Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Noemi pisze:Teledysk do "Human nature" to kontrowersyjna sprawa. Oficjalnie go nie ma, ale krążą opowieści, że jakaś jego wersja jednak istnieje. Ten fragment z postu wyżej powstał na potrzeby Moonwalkera. TUTAJ była rozmowa na ten temat.
czyli w sensie, ze oprocz tego rysunkowego jakis inny powstal?
a pytam czy trudno dostepny, bo wlasnie go dorwalam dobrej jakosci (jak na VHS rip) i zastanawiam sie czy jest sens go tu wrzucac, czy moze juz wszyscy maja :D
kamiledi15 pisze:Coś tam piszą, że widzieli kiedyś inną, też rysunkową wersję, ale np przy słowach ,,"if this town is just an apple" rysowało się jabłko
Dokładnie tak (cyt. Huczek: "Specjalnie ściągnąłem sobie Moonwalkera, żeby zobaczyć fragment HN. To nie jest fragment tego, co widziałem jako teledysk HN na MTV"), niestety nic więcej nie wiem, bo opieram się tylko na informacjach z tematu, który podrzuciłam. Przejrzałam go dziś jeszcze raz, wielka szkoda, że nie działają tam już linki od Willy'ego.
A ten teledysk, który posiadasz, to ten sam, który podawano już wyżej? Bo jeśli masz coś innego, to może podrzucisz? ;)
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ
Do dziś pamiętam fragment charakterystyczny "if this town is just an apple" - rysuje się jabłko.
Ciekawe, czy to wspomnienia zawodzą, czy rzeczywiście jest jeszcze wersja której nie znamy.
Na początku ten teledysk robi dobre wrażenie, ale jak się go obejrzy jeszcze raz to widać, że to w sumie tylko kilka ujęć które się w kółko powtarzają, przedzielone okładkami.
Noemi pisze:Teledysk do "Human nature" to kontrowersyjna sprawa. Oficjalnie go nie ma, ale krążą opowieści, że jakaś jego wersja jednak istnieje. Ten fragment z postu wyżej powstał na potrzeby Moonwalkera. TUTAJ była rozmowa na ten temat.
czyli w sensie, ze oprocz tego rysunkowego jakis inny powstal?
a pytam czy trudno dostepny, bo wlasnie go dorwalam dobrej jakosci (jak na VHS rip) i zastanawiam sie czy jest sens go tu wrzucac, czy moze juz wszyscy maja :D
kamiledi15 pisze:Coś tam piszą, że widzieli kiedyś inną, też rysunkową wersję, ale np przy słowach ,,"if this town is just an apple" rysowało się jabłko
Dokładnie tak (cyt. Huczek: "Specjalnie ściągnąłem sobie Moonwalkera, żeby zobaczyć fragment HN. To nie jest fragment tego, co widziałem jako teledysk HN na MTV"), niestety nic więcej nie wiem, bo opieram się tylko na informacjach z tematu, który podrzuciłam. Przejrzałam go dziś jeszcze raz, wielka szkoda, że nie działają tam już linki od Willy'ego.
A ten teledysk, który posiadasz, to ten sam, który podawano już wyżej? Bo jeśli masz coś innego, to może podrzucisz? ;)
Ostatnio przez przypadek wykasowałem cały folder z remixami i zwracam się do Was z prośbą o jakieś zaje****e remixy piosenek MJ'a, w klimatach club'owych (techno, dance, house...)
Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję
PS. Najbardziej zależy mi na "Smooth Criminal" bo miałem taki jeden z*******y remix, ale nazwy nie pamiętam ;/
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Xander
Boże tyle się tego zeszukałem! Dzięki Ci wielkie
Ma to ktoś w mp3? w miarę dobrej jakości?
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Orientuje sie ktos, czy Michael nagral cover 'Killing Me Softly With His Song'? Wiem, ze istnieje wersja nagrana wraz z bracmi z 1974 podczas programu, ale czy sa przypuszczenia jakoby Michael poszedl do studia i stworzyl swa wlasna wersje?
m-m1kea pisze:Orientuje sie ktos, czy Michael nagral cover 'Killing Me Softly With His Song'? Wiem, ze istnieje wersja nagrana wraz z bracmi z 1974 podczas programu, ale czy sa przypuszczenia jakoby Michael poszedl do studia i stworzyl swa wlasna wersje?
Nie. Killing me softly with his song było wykonywane przez Jackson 5 tylko jako część medley, razem z By The Time I Get To Phoenix i Danny Boy podczas show w Las Vegas i w programie The Tonight Show Billa Cosby'ego w 1974r. Nic nie wiadomo o coverze nagranym w studio przez Michaela (chociaż kto go tam wie, nigdy się nie zgłębi tych jego archiwów ;)).
cocainegirl pisze:Poprawiłam cię tylko ponieważ źle napisałeś tytuł.
Tytuł jest napisany całkowicie poprawnie.
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ
Noemi pisze:
Nie. Killing me softly with his song było wykonywane przez Jackson 5 tylko jako część medley, razem z By The Time I Get To Phoenix i Danny Boy podczas show w Las Vegas i w programie The Tonight Show Billa Cosby'ego w 1974r. Nic nie wiadomo o coverze nagranym w studio przez Michaela (chociaż kto go tam wie, nigdy się nie zgłębi tych jego archiwów ;)).
Tak, znam to wykonanie, pisalem wczesniej. Szkoda, ze nie wiemy czy Michaelowi chcialo sie nagrac cover - pozyjemy, zobaczymy. Myslalem, ze dysponujemy jakakolwiek informacja na ten temat.
Ostatnio zmieniony czw, 23 cze 2011, 22:30 przez m-m1kea, łącznie zmieniany 3 razy.
Czy Michael dał koncert na Hawajach podczas HIStory World Tour w 1997??
Dziwne bo posiadam taki koncert, a nie mogę znaleźć w internecie nic na ten temat.