audycje telewizyjne i radiowe w związku z 2 rocznicą śmierci MJ. Wie ktoś coś na ten temat?
Będą programy telewizyjne m.in na MTV i 4fun.tv. Nie ma na razie konkretnych informacji, były tylko wzmianki, że te stacje planują weekend z MJ. Jak będzie wiadomo coś o szczegółach, to ktoś pewnie umieści info w temacie o programach z MJ w Hyde Parku.
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
Noemi

Post autor: Noemi »

W związku z nową edycją NO, w której wybieramy teledysk z "Dangerous", mam pytanie, które męczy mnie od dawna. Mianowicie chodzi mi o klip do utworu "Will you be there".
W wersji, którą do czasu "Vision" uważałam za oficjalne video, zakończenie pochodzi z wykonania tej piosenki na MTV 10th Anniversary i jest to Michael, który płacze, a z góry zlatuje piękny złoty anioł i na końcu obejmuje go skrzydłami. Jednak w klipie, który znajduje się na "Vision", ktoś dokonał profanacji i zakończenie jest zupełnie inne. Michael w kulminacyjnej, końcowej scenie wygląda dokładnie tak, jak na MTV (jest identycznie ubrany, uczesany itp.), jednak nie płacze, nie ma żadnego anioła, a w bonusie wykonuje gest z języka migowego. I teraz moje pytanie - z jakiej gali pochodzi zakończenie z "Vision"? Nie mogę nic na ten temat znaleźć. "Outside of the tour, Jackson performed the song at the MTV 10th anniversary show and at the NAACP Image Awards in 1993. " - tylko że na NAACP tego utworu nie wykonywał osobiście, tylko zrobili to Patti Labelle i Daryl Coley. Nie wydaje mi się też, żeby była to wersja koncertowa, bo Michael po prostu nie wyglądał tak "idealnie" ;-) pod koniec żadnego koncertu i nie miał takiego stroju scenicznego (ale oczywiście mogę się mylić, bo koncerty z trasy Dangerous widziałam może ze dwa).
Będę wdzięczna za odpowiedź, a jeszcze bardziej za linka do tego "Vision"-owego wykonania w całości. I bardzo bym prosiła o odpowiedź osoby, które są pewne swojej wiedzy; za "wydaje mi się" - serdecznie dziękuję ;)
Pozdrawiam.
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Obrazek
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Możecie mi podać wszystkie utwory Michaela, które miały numer jeden na liście Billboardu? Please japrosic. Od pierwszych solowych hitów MJ'a do tych ostatnich.
Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Wiki Ci nie wystarczyła?
Poklikaj sobie też na poszczególne single, bo Billboard też ma podkategorie i np. In The Closet nie było #1 na liście pop, ale za to na liście Dance i R&B.
Na końcu opisu każdego singla masz tabelę.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
AzzIzz

Post autor: AzzIzz »

czy teledysk do "Human Nature" jest rzadki? w sensie trudno dostepny? i czy jest jakas historia z nim zwiazana? dlaczego jest taki a nie inny? czy zostal zrobiony tylko na potrzeby 'Moonwalker'a'?
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

a jest teledysk do Human Nature?
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Jest, ale dość ciężko go znaleźć. Tu fragment:
http://www.youtube.com/watch?v=ltZ-j39B_rs
Ja mam pełną wersję, ale nie pamiętam skąd.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
Noemi

Post autor: Noemi »

Teledysk do "Human nature" to kontrowersyjna sprawa. Oficjalnie go nie ma, ale krążą opowieści, że jakaś jego wersja jednak istnieje. Ten fragment z postu wyżej powstał na potrzeby Moonwalkera. TUTAJ była rozmowa na ten temat.
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Obrazek
marcinl884

Post autor: marcinl884 »

Wszystkich chętnych, którzy chcą obejrzeć ten wzbudzający mnóstwo kontrowersji teledysk, zapraszam do pobrania:
http://www.megaupload.com/?d=TMFEBRZP
Awatar użytkownika
kamiledi15

Obrazek
Awatar użytkownika
AzzIzz

Post autor: AzzIzz »

Noemi pisze:Teledysk do "Human nature" to kontrowersyjna sprawa. Oficjalnie go nie ma, ale krążą opowieści, że jakaś jego wersja jednak istnieje. Ten fragment z postu wyżej powstał na potrzeby Moonwalkera. TUTAJ była rozmowa na ten temat.
czyli w sensie, ze oprocz tego rysunkowego jakis inny powstal?

a pytam czy trudno dostepny, bo wlasnie go dorwalam dobrej jakosci (jak na VHS rip) i zastanawiam sie czy jest sens go tu wrzucac, czy moze juz wszyscy maja :D
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiledi15

Coś tam piszą, że widzieli kiedyś inną, też rysunkową wersję, ale np przy słowach ,,"if this town is just an apple" rysowało się jabłko, a tu mamy pokaz okładek. Więc może jest gdzieś pełniejsza wersja bez tylu okładek i powtórzeń.
Obrazek
ODPOWIEDZ